ما کجا و ترکیه کجا؟

گروه بازرگانی-ارزش صادرات صنایع الکترونیکی ترکیه در سال ۲۰۰۷ به ۲/۵میلیارد دلار رسید. صنایع الکترونیکی نقش عمده‌ای در اقتصاد ترکیه بازی می‌کنند و ۴۵هزار نفر در این بخش مشغول کارند. به گزارش خبرگزاری «زمان» صادرات ترکیه در بخش‌های پوشاک و صنایع الکترونیکی، از اوایل دهه ۱۹۹۰ سمت و سویی هدفمند یافته و به صورت فزاینده رشد کرده است. جای آن دارد که ارزش صادرات و واردات صنایع الکترونیکی ایران نیز بررسی شود تا ببینیم در قیاس با این کشور همسایه چه وضعیتی داریم. ما که آمار دقیقی از صادرات صنایع الکترونیکی نداریم اما کیست که نداند واردات این بخش سر به فلک می‌زند قاچاق هم همین‌طور. فروشگاه‌های بی‌نام و نشان

معاون وزیر بازرگانی اعلام کرده است که میادین میوه و تره‌بار از عمده‌فروشی تبدیل به فروشگاه‌های زنجیره‌ای بی‌نام و نشان شده‌اند. به گفته جناب مفتح بازارهای میوه و تره‌بار پا را از حیطه فعالیت‌های خود فراتر گذشته و به عرضه لبنیات و میوه‌های وارداتی می‌پردازند. به عنوان تکمله‌ای بر سخنان ایشان باید خاطرنشان کنیم که این میادین به عرضه «گرانی و تورم» هم می‌پردازند. ضمن اینکه به گفته رییس اتحادیه باغداران واسطه‌های بی‌نام و نشان ۷۰درصد بر قیمت هر کیلو میوه می‌افزایند و چندین برابر باغدار آفت‌زده کشور سود نصیب خود می‌کنند. به راستی فرمان بازار عرضه و تقاضا در دست وزارت بازرگانی است یا واسطه‌ها و میدان‌داران بی‌نام و نشان؟

منظور منطقه آزاد ... ترکیه بود

دو روز پیش در همین ستون نوشتیم که خبر کلنگ‌زنی یک طرح بهارانه در حال و هوای پاییزانه به دستمان رسیده است. آن طرح که ذکرش رفت، مربوط به یکی از مناطق آزاد ترکیه بود نه مناطق آزاد خودمان. این تکمله را بدان جهت آوردیم که چند تن از خوانندگان مستقر در مناطق آزاد تماس گرفتند و نشانی طرح مذکور را پرسیدند. واقعیت این است که مناطق آزاد کشورمان همچنان به کار خود ادامه می‌دهند حالا اگر خبری تولید نمی‌شود به این معنا نیست که چیزی تولید نمی‌شود. باقی بقایتان.