دنیای اقتصاد- به گفته رییس شورای اصناف کشور بر اساس قولی که سازمان امور مالیاتی داده است، اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده حداقل ۶ ماه به تعویق می‌افتد. اگرچه این خبر رسما از جانب مقامات ذی‌صلاح تایید نشده است، اما سفر اضطراری رییس کل سازمان امور مالیاتی به اصفهان برای مذاکره با بازاریان آن شهر و جریان‌هایی که در بازارهای تبریز و تهران به وقوع پیوسته‌است، احتمال دارد این خبر طی چند روز آینده تایید شود. دولت کوتاه آمد

تعویق شش‌ماهه مالیات بر ارزش افزوده

اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده ۶ ماه به تعویق افتاد.

رییس دوره دوم شورای اصناف کشور دیروز در گفت‌‏وگو با ایلنا با بیان این مطلب گفت: با توجه به ادامه اعتراضات و تعطیلی بازار در چند شهر، سازمان امور مالیاتی قول داده است حداقل به مدت ۶ ماه اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده را به تعویق بیاندازد.

محمد آزاد افزود: ما به دنبال آن هستیم تا این قانون یک سال به تعویق بیفتد. اگر این‌گونه شود، می‌‏توان برای اجرای این قانون بسترسازی کرد. برای این کار در حال مذاکره با سازمان امور مالیاتی هستیم.

وی افزود: اعتراض در برخی شهرها کم‌‏کم جنبه سیاسی پیدا می‌‏کند که این موضوع نگران‌‏کننده است، در حالی که اصناف هرگز سیاسی نیستند. به همین دلیل تمام تلاش‌‏ها برای کنترل اوضاع و پایان اعتراضات و تعطیلی‌‏ها در حال انجام است.

آزاد تصریح کرد: بازار اصفهان متشنج‌‏ترین شرایط را در این چند روز سپری کرده است که با وعده سازمان امور مالیاتی مبنی بر تعلیق اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده، بازار این شهر هم در حال کنترل است. وی گفت: برای کنترل اوضاع اصفهان، عرب مازار، رییس سازمان امور مالیاتی کشور به این شهر سفر کرده‌‏ تا با وعده تعلیق اجرای این قانون اوضاع را کنترل کند.

بازاریان اصفهان از اوایل هفته جاری دست از کار کشیدند، آنها به اجرای زودهنگام مالیات بر ارزش افزوده اعتراض دارند.

موج اعتراض طی دو روز گذشته به بازار تبریز و تهران نیز رسید تا جایی که دیروز بازار طلا در تهران به تعطیلی کشیده شد.

مالیات بی‌حساب و کتاب

از سوی دیگر یک منبع آگاه در وزارت بازرگانی که نخواست نامش فاش شود اظهار داشت: در جلسه‌ای که با رییس سازمان امور مالیاتی داشتیم قرار شد پرداخت مالیات بر ارزش افزوده مورد بررسی مجدد قرار گیرد.

وی در گفت‌وگو با «برنا» با بیان اینکه در حال حاضر مالیات بر ارزش افزوده تاثیر متفاوتی بر قیمت کالاهای مختلف دارد، تصریح کرد: یک دسته از کالاهای اساسی همچون لبنیات، شکر و روغن مشمول مالیات بر ارزش افزوده نمی‌شوند و از آنجا که تجمیع عوارض این کالاها نیز از اول تیرماه حذف شده است باید قیمت این کالاها در بازار ارزان شود.

وی ادامه داد: مابقی کالاها نیز که مشمول ارزش افزوده می‌شوند به دلیل جایگزینی مالیات بر ارزش افزوده به جای تجمیع عوارض نباید گران شوند.

وی با بیان اینکه مالیات باید بر ارزش افزوده کالا وضع شود، اظهار داشت: این درحالی است که مردم هرچه خریداری می‌کنند سه‌درصد بر قیمت کل کالا مالیات پرداخت می‌کنند در حالی که مالیات باید بر ارزش افزوده ایجاد شده تعلق گیرد، نه خرید.

وی با اشاره به اینکه مدیران کل امور مالیاتی در استان‌ها هنوز در اجرای این طرح توجیه نشده‌اند، افزود: به طور حتم پرداخت مالیات بر ارزش افزوده به دلیل سرعت در اجرا و توجیه نشدن متولیان زیان‌های زیادی را متوجه مردم کرده است به همین دلیل باید اجرای این طرح به تعویق بیفتد.

این مقام آگاه با بیان اینکه در حال حاضر فروشگاه‌های زنجیره‌ای همچون سپه اقدام به دریافت مالیات بر ارزش افزوده می‌کنند که به دلیل داشتن فاکتور وضعیت آنها مشخص است، اظهار داشت: اما واحدهایی که فاکتور و سندی ندارند بی حساب و کتاب از مردم مالیات می‌گیرند و معلوم نیست که آیا این مالیات را به دولت می‌پردازند یا خیر؟ وی علت فاش‌نشدن نامش را تقابل و موضع‌گیری یک مقام دولتی در مقابل بخش دولتی دیگر دانست.

نمایی از بازار اصفهان