معاون وزیر بازرگانی تشریح کرد
دلایل عدم اجرای کامل بستههای حمایتی صادرکنندگان
مهدی غضنفری در گفتوگو با «فارس» درخصوص عدم اجرای بسته حمایتی IT توسط سازمان توسعه تجارت اظهار داشت: دستگاههای متولی IT تا جایی که مراجعه کردهاند با توجه به امکانات موجود سازمان حمایتهای لازم صورت گرفته است.
رییس سازمان توسعه تجارت دلایل عدم اجرای کامل بستههای حمایتی به ویژه بسته حمایتی IT را تشریح کرد.
مهدی غضنفری در گفتوگو با «فارس» درخصوص عدم اجرای بسته حمایتی IT توسط سازمان توسعه تجارت اظهار داشت: دستگاههای متولی IT تا جایی که مراجعه کردهاند با توجه به امکانات موجود سازمان حمایتهای لازم صورت گرفته است. وی با اشاره به وجود اختلافنظر در میان تشکلهای IT گفت: تشکلهای IT در نوع قراردادهای حمایتی با هم اختلاف نظر دارند و هنوز به اجماع مشخصی نرسیدهاند و به دلیل وجود چنین اختلافنظرهایی امسال صادرکننده نمونه IT نداشتیم.
رییس سازمان توسعه تجارت گفت: ما این آمادگی را داریم تا بسته حمایتی IT را اجرا کنیم، ضمن اینکه در این حوزه همه جوایز صادراتی در حال پرداخت است و همه نمایشگاهها در حال برگزاری است.
غضنفری گفت: با واژه بسته حمایتی، مباحث را پیچیده نکنیم، چرا که تعریف بسته حمایتی این است که مجموعه حمایتها به صورت یک بسته و در کنار هم باشد.
وی افزود: تمام حمایتها اعم از حضور در نمایشگاهها، اعزام هیاتهای تجاری، تبلیغات، توانمندسازی تشکلها و پرداخت جوایز در حال اجرا است و گاهی صادرکنندگان مراجعه فعالتری دارند و از این حمایتها بیشتر استفاده میکنند و گاهی به دلیل اختلافنظرها در نوع حمایتها و یا تغییر حوزه فعالیت از این فرصت کمتر استفاده میکنند.
معاون وزیر بازرگانی گفت: ما در نوع حمایتها از صادرکنندگان هیچ گونه تغییر استراتژی نداشتهایم.
غضنفری در پاسخ به اینکه هدف از اجرای بسته حمایتی و یا میزهای کالایی انسجام بخشیدن به صادرات بر اساس نوع کالا است، چرا دلایل عدم اجرای منظم آن را به تشکلها نسبت میدهید اظهار داشت: هدف من این نیست که توپ را به زمین تشکلها بیندازم بلکه باید مساله را در یک فاز عقبتر بررسی کنیم، چرا که ما یک دفتر توانمندسازی تشکلها داریم که باید در زمینه IT نیز مثل سایر زمینهها با تشکلهای مربوطه ارتباط برقرار کرده تا تشکلها را موظف کند از سرویسهای سازمان استفاده کنند و برخی مسوولیتها را بپذیرند یعنی در واقع همه ما در مقابل آنها مسوول میشویم پس وقتی در کالای خاصی مثل IT به مشکل بر میخوریم باید این مشکلات را در ردههای مختلف حل کنیم.
وی افزود: چون مراجعات تشکلهای مربوط به IT کمتر است در نتیجه مشکلات هم کمتر مطرح میشود.
غضنفری در پاسخ به این پرسش که؛ آیا میپذیرید سازمان توسعه تجارت در ارتباط گرفتن با برخی تشکلها ضعیف عمل کرده است اظهار داشت: ما هیچ گاه این مساله را نمیپذیریم، چرا که سازمان توسعه تجارت تنها سازمانی است که بیشترین ارتباط را با بخش خصوصی دارد.
وی افزود: در خیلی از کشورهای دنیا سازمان توسعه تجارت مدیریت خصوصی و دولتی دارد و ما مجبوریم که از دولت فاصله بگیریم و به بخش خصوصی نزدیک شویم تا بخش خصوصی هم احساس کند که در مدیریت این سازمان سهیم است چون ما مدیریت دولتی و خصوصی نداریم سعی میکنیم تا رفتار خصوصی و دولتی با تشکلها داشته باشیم، بنابراین هیچ تقابلی بین سازمان و تشکلها وجود ندارد.
رییس سازمان توسعه تجارت در خصوص عدم اجرای بسته حمایتی زعفران در سال جاری بهرغم وعدههای داده شده گفت: در خصوص صادرات زعفران با دو گونه تفکر و برداشت مواجه هستیم که هر دو مربوط به صادرکنندگان زعفران میشود.
وی با اشاره به اینکه نباید صادرات زعفران به صورت فلهای صورت گیرد اظهار داشت: برخی صادرکنندگان زعفران اطلاعات اشتباه به جامعه ارائه میکنند و اذعان میکنند که صادرات بستهبندی شده زعفران باعث از دست دادن بازارهای جهانی میشود و معتقدند که ما امکانات بستهبندی مناسب نداریم که سازمان توسعه تجارت هر دو دیدگاه را تکذیب میکند.
غضنفری گفت: آن گروه از صادرکنندگان زعفران که در رسانهها اطلاعات نادرست ارائه میکنند در راستای منافع ملی حرکت نمیکنند و چون استراتژی ما محدود کردن صادرات فلهای است مسائلی نظیر عدم پرداخت جوایز صادراتی و یا بسته حمایتی را مطرح میکنند.
وی افزود: اگر بسته حمایتی صورت نمیگیرد پس با کدام حمایتها دو سمینار مهم درباره زعفران ایران در ژاپن برگزار میشود؟ پس بسته حمایتی زعفران در حال اجرا است و آنچه ما نیازمندیم یکپارچگی بخش خصوصی صادرکننده زعفران در مورد نوع، شکل و حجم صادرات زعفران است.
ارسال نظر