وزیر بازرگانی چین:
تحریمها تجارت با ایران را محدود نکرده است
گروه بازرگانی- چندیمینگ وزیر بازرگانی چین گفت: بدون شک تحریمها هیچ کمکی به حل مسائل نمیکند و اعمال برخی تحریمها، محدودیتی در زمینه تجارت با ایران ایجاد نکرده است. به گزارش خبرگزاری ایرنا از پکن ، وزیر بازرگانی چین دیروز در دیدار با سید مسعود میرکاظمی گفت : چین توسعه و گسترش روابط با ایران را با اهمیت ارزیابی میکند.
وی با بیان آمار و ارقامی از رشد مناسبات اقتصادی ایران و چین در سالهای اخیر خبر داد و گفت: حجم مناسبات اقتصادی ایران و چین در سال ۲۰۰۷ میلادی با ۴۲درصد افزایش نسبت به سال قبل آن به بیست میلیارد دلار رسید که در هفتماه اول سالجاری میلادی نیز این رقم بالغ بر ۱۷ میلیارد دلار بوده است .
وی گفت : مناسبات اقتصادی ایران و چین در هفت ماه اول سالجاری میلادی حدود ۵۲ درصد رشد داشته است و دو کشور در حال حاضر در زمینههای مختلف از جمله تاسیسات زیربنایی، فنی و مهندسی بایکدیگر همکاریهای خوبی دارند.
وزیر بازرگانی چین علاقهمندی شرکتهای چینی برای سرمایهگذاری در ایران را یادآور شد و خاطرنشان کرد: روسای جمهور ایران و چین در دیدارهایی که با یکدیگر داشتهاند همواره بر توسعه و گسترش مناسبات دوجانبه تاکید کردهاند.
چندیمینگ همچنین با اشاره به تاکیدات رییسجمهوری ایران در دیدار با همتای چینی خود درباره ضرورت برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور افزود: مسوولیت پیگیری و تشکیل نشست کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور به وزارت بازرگانی چین سپرده شده است و مقدمات برگزاری آن در حال بررسی و انجام است. وی ابراز امیدواری کرد این نشست در سالجاری میلادی تشکیل شود. وی همچنین گفت که در آینده نزدیک از ایران رسما دیدار خواهد کرد.
مسعود میرکاظمی برای شرکت در اجلاس شانگهای به چین سفر کرده است. اجلاس یک روزه وزیران تجارت و بازرگانی کشورهای عضو دایم و ناظر سازمان همکاری شانگهای با حضور وزیر بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در مهمانسرای دولتی دیائویوتای پکن برگزار شد. ریاست اجلاس برعهده «چن دی مینگ»، وزیر بازرگانی چین بود و وزیران تجارت و بازرگانی کشورهای دایمی و ناظر از جمله ایران و همچنین افغانستان به عنوان کشور مهمان در این نشست شرکت کردند.
همکاریهای درون منطقهای برای مقابله با بحرانهای مالی فرامنطقهای و تبادل تجربیات و افزایش تعاملات بازرگانی از جمله محورهای این نشست بود.
وزیر بازرگانی کشورمان در سخنرانی خود در این اجلاس به چالشهای پیش روی کشورها و جامعه جهانی اشاره کرد. میرکاظمی بحران در مواد غذایی و افزایش قیمت کالاهای اولیه و آشفتگی بازار مالی را مورد توجه قرار داد و گفت: همکاری منطقهای راه اصلاح نظام مدیریت اقتصادی جهانی است.
میرکاظمی؛ یکجانبه گرایی در نظام بینالمللی و بیعدالتی گسترده و سوءاستفاده قدرتهای سلطه طلب از ابزارهای اقتصادی برای نیل به اهداف سیاسی را از مشکلات جهان دانست.
وی همچنین در این اجلاس پیشنهاد ایجاد شرکت حملونقل مشترک و توسعه خطوط کشتیرانی بینالمللی در قالب این سازمان را مطرح و بار دیگر بر تبدیل اعضای ناظر به دایم تاکید کرد.
ارسال نظر