انتقاد نهاوندیان از سیاستهای ارزی
دنیای اقتصاد- محمد نهاوندیان، رییس اتاق بازرگانی ضمن انتقاد از سیاست تثبیت نرخ ارز در شرایط تورم بالای ۲۰درصد، پیامد چنین سیاستی را به مخاطره افتادن پایداری صادرات دانست. کاهش صادرات چند گروه از کالاها به ویژه فرش، صنایع دستی، شیلات و محصولات کشاورزی انتقاد اسدا... عسگر اولادی را نیز در پی داشت.
تثبیت نرخ ارز به صادرات ضربه زده است
دنیای اقتصاد- محمد نهاوندیان، رییس اتاق بازرگانی ضمن انتقاد از سیاست تثبیت نرخ ارز در شرایط تورم بالای ۲۰درصد، پیامد چنین سیاستی را به مخاطره افتادن پایداری صادرات دانست. کاهش صادرات چند گروه از کالاها به ویژه فرش، صنایع دستی، شیلات و محصولات کشاورزی انتقاد اسدا... عسگر اولادی را نیز در پی داشت. انتقاد نهاوندیان از سیاست تثبیت نرخ ارز
گروه بازرگانی - رییس اتاق ایران گفت: اگر افزایش تورم با تغییر نرخ برابری ارز جبران میشد، صادرکننده میتوانست به کار خود ادامه دهد، اما با وجود سیاست تثبیت نسبی نرخ ارز صادرکننده برای حفظ میزان صادرات خود به نقدینگی بیشتری نیاز دارد.
محمد نهاوندیان در گفتوگو با «فارس» در خصوص دلایل کاهش صادرات برخی کالاها اظهار کرد: تورم بالای ۲۰ درصد در اقتصاد بدین معنا است که صادرکننده کالای تولید داخل را ۲۰ درصد گرانتر میخرد، در حالیکه در بازارهای فروش جهان چنین تورمی وجود ندارد و صادرکننده نمیتواند این تورم را به بازار فروش منتقل کند. رییس اتاق ایران گفت: جایزههای صادراتی، که در واقع چیزی جز جبران زیان نیست نمیتواند این شکاف بزرگ را پوشش دهد ، بدین جهت بهطور طبیعی حاشیه سود صادرکننده کم و کمتر میشود و گاهی ممکن است به زیان بینجامد، بنابراین پایداری صادرات دچار مخاطره شود. نهاوندیان همچنین در خصوص رابطه تجاری با آمریکا گفت: در سیاست جهش صادراتی قطعا باید بهدنبال این باشیم که بازارهای صادراتی خود را در هر جای دنیا گسترش دهیم. وی افزود: در شرایطی هم که بدخواهان ایران بهدنبال تحریم اقتصادی هستند ماخودمان نباید به محدودیتهای خودمان اضافه کنیم البته همراهی و هم آهنگی دو سویه بین سیاست تجاری و سیاست خارجی میتواند به توفیق کار کمک کند، اما در مساله قطع روابط و تحریم یادمان باشد که آمریکا مقصر بوده است. به اعتقاد نهاوندیان با توجه به رویکرد جامعنگری که کشور دنبال کرده است تا مسائل فی مابین در عرصه بینالمللی با نگاه تعاملی به سمت رفع اختلاف نظرها حرکت کند میشود از پتانسیل فرصتهای تجاری به عنوان سرمایهای برای حل مسائل بینالمللی استفاده کرد.
سیاستهای نادرست وزارت جهاد کشاورزی
صادرات چند گروه از کالاها مانند صنایع دستی، فرش، محصولات کشاورزی و شیلات در سالجاری کاهش یافته است. اسدا... عسگراولادی رییس کمیسیون صادرات اتاق ایران، سیاست های نادرست وزارت جهاد کشاورزی را دلیل کاهش صادرات محصولات کشاورزی میداند. به گفته عسگر اولادی حدود صد قلم کالای کشاورزی و گیاهان دارویی بر اساس سیاست وزارت جهاد کشاورزی ممنوع شده است در صورتی که وزارت جهاد با اعمال تعرفه میتوانست از صفر شدن صادرات این اقلام جلوگیری کند. عسگراولادی با اشاره به کاهش ۱۰درصدی صادرات محصولات سنتی در پنج ماه نخست سال جاری در خصوص کاهش صادرات فرش دستباف میگوید: قیمت تمام شده و هزینه تولید فرش دستباف در کشور ما بالا است بنابراین و قابلیت رقابت با سایر کشورها را نداریم،عسگراولادی چنین استدلال میکند که صادرات صنعتی هم به دلیل افزایش قیمت نفت افزایش داشته است، اما در ماههای آینده با کاهش قیمت نفت، صادرات صنعتی نیز با کاهش رو به رو خواهد شد.
ارسال نظر