نشست آینده‌ساز!

گروه بازرگانی- وزرای بازرگانی شش دولت اتحادیه از اعضای این اتحادیه خواستند تا در کنفرانسی که این هفته در سازمان تجارت جهانی در ژنو پیرامون تجارت بین‌المللی برگزار می‌شود، موضع واحدی را اتخاذ کنند. وزرای بازرگانی شش کشور انگلستان، سوئد، جمهوری چک، استونی، لیتوانی و اسلواکی با ارسال نامه‌ای به وزرای بازرگانی سایر اعضای اتحادیه اروپا از آنها خواستند تا پیش از برگزاری این کنفرانس اختلافات داخلی را کنار بگذارند تا بتوانند در این کنفرانس به یک توافق تجاری مشترک برسند، همچنین شش کشور مذکور از بقیه اعضا خواسته‌اند تا دیدگاه‌های خود را در مورد تجارت آزاد با سایر مناطق جهان کمی تعدیل کنند تا دستیابی به یک توافق مشترک امکان‌پذیر باشد.

قرار است، وزرای بازرگانی ۳۰ کشور جهان از جمله اتحادیه اروپا، آمریکا، برزیل، هند و چین ۳۱تیر ماه در ژنو گرد هم آیند و درباره راه‌اندازی بازارهای تجاری مشترک به گفت‌وگو بنشینند.

از سوی دیگر نماینده تجاری آمریکا گفت: ایالات متحده خوش‌بینی احتیاط‌آمیزی به این دور از مذاکرات سازمان تجارت جهانی دارد. به گزارش رویتر، سوزان شواب گفت: من فکر می‌کنم موفقیت در مذاکرات امکان‌پذیر است، اگر طرف‌های مذاکره بر سر مسائل کلی اجماع نظر داشته باشند. به گفته او آمریکا در صورتی یارانه‌های کشاورزی را کاهش خواهد داد که کشورهای در حال توسعه همچون هند، برزیل، چین، آفریقای جنوبی، آرژانتین و اتحادیه ملت‌های آسیای جنوب شرقی، بازار محصولات کشاورزی، صنعتی و خدماتی خود را آزاد کنند.

از سوی دیگر پاسکال لامی، مدیرکل WTO طرح پیشنهادی خود را برای تعدیل تعرفه کشورهای اروپایی در زمینه واردات موز که موضوع چالش‌برانگیز میان تولیدکنندگان آمریکای لاتین و اتحادیه اروپا است، تنظیم کرده و قرار است در این نشست ارائه دهد. با این حال پیتر ماندلسون، کمیسیونر اتحادیه اروپا هشدار داده است که این طرح بر بنیان «یا به دستش آور یا ترکش کن» تنظیم شده و چندان رضایت‌بخش نیست. به گزارش «اکونومیک‌نیوز» پاسکال لامی در گفت‌وگو با خبرنگاران گفته است: اگر مذاکرات دور دوحه و آزادسازی تجاری به نتیجه برسد، سالانه ۵۰ تا ۱۰۰میلیارد دلار به اقتصاد جهانی افزوده خواهد شد که دوسوم آن به نفع کشورهای توسعه‌یافته و یک‌سومش به سود کشورهای در حال توسعه خواهد بود.