نحوه وصول مالیات از کالاهای وارداتی
به گزارش روابط عمومی گمرک ایران، براساس این بخشنامه و باتوجه به تبصره یک ماده ۲۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده از اول مهرماه سال جاری معادل ۵/۱درصد به عنوان مالیات بر ارزش افزوده کالای وارده از مجموع حقوق ورودی بهعلاوه ارزش سیف کالا دریافت میشود.
قانون مالیات بر ارزش افزوده از اول مهرماه سال جاری روی کلیه کالاهای وارداتی اجرا شد.
به گزارش روابط عمومی گمرک ایران، براساس این بخشنامه و باتوجه به تبصره یک ماده ۲۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده از اول مهرماه سال جاری معادل ۵/۱درصد به عنوان مالیات بر ارزش افزوده کالای وارده از مجموع حقوق ورودی بهعلاوه ارزش سیف کالا دریافت میشود. همچنین گمرکات کشور باید مالیات بر ارزش افزوده کالاهای خاص موضوع تبصره ماده ۱۶ قانون مذکور (نرخ مالیات بر ارزش افزوده کالاهای خاص شامل انواع سیگار و محصولات دخانی ۱۲درصد و انواع بنزین و سوخت هواپیما معادل ۲۰درصد است) را قبل از ترخیص از واردکنندگان کالا اخذ و در ستونهای مربوط در پروانهها یا پتههای گمرکی و اظهارنامههای گمرکی درج کنند.
این گزارش میافزاید، برای ماخذ محاسبه مالیات ارزش افزوده بر واردات کالا یک ردیف تحت عنوان ردیف ۰۴۷ در اظهارنامه و پروانههای گمرکی تعیین شده است.
براساس این گزارش همچنین به موجب ماده ۳۸ قانون مذکور معادل ۵/۱درصد به عنوان عوارض کالاها و خدمات از مجموع حقوق ورودی بهعلاوه ارزش سیف کالا (عوارض مذکور برای انواع سیگارها و محصولات دخانی معادل ۳درصد، انواع بنزین و سوخت هواپیما معادل ۱۰درصد، نفت سفید و نفت گاز ۱۰درصد و نفت کوره ۵درصد است) را قبل از ترخیص از واردکنندگان کالا اخذ و در ستونهای مربوطه در پروانهها یا پتههای گمرکی (حسب مورد) و اظهارنامههای گمرکی درج کنند. این گزارش حاکی است، یک ردیف تحت عنوان ردیف ۰۴۸ در اظهارنامه و پروانههای گمرکی درخصوص محاسبه عوارض کالا و خدمات وارداتی تعیین شده است.
براساس بخشنامه دفتر واردات از اول مهرماه سال جاری کالای اظهار شده به گمرک مشمول قانون مذکور و اخذ مالیات و عوارض مشروحه مجموعا ۳درصد است.
همچنین کالاهایی که قبل از اول مهرماه سال جاری اظهار و تشریفات گمرکی آن انجام شده و برای آن پروانه سبز گمرکی صادر شده، اما از گمرک خارج نشده از شمول دستورالعمل خارج است.
ارسال نظر