نخستین کنفرانس بین‌المللی تجارت جهانی مبلمان، طراحی و دکوراسیون داخلی و گردشگری (DECO۲۰۰۸) با حضور فعالان این صنعت صبح دیروز آغاز به کار کرد. علی انصاری، رییس انجمن صنفی تولید‌کنندگان و فروشندگان مبل استان تهران در مراسم افتتاحیه این همایش، برگزاری این کنفرانس‌ها را سبب ارتقای جایگاه صنعت در میان صنعتگران دانست و اظهار داشت: حاصل این نشست ابزار کارآمدی در اختیار دولتمردان قرار می‌دهد تا به آن واسطه توانمندی‌ها و کمبودهای این صنعت را شناسایی کنند.

وی افزود: در اقتصاد نوین این مساله به اثبات رسیده است که کاستن از تصدی دولت‌ها در بخش اقتصادی و سپردن آن به بخش خصوصی توانمند، عامل مهم پیشرفت است.

رییس انجمن صنفی تولید‌کنندگان و فروشندگان مبل استان تهران با ابراز امیدواری نسبت به اینکه کنفرانس بین‌المللی دکو ۲۰۰۸ حلقه ارتباط موثر و کارآمدی بین بخش خصوصی و دولتی را فراهم آورد، اظهار داشت: صنعت به عنوان یکی از زیرساخت‌های توسعه پایدار، تکیه‌گاه مطمئنی برای اقتصاد جامعه است و در این میان صنعت چوب به عنوان یکی از صنایع بزرگ از حیث اشتغال و بهره‌وری مورد توجه بازرگانان و دولتمردان هر کشوری است؛ از سوی دیگر این صنعت آمیخته با هنر تامین کننده آسایش و رفاه انسان است.

وی افزود: با پیشرفت روز افزون تکنولوژی این صنعت به تولید انبوه رسیده است و کارخانه‌های عظیم محصول چندین سال کار دست را در یک ساعت تولید می‌کنند.

انصاری گفت: در جهانی که رقابت صنعتی و تجاری مرزها را در نوردیده‌ برای ماندن در چرخه تولید و توزیع؛ راهی جز همسویی با فن‌آوری روز نیست؛ در غیر این صورت باید بازارهای داخلی و خارجی را به رقبای دیگر سپرد.

وی افزود: حمایت از تولید ملی از طریق ایجاد شهرک‌های صنعتی تولید مبلمان و اعمال سیاست‌های تشویقی از سوی دولت و جلوگیری از واردات بی‌رویه محصولات خارجی بسیار ضروری و مهم به نظر می‌رسد.

انصاری با بیان اینکه صنعت چوب در زمره زیرساخت‌های صنعت گردشگری است، اظهار داشت: نهادهای مسوول در تلاشند تا طی فرآیند حمایتی بستر مناسبی ایجاد کنند تا بخش خصوصی بتواند مطابق با استانداردهای جهانی، هتل‌های مناسبی بسازد،

به‌طوری که تا سال ۲۰۲۰ سالانه پذیرای ۲۰میلیون گردشگر خارجی باشیم.

وی افزود: ما در پیشبرد صنایع خود بی‌شک از تعامل با ملت‌های دیگر بی‌نیاز نیستیم و پیمودن راه ترقی بدون توجه به تجارب سایر کشورها امکان ندارد.

انصاری گفت: در راستای اصل ۴۴ و در چارچوب چشم‌انداز بیست ساله انجمن صنفی در پی آن است تا از طریق معرفی دانش، تجربیات جهانی، آموزش نیروی انسانی، کمک به صنعتی کردن فرآیند تولید و جذب سرمایه‌های کلان، توسعه صادرات ملی را در صنعت چوب فراهم آورده و به توسعه پایدار و پویا دست یابد.

در ادامه محمد شریف ملک زاده، معاون سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه یکی از موانع مهم صنعت مبلمان نداشتن ادبیات واحد در این هنر - صنعت است، اظهار داشت: صنعت مبلمان از فقر طراحی و عدم برنامه‌ریزی مناسب در حوزه داخلی رنج می‌برد.

طراحی نقش موثری در تولید دارد؛ چرا که طراحی زیبا می‌تواند در فرآیند فروش نقش‌آفرین باشد.