گسترش صادرات تعاونی‌ها از جمله موضوعاتی است که در مناطق آزاد می‌توان دنبال کرد به این دلیل که در این منطقه تعاونی‌های مرزنشین بسیاری داریم که توانمندی بالایی دارند.

دبیر کل اتاق تعاون با بیان این مطلب مرزنشینان منطقه سیستان و بلوچستان را بیش از یک‌میلیون و ۵۰۰‌هزار نفر برشمرد و گفت: در کنار این تعداد مرزنشین، واحدهای تعاونی‌ قوی و کارآمدی هم داریم که هم اکنون کار صادرات کالا به پاکستان و افغانستان را انجام می‌دهند و درصدد هستیم تا این تعداد مرزنشین را نظام‌مند و در چارچوب سیاست‌گذاری واحد هدفمندشان کنیم. رمضانی راه‌اندازی تعاونی‌های سهامی عام و فراگیر در مناطق آزاد را از جمله برنامه‌های اتاق تعاون نام برد و گفت: پس از ابلاغ نهایی و اجرای قانون سیاست‌های کلی اصل ۴۴ می‌توانیم در بسیاری از بخش‌ها به راحتی ورود کنیم. با ابلاغ قانون سیاست‌های کلی اصل ۴۴ حذف مداخله دولت در امور تصدی‌گری تعاونی‌ها را شاهد خواهیم بود و از این رو می‌توانیم شکل‌گیری تعاونی‌های سهامی عام را در مناطق آزاد تجاری دنبال کنیم.

دبیرکل اتاق تعاون ایران در عین حال از رایزنی با مسوولان مناطق آزاد تجاری به ویژه چابهار برای فراهم کردن زمینه‌ حضور و صادرات تعاونی‌ها خبر داد و گفت: طی نشست‌هایی که با دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و مسوولان این مناطق داشتیم هماهنگی‌هایی را برای حضور بخش تعاون در امور مناطق آزاد انجام دادیم و مقرر شد تا برای حمل کالا به کشورهای مقصد از قابلیت تعاونی‌های حمل و نقل استفاده شود به عنوان نمونه در منطقه آزاد چابهار استقبال خوبی از تعاونی‌های حمل و نقل صورت گرفت و ما هم آمادگی خود را برای به کارگیری تعاونی‌های حمل بار اعلام کردیم.

وی منطقه آزاد چابهار را یک منطقه ترانزیتی خواند و گفت: با تعامل خوبی که برای رونق و گسترش مناطق آزاد وجود دارد، می‌توانیم بسیاری از کالاهای بخش تعاون را در این مناطق مستقر و از آنجا به کشورهای همسایه و منطقه صادر کنیم.

رمضانی درباره حل شدن مشکل مالیاتی تعاونی‌های مرزنشین گفت: مشکلاتی که اکنون تعاونی‌های مرزنشین با آن دست به گریبانند، بسیار است و اگر دولت می‌خواهد که امنیت اقتصادی و اجتماعی را در مرزها برقرار کند باید به مرزنشینان توجه جدی نشان بدهد.

وی افزود: متاسفانه بی‌توجهی‌هایی که به مرزنشینان شده آنها را ناامید و بی‌انگیزه کرده است.