معاون سازمان بنادر و دریانوردی:
نگران کمبود ظرفیت در تجارت نیستیم
گروه بازرگانی - علیرضا ساطعی، عضو هیات عامل و معاون امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی در خصوص لزوم تبدیل بنادر کشور به مناطق ویژه اقتصادی گفت: در ماده یک قانون مناطق ویژه اقتصادی اشاره شده که به منظور پشتیبانی از فعالیتهای اقتصادی، برقراری ارتباط تجاری بینالملل، تحرک در اقتصاد منطقهای، تولید و پردازش کالا، انتقال فنآوری، ایجاد اشتغال غیرمولد، صادرات غیرنفتی، جلب و تشویق سرمایهگذاری خارجی، ترانزیت کالا، صادرات مجدد و ترانشیب به دولت اجازه داده میشود که شهرستانهایی که استعداد لازم برای تحقق اهداف مذکور را دارند به مناطق ویژه اقتصادی تبدیل شوند. وی در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» افزود: بنابراین بنادر کشورمان به دلیل شرایط خاص و قابلیتهای بیشمار به صورت بالقوه مراکزی مناسب برای اعمال این قوانین و مقررات، رشد سرمایهگذاری و رونق تجاری و اقتصادی هستند.
ساطعی با بیان اینکه بنادر پیشرفته در دنیا حلقههای مهم در زنجیره تامین لجستیک به شمار میروند، خاطرنشان کرد: برای گسیل شدن به بنادر نسل دوم و سوم تبدیل بندرمان به منطقه ویژه اولویت پیدا میکند.
معاون امور بندری سازمان بنادر در پاسخ به اینکه چرا مناطق ویژه و بنادر سایر کشورها نظیر دبی و ترکیه در سالهای اخیر پیشرفت قابل توجهی داشتهاند، اما بنادر ایران رشد نکردهاند، گفت: این مقایسه اشتباه است، در بنادر ایران حدود ۱۴۰میلیون تن ظرفیت بازرگانی وجود دارد که حدود ۱۲۰میلیون تن از این ظرفیت در حال استفاده است. عمدتا بنادر کشورمان تجارت داخلی و نیاز کشور در امر صادرات و واردات را سر و سامان میدهند.
وی افزود: در جبلعلی نقش بندر فراتر از تامین نیازهای واردات و صادرات است و دبی به عنوان مرکز توزیع منطقهای محسوب میشود. در همین راستا اگر صرفا بنادر را از مجموعه کشور جدا و با بنادر کشور دیگری مقایسه کنیم این مقایسه غلط است.
ساطعی با اشاره به اینکه بندر جزئی از سیستم اقتصادی کشور است، تاکید کرد: فعالیت بنادر متاثر از سیستم اقتصادی کشور است و حملونقل پاسخگوی تقاضایی است که از تجارت میشود، بنابراین هر اندازه میزان اقتصاد و تجارت کشور رونق داشته باشد، ظرفیت بنادرمان به همان میزان افزایش مییابد.
وی تصریح کرد: ظرفیتسازی سازمان بنادر متناسب با توسعه تجارت در کشور است. هیچوقت در بنادرمان مشکل ظرفیت نداشتیم و ظرفیتهای ایجاد شده جلوتر از مبادلات تجاریمان بوده، به طوریکه در حال حاضر نیز حدود ۲۰ تا ۱۵ میلیون تن ظرفیت خالی در بنادر وجود دارد و نگران مشکل کمبود ظرفیت در تجارت نیستیم. عضو هیاتعامل سازمان بنادر و دریانوردی در خصوص علت عدم رشد مناطق آزاد کشورمان اظهار داشت: بندر یکی از مجموعههای اقتصادی کشور است و اگر در منطقه آزاد دبی هزاران شرکت خارجی سرمایهگذاری میکنند سایر نیازمندیهای تجاری نظیر سیستم پولی و بانکی در اختیارشان است و موانع گمرکی وجود ندارد و تمرکز در تصمیمگیریها باعث جذب سرمایهگذاری میشود.وی در ادامه ابراز عقیده کرد: بنادرمان نسبت به بنادر کشورهای همسایه هیچ کم و کاستی ندارند و مشکلات ما زیرساختی نیست بلکه مسائل نرمافزاری وجود قوانین و مقررات دست و پاگیر و عدم هماهنگی بین دستگاههای مختلف از دلایل این روند کند توسعه و پیشرفت است.
ارسال نظر