فرصتهای سرمایهگذاری در الجزایر و کویت
در این همایش قربانیفراز، رایزن بازرگانی ایران در الجزایر با بیان برخی ویژگیهای اقتصادی کشور الجزایر عنوان کرد: این کشور از تولید ناخالص داخلی ۱۲۰میلیارد دلار و درآمد سرانه سههزار و ۴۸۸ دلار برخوردار است و میانگین تورم در آن ۸/۳درصد است.
همایش منطقهای رایزنان بازرگانی ایران در کشورهای عربی، آفریقایی در سازمان توسعه تجارت با حضور رایزن ایران در الجزایر، امارات، کویت، عراق و عربستان سعودی برگزار شد.
در این همایش قربانیفراز، رایزن بازرگانی ایران در الجزایر با بیان برخی ویژگیهای اقتصادی کشور الجزایر عنوان کرد: این کشور از تولید ناخالص داخلی ۱۲۰میلیارد دلار و درآمد سرانه سههزار و ۴۸۸ دلار برخوردار است و میانگین تورم در آن ۸/۳درصد است. به گفته وی الجزایر بیش از هفت میلیون نفر نیروی فعال داشته و میانگین بیکاری در این کشور ۳/۱۲درصد است.
قربانیفراز ادامه داد: طبق آخرین آمار جمعیت زیر خط فقر در الجزایر ۲/۳۷درصد و درآمد حاصل از فروش انرژی در این کشور بالغ بر ۵۹میلیارد دلار است.
وی در ادامه با بیان وضعیت واردات و صادرات در الجزایر خاطرنشان کرد: براساس آمار سال ۲۰۰۷ کشور الجزایر ۲۷میلیارد دلار واردات داشته که سهم مواد غذایی از این میزان واردات بالغ بر چهارمیلیارد و ۵۰۰میلیون دلار بوده است و نیز سهم واردات دارو یکمیلیارد و ۶۰۰میلیون دلار برآورد شده است.
رایزن بازرگانی ایران در الجزایر اظهار کرد: کل بدهی خارجی الجزایر در سال ۱۹۹۹، ۲۴میلیارد دلار بوده که در حال حاضر به چهارمیلیارد و ۶۰۰میلیون دلار رسیده است و سرمایهگذاری خارجی در این کشور نیز بالغ بر ۴۱میلیارد دلار عنوان میشود.
قربانیفراز ادامه داد: پروژههای سرمایهگذاری خارجی انجام گرفته در الجزایر در حدود ۹میلیارد دلار برآورد میشود و ذخایر ارزی آن نیز از سوی صندوق بینالمللی پول ۱۱۰میلیارد دلار عنوان شده است.
به گفته او زمینههای سرمایهگذاری در بخش مسکونی، سدسازی، در کشور الجزایر فراهم است و علاوه بر این از بزرگترین واردکنندگان کالا به نسبت جمعیت آن محسوب میشود.
رایزن ایران در الجزایر افزود: کشور عربستان در این کشور بیش از ۱۰میلیارد دلار در حوزه مسکن، آبرسانی، تولید آهن و نیز کارخانههای سیمان سرمایهگذاری کرده و علاوه بر آن امارات پنجمیلیارد دلار، بحرین سهمیلیارد دلار و قطر ۱۳۸میلیون دلار در بخشهای مختلف انرژی، ساخت منطقه اقتصادی و پروژههای بزرگ خدمات فنی و مهندسی سرمایهگذاری کردهاند.
به گفته وی در حال حاضر در کشور الجزایر، سرمایهگذاری در پروژههای بزرگ خدمات فنی و مهندسی و نیز حضور در مناقصات بینالمللی از جمله پروژه شرق به غرب و مناقصه ریلگذاری خطوط آهن از مهمترین فرصتهای سرمایهگذاری محسوب میشوند.
در ادامه این میزگرد مجتبایی، رایزن بازرگانی ایران در کویت نیز عنوان کرد: کشور کویت سالانه ۱۴میلیارد دلار واردات دارد که هدفگذاری ایران از این بازار میتواند حدود سهمیلیارد دلار باشد.
به گفته او در سال گذشته ارزش صادرات کشورمان به کویت ۳۱۷میلیون دلار و ارزش واردات از آن کشور ۱۸۰میلیون دلار بوده است.
مجتبایی گفت: در حال حاضر ۵۴هزار ایرانی در کویت ساکن هستند که باید از این فرصت برای بازاریابی در آنجا استفاده کرد.
رایزن ایران در کویت تاکید کرد: میوه تولید ایران به عنوان یکی از کالاهای مورد درخواست در کویت محسوب میشود بنابراین برای موفقیت در این حوزه باید نگاه ویژهای به بستهبندی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه ضعف بزرگ کالاهای کشورمان برای حضور رقابتی در بازار مربوط به بستهبندی است، عنوان کرد: علاوه بر ضعف مذکور پایبند نبودن تجار ایرانی به تعهدات خود و شفاف نبودن کانالهای توزیعی از دیگر مشکلات بازرگانان ایرانی در کویت است.
وی با اشاره به برخی از مشکلات شرکتهای ایرانی برای ورود به بازار کویت خاطرنشان کرد: نبود شناخت کافی از واقعیتهای جامعه امروز کویت، استمرار تجارت سنتی و نیز رعایت نشدن استانداردهای بینالمللی همچنین فقدان ارتباط بین شرکتهای ایرانی و کویتی، معرفی نشدن توانمندیهای صنعتی ایران، تعدد مراکز تصمیمگیرنده در بخشهای اقتصادی ایران و بالا بودن نرخ تورم و نیز عدم تعهد شرکتهای ایرانی به حفظ کیفیت کالاهای صادراتی از عمدهترین مشکلاتی است که شرکتهای ایرانی در ورود به بازار با آن مواجهاند.
مجتبایی در ادامه مشکلات رفت و آمد به کویت، نبود ارتباطات بانکی و انحصاری بودن واردات کالا را نیز از دیگر مشکلات طرف کویتی در ارتباط با ایران برشمرد.
ارسال نظر