4 هلدینگ، سیمان صادر می‌کنند

وزارت بازرگانی با صادرات سیمان توسط ۴هلدینگ تولیدکننده این محصول موافقت کرد.

محمود حجتی، رییس اتحادیه صادرکنندگان سیمان در گفت‌وگو با برنا، از توافق وزارت بازرگانی و کارخانجات تولیدکننده سیمان برای صدور مجوز صادرات سیمان توسط چهار هلدینگ تولیدکننده سیمان خبر داد. وی با بیان اینکه تمام کارخانجات سیمان طی ماه‌های گذشته در پی افزایش تولید سیمان و کاهش قیمت این محصول در بازار داخل فشار بسیاری را به وزارت بازرگانی برای لغو عوارض صد درصدی صادرات سیمان وارد کرده‌اند، اظهار داشت: چنانچه وزارت بازرگانی عوارض موجود برای صادرات سیمان را حذف نکند به طور حتم خسارت زیادی متوجه تولیدکنندگان سیمان می‌شود.

حجتی با اشاره به مازاد ۱۰درصدی تولید سیمان طی ماه‌های گذشته در برخی از استان‌های جنوبی خاطرنشان کرد: در صورت برنداشتن عوارض صادرات سیمان به طور حتم تولیدکنندگان مجبور به کاهش ظرفیت تولید و در نتیجه دچار زیان خواهند شد.

وی با اعلام اینکه کلیه کارخانجات تولیدکننده سیمان مستقر در مرزهای ایران و عراق می‌توانند صادرات داشته باشند اظهار داشت: چنانچه وزارت بازرگانی موافقت کند کلیه کارخانجات فعال در مرزها همچون سیمان غرب، خوزستان، ارومیه و غیره می‌توانند بازار از دست رفته عراق را احیا کنند.

رییس اتحادیه صادرکنندگان سیمان با تاکید بر اینکه صادرات سیمان باید هم اکنون در دستور کار قرار گیرد، گفت: چنانچه وزارت بازرگانی بخواهد عوارض سیمان را دو تا سه ماه آینده کاهش دهد به طور حتم تولیدکنندگان دچار زیان هنگفتی خواهند شد.

وی با بیان این که تولیدکنندگان سیمان هم‌اکنون با ۱۰۰درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند، افزود: این امر موجب افزایش تولید بیش از نیاز داخل شده است که ضرورت صادرات سیمان به کشورهای عراق و افغانستان را با توجه به مزیت صادراتی ایجاد می‌کند.

به گفته حجتی قیمت سیمان هم‌اکنون در کشور تنی ۶۰ تا ۷۰ دلار است؛ این در حالی است که در افغانستان و عراق هر تن سیمان ۱۲۰ تا ۱۴۰دلار به فروش می‌رود.

وی با بیان این که طی جلسات مشترک وزارت بازرگانی و کارخانجات تولیدکنندگان سیمان قرار شد تا تمهیداتی برای صادرات سیمان اندیشیده شود، تصریح کرد: مقرر شد تا در صورت تثبیت قیمت در بازار، مجوز صادرات سیمان با برداشتن عوارض آزاد شود.

حجتی علت عدم موافقت وزارت بازرگانی برای برداشتن عوارض را احتمال گرانی سیمان در بازار دانست و گفت: با وجود تعهد تولیدکنندگان سیمان مبنی بر کنترل قیمت در بازار داخل هنوز وزارت بازرگانی نگرانی‌هایی را در خصوص افزایش قیمت سیمان با آزادسازی صادرات دارد.

وی اعلام کرد: در این راستا انجمن دو پیشنهاد را به وزارت بازرگانی برای صادرات سیمان ارائه داد که یکی از آنها ارائه مجوز صادرات به کارخانجات تولیدکننده سیمان در مرز عراق بود.

رییس اتحادیه صادرکنندگان سیمان تصریح کرد: از دیگر پیشنهادها صدور مجوز برای صادرات سیمان توسط ۴ هلدینگ سیمان بود که وزارت بازرگانی با این موضوع موافقت کرد که قرار است تا پایان مهرماه نظر قطعی خود را در این باره اعلام کند.

همچنین محمدحسن پورخلیل، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان ایران گفت: آغاز صادرات به معنی اجرای مرحله دوم و آخر آزاد سازی سیمان از سبد حمایتی است.

به گفته وی قرار بود طی هفته گذشته مرحله دوم آزادسازی قیمت سیمان اجرا و سیمان به طور کلی از سبد حمایتی دولت خارج شود که به علت تقارن با عید سعید فطر دچار تاخیر شد.