فراسو
رفت و آمدهای دیپلماتیک در اتاق تهران
با پیوستن دیپلماتی با سابقه به حلقه مدیران پارلمان بخش خصوصی، طبقه پنجم اتاق بازرگانی و صنایعومعادن تهران به محل رفتوآمد گسترده دیپلماتها، مقامات سیاسی کشورها و وابستگان اقتصادی سفارتخانهها تبدیل شده است. مقامات رسمیکشورها در رفت وآمد مداوم با مقامات اتاق تهران، خواستار توسعه روابط با بخش خصوصی ایران هستند. در همین راستا دو مقام اقتصادی وابسته به سفارت ژاپن درطول هفته گذشته برای بهبود روابط اقتصادی با بخش خصوصی ایران به اتاق بازرگانی و صنایع ومعادن تهران آمدند تا ازطریق گفتوگو با مقامات بزرگترین اتاق تشکل بخش خصوصی ایران، راههای گسترش همکاری و افزایش سطح مبادلات دو کشور را بررسی کنند. اتاق تهران همچنین در طول یک هفته گذشته، میزبان سفرای دو کشور اروگوئه و قبرس نیز بوده است.
به گزارش سایت خبری اتاق تهران، در ادامه برنامههای معاونت بینالملل اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران که براساس توسعه روابط بخش خصوصی ایران با بخش خصوصی دیگر کشورها تنظیم شده است، دو مقام اقتصادی ژاپن در دیدارهای جداگانهای که با معاون بینالملل اتاق تهران داشتند بر لزوم افزایش روابط اقتصادی، حل مشکلات تجاری، برطرف کردن موانع سرمایهگذاری و توسعه همهجانبه روابط بخش خصوص دو کشور تاکید کردند.
پیشنهاد ژاپنیها برای آموزش مدیران ایرانی
در دیداری که چهارشنبه هفته گذشته میان ماکوتو آشینو، نماینده مقیم آژانس همکاریهای بینالمللی ژاپن (جایکا) در ایران وعلی خرم، معاون اموربینالملل اتاق تهران برگزارشد، موضوعات گوناگون تجاری و اقتصادی برای همکاریهای نزدیک مطرح و مورد بررسی قرار گرفت. در این دیدار نماینده ژاپن به فعالیت گسترده ژاپنیها در مناطق آزاد تجاری اشاره کرد و خواستار دادن نقش بیشتر به بخش خصوصی ژاپن در مناطق آزاد تجاری ایران شد. ماکوتو آشینو که به همراه ناتسوکو ازاوا، مشاور تدوین پروژههای آژانس همکاریهای بینالمللی ژاپن در اتاق حاضر شده بود، برنامههای خود را در مورد ارائه آموزش به مدیران و تجار بخش خصوصی ایران ارائه کرد. نماینده ژاپن در همین رابطه اعلام کرد سازمان متبوعش حاضر است برنامههای مدونی برای آموزش و تبادل تکنیکها و فنون لازم صنعتی و تجاری به بخش خصوصی ایران ارائه دهد.علی خرم، معاون امور بینالملل اتاق تهران نیز با اشاره به روابط خوب شرکتهای ژاپنی با سازمانهای دولتی ایران اظهار امیدواری کرد که این همکاریها با بخش خصوصی نیز گسترش یابد.وی گفت: در مقطعی شاهد افت فعالیت شرکتهای نفتی ژاپن در صنایع انرژی ایران بودیم وامیدواریم ژاپنیها بدون توجه به تحرکات سیاسی، سرمایهگذاری درایران را تداوم بخشند.
صادرات ژاپن به عراق از راه ایران
در ادامه روند دیدارهای بخش امور بینالملل با سفرا و فعالان اقتصادی کشورهای خارجی تتسوئو سکیوکا، نماینده امور مرکز همکاریهای خاورمیانه ژاپن در جترو (سازمان تجارت خارجی ژاپن) نیز از اتاق تهران دیدار کرد. او در این دیدار با اشاره به همکاریهای خوب دو کشور در مناطق جنوبی و مناطق آزاد تجاری ایران خواستار گسترش روابط تجاری با بخش خصوصی شد.علی خرم، معاون امور بینالملل اتاق صنایع و معادن تهران با ارائه توضیحات کامل در مورد فعالیتها و اعضای اتاق تهران آمادگی کامل این نهاد را برای تقویت روابط اقتصادی میان بخش خصوصی دو کشور اعلام کرد. تتسوئو سکیوکا با بیان این که کشورش سالانه مقدار زیادی مواد غذایی از چین وارد میکند، قابلیت چرخش این واردات به سمت ایران را ناممکن ندانست و گفت: با توجه به تواناییهای بالای ایران در صنعت مواد غذایی و بسته بندی این کشور میتواند به جای چین صادر کننده اصلی مواد غذایی به ژاپن باشد. علاوه بر این دو طرف در مورد صادرات کالا و مواد غذایی به عراق نیز گفتوگو کردند. خرم پیشنهاد صادرات کالاهای ژاپنی به عراق را مطرح کرد وگفت: ایران میتواند مسیر خوبی برای انتقال این کالاها به کشور عراق باشد. این پیشنهاد مورد استقبال نماینده ژاپن در این دیدار قرار گرفت. معاون امور بینالملل اتاق تهران با اشاره به منطقه آزاد اروند و نزدیکی این منطقه به کشور عراق همچنین ارتباط دریایی با بصره عراق، ایران را کریدور مناسبی برای دستیابی کشورهای شرق و جنوب شرق آسیا به بازار عراق خواند.
اروگوئه به دنبال تجارت مستقیم با ایران
در ادامه دیدارهای دیپلماتیک بخش خصوصی ایران با نمایندگان رسمیکشورها، سفیر اروگوئه نیزبه اتاق تهران آمد وبا مقامات بخش خصوصی ایران دیدارکرد. سفیر اروگوئه در این دیدار خواستار ارتباط مستقیم با فعالان اقتصادی و تجار ایرانی شد. فرناندو آروگو، از برنج، پشم و انواع گوشت به عنوان مهمترین محصولات صادراتی کشورش نام برد و از تجار ایرانی خواست به طور مستقیم و بدون واسطه با بازرگانان اروگوئه وارد تجارت شوند تا علاوه بر تقویت روابط تجاری دو کشور هزینه مبادلات کالا را نیز پایین بیاورند. فرناندو آروگو، همچنین با اشاره به محصولات کشاورزی و غذایی ایران مثل پسته، بازار این محصولات در اروگوئه را مناسب توصیف کرد. معاون امور بینالملل اتاق تهران پس از اشاره سفیر اروگوئه به انتخابات پیش روی هر دو کشور، امور اقتصادی را جدا از چالشهای سیاسی خواند و گفت: ما بایستی به دنبال افزایش روابط تجاری و اقتصادی بین بخشهای خصوصی باشیم و این مهم را از تمامیشائبهها و نگرانیهای سیاسی پاک کنیم تا بتوانیم مبادلات مناسب تجاری داشته باشیم. علی خرم در این دیدار از بازرگانان و فعالان بخش خصوصی اروگوئه برای حضور در ایران و دیدار مستقیم با تجار ایرانی دعوت کرد.
ارسال نظر