وزیر بازرگانی:
یارانه میدهیم و قدرت رقابت نداریم
با وجود پرداخت یارانهها، در هر بازار منطقهای و بینالمللی که میخواهیم وارد شویم، میگویند کالاها و خدمات ما گران است، یعنی بنگاههای ما قدرت رقابتپذیری را ندارند. این در حالی است که در کشورهای رقیب ما هیچ یارانهای به بنگاههایشان تعلق نمیگیرد. وزیر بازرگانی در اجلاس سراسری مدیران بازرگانی کشور با بیان این مطلب بر ضرورت اجرای سیاست توسعه صادرات به منظور توسعه صادرات غیرنفتی و رونق اقتصادی کشور تاکید کرد. مسعود میرکاظمی گفت: سیاستهای کلان اقتصادی میتواند حوزه تجارت را در کشور تقویت کند و حتی در حوزههای تنظیم و کنترل بازار، سیاستهای کلان میتواند نقش اساسی داشته باشد.
به گفته وی، این تصور که حوزه تجارت را بدون توجه به حلقههای پیشین آن میتوان اصلاح کرد، نگاه غیرعلمی و غیرمنطقی است.
میرکاظمی تصریح کرد: اگر در همه حوزهها از جمله بیمه، خدمات، حملونقل، تولید و غیره رقابت به معنای واقعی شکل نگیرد، تجارت رشد نمیکند؛ چرا که اینها زیرساختهای یک تجارت موفق است.
میرکاظمی همچنین تصریح کرد: کشورهای توسعه یافته با اصلاح ساختار توانستهاند در بخش داخلی و خارجی دستاوردهای خوبی بهدست آورند.
به گزارش روابطعمومی وزارت بازرگانی، میرکاظمی با تاکید بر این که تعدادی از بنگاههای صنعتی ما ۳۵درصد ظرفیت مازاد دارند، گفت: این نشاندهنده این است که در گذشته ما منابع را صرف ظرفیتهایی کردیم که به بهرهبرداری اثربخش نرسیده و به اندازه ظرفیت تولید نکرده است.
وی تصریح کرد: رقابت باید منطقهای و بینالمللی باشد و دیگر رقابتی بودن در داخل معنی ندارد؛ چرا که سرعت تبادل اطلاعات و کالاها و خدمات بالا است و امکان ندارد بتوانید حاشیه امنی برای خود ایجاد کنید و به محض اینکه قیمت کالایی در سطح بینالمللی تغییر میکند، اثرش را در بازار میگذارد.
وزیر بازرگانی گفت: برخی کشورها از جمله کره و ترکیه برای توسعه اقتصادی خود به تغییر استراتژی و تکوین راهبردها پرداختند و به جای نگرانی برای واردات در جهت حضور قویتر و موثرتر در بازارهای بینالمللی گام برداشتند.
ارسال نظر