گروه بازرگانی-آخرین نشست همایش رایزنان بازرگانی در حوزه کشورهای اروپا، آمریکا و آسیای میانه روز گذشته با حضور رایزنان تجاری و بازرگانی این کشورها برگزار شد. سختگیری در قوانین و مقررات، موانع بروکراسی اداری به ویژه در بخش گمرک، نبود بانک‌های ایرانی در این کشورها، محدودیت‌های شدید مالی و بانکی و نیز مشکلات امنیتی از جمله مواردی بود که در سخنان رایزنان به آن‌ها اشاره شد.

در این همایش ابراهیم سنجر، رایزن ایران در اتریش به مزیت‌های این کشور از نظر موقعیت جغرافیایی آن اشاره کرد و گفت: اتریش در مرکز اروپا قرار دارد و یکی از مهم‌ترین گزینه‌های ایران برای توسعه صادرات است و بهترین اولویت این کشور در زمینه آموزش دانش فنی و محیط‌زیست است.

وی ادامه داد: آموزش امور مربوط به اصناف از مهم‌ترین خدمات در اتریش بوده و از این لحاظ رتبه اول در جهان را دارد و همچنین ۳۳ موافقتنامه با این کشور امضا شده که دو موافقتنامه از این تعداد مربوط به مسائل تجاری چون مسائل گمرکی و اجتناب از اخذ مالیات مضاعف است.

در ادامه محمد بهشتیان رایزن بازرگانی ایران در ازبکستان به ارائه گزارش کاملی از شرایط و موقعیت این کشور، موانع موجود بر سر راه ایران برای ورود به بازار ازبکستان و راهکارهای پیشنهادی پرداخت و بیان کرد. ازبکستان کشوری است تازه استقلال یافته و همین امر موجب شده در هر زمینه‌ای با دیده شک پیش رود با تاکیدی که اقتصاد این کشور بر تولیدات داخلی دارد، کار در این کشور از سویی آسان و از طرفی فوق‌العاده مشکل است و باید با درایت، هوشیاری و مدیریت پیش رفت.

بهشتیان موارد تجاری - اقتصادی ایران با ازبکستان را بر شمرد و به ارائه راهکارهایی در بخش تجاری، خدمات فنی و مهندسی و سرمایه‌گذاری پرداخت و خاطر نشان کرد: تجربه ثابت کرده هر قدر تسهیلات ارائه دهیم و امور را آسان‌تر کنیم روابط تجاری ما با کشورهای آسیای مرکزی و دنیا بیشتر خواهد شد.

ایران به قزاقستان گندم صادر کند

بامیری رایزن بازرگانی ایران در قزاقستان زمینه کاری در این کشور را کشاورزی و کشت گندم بیان کرد و گفت: قزاقستان کشوری مصرفی است و با توجه به این که ۵۲درصد جمعیت آن را مسلمانان تشکیل می‌دهند، می‌تواند تفاهماتی را با ایران برقرار کند. این کشور تمام مواد مصرفی مورد نیاز خود را وارد می‌کند و ایران می‌تواند در زمینه ایجاد بازار مصرف و صادرات محصولات کشاورزی فرآوری شده در این کشور موفق عمل کند.

بامیری مهم‌ترین مشکل تجارت در قزاقستان را موانع بانکی عنوان و اظهار کرد: نبود شعب بانک‌های ایرانی و نبود خط هوایی مستقیم از ایران به این کشور از مسائل پیش روی تجارت در این کشور است.

مشکلات تجار ایرانی در روسیه

در ادامه مجتبی موسویان، رایزن ایران در روسیه با بیان اینکه بازار اقتصادی روسیه نهمین رتبه را در سطح جهانی کسب کرده است، گفت: هیچ یک از همسایگان روسیه برای برقراری روابط اقتصادی ویژگی‌ ایران را ندارند.

وی خاطرنشان کرد: در روسیه به دلیل فقدان اطلاعات بسیاری از تجار ایرانی دچار مشکل شده‌اند و لزوم مشورت سرمایه‌گذاران با نمایندگان ایران و رایزنان بازرگانی پیش از هر گونه فعالیت وجود دارد.

همچنین رضا محبی‌ آذر، رایزن ایران در ونزوئلا با بیان اینکه این کشور ۶۹میلیارد دلار در سال ۲۰۰۷ صادرات داشته که ۹۰درصد این صادرات شامل محصولات نفتی است، خاطرنشان کرد: فضای حاکم در ونزوئلا دولتی است و تجاری که برای سرمایه‌گذاری وارد بازار این کشور می‌شوند، باید به صورت ثابت و ماندگار تولید و سرمایه‌گذاری کنند و علت آن این است که ونزوئلا کشوری با هزینه‌های بالا و گران است و فعالیت کوتاه مدت منجر به ضرردهی بازرگانان می‌شود.