آل اسحاق عنوان کرد:
اجرای طرح تحول به دور از هاله سیاسی
رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران خواستار اجرای طرح تحول اقتصادی فارغ از مسائل سیاسی شد و گفت: هاله جریانات سیاسی باید از این طرح دور شود تا بتوان به توفیق آن امیدوار بود. یحیی آل اسحاق دیروز در نشست بررسی ابعاد طرح تحول اقتصادی در دانشکده خبر گفت: موضوع هدفمند کردن یارانهها از جمله روشنترین موضوعاتی است که همگی کارشناسان مسائل اقتصادی و سیاستگذاران به آن اذعان دارند؛ این درحالی است که اقتصاد ایران شرایط ویژهای دارد که تحت شرایط تکوین پس از انقلاب هویت خاصی یافته است.
رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران افزود: اقتصاد ایران که بعضا ۸۰ درصد در دست دولت بوده، اکنون باید در یک تحول جدی و عمیق به بخش خصوصی سپرده شود که این به مفهوم دگرگونی و تحول ساختاری است.
وی با اشاره به اهداف سند چشم انداز ۲۰ ساله مبنی بر قدرت برتر شدن ایران در منطقه، تصریح کرد: در حوزه اقتصاد، اول شدن به معنای داشتن حداقل ۲۰ هزار دلار درآمد سرانه در سال انتهایی چشمانداز است که این امر بدون ایجاد تحول در اقتصاد امکانپذیر نیست.
به گفته آل اسحاق، ایده هدفمندکردن یارانهها در تمامی دولتهای قبل مورد توجه بوده ولی به هر دلیل به عزم جدی برای اجرا تبدیل نمیشده و به تعبیری میتوان از یارانهها به عنوان عامل برهم زننده تعادل اقتصاد ایران یاد کرد.
وی با اشاره به ضرورت هدفمند کردن یارانهها در کشور، اظهار داشت: هماکنون یارانه انرژی در کشور حدود ۱۰۰ میلیارد دلار است که با ادامه این روند، قطعا بودجه عمومی کشور را باید فقط و فقط صرف یارانهها کرد.
این مقام مسوول در اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران خاطرنشان کرد: نکته اصلی و کلیدی در اجرای طرح تحول اقتصادی چگونگی دید نسبت به اجرای این طرح و مشخص شدن خروجی آن است.
به گفته وی، هماکنون با اختصاص یارانهها انگیزهای برای بهبود کیفیت کالاهای تولیدی و نیز حضور در صحنههای بینالمللی وجود ندارد، بنابراین باید برنامهای حساب شده و دقیق برای از میان برداشتن این نقیصه طراحی کرد.
رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران گفت: بنا به اظهارات کارشناسان اجرای طرح تحول اقتصادی تورم ۶۰ درصدی را برای کشور به همراه دارد که باید بررسی کرد که این طرح چگونه پیادهسازی شود تا شرایط پیش رو حاصل از اجرای این طرح برای مردم قابل تحمل شود.
وی خاطرنشان کرد: مدیریت بحرانهای احتمالی ناشی از اجرای این طرح، آدمهای ویژه ای را نیاز دارد که ریسکپذیر بوده و شجاعتهای لازم برای اجرای این طرح را داشته باشد.
آل اسحاق نفت زدگی اقتصاد و دولتزدگی آن را از جمله آفتهای جدی عنوان و تصریح کرد: این آفتها مربوط به دولت خاصی نیست، بلکه مجموعه سیاستهایی که طی سالهای اخیر در اقتصاد بنیان گذاشته شده چنین فضایی را بهوجود آورده است.
وی به اصحاب سیاست توصیه کرد که اجازه دهند حوزه اقتصاد از حوزه سیاست در اجرای این طرح دور باشد تا بتوان مشکلات چندین و چند ساله خود را حل کرد.
آل اسحاق تاکید کرد: هاله جریانات سیاسی باید از حول و حوش اجرای این طرح مهم اقتصادی در کشور کنار رود؛ چراکه مادامی که سایه سیاست بر سر این طرح باشد موفقیت آن به اغما میرود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در این نشست خواستار مشخص شدن رویکرد دولت در اجرای این طرح شد و گفت: دولت باید به صورت شفاف غرض خود را از پیادهسازی این طرح بیان کند.وی اظهار داشت: دولت تنها ضرورتهای کار را مشخص کرده و به صورت شفاف اعلام نکرده که قصد دارد، چه طور این طرح را پیادهسازی کند. آل اسحاق همچنین خواستار تحول در ذهنیت و رویکردهای نظام بانکی شد.
ارسال نظر