گزارش تجارت خارجی کشور در فروردین و اردیبهشت
۸/ ۷میلیارد دلار کالا وارد شد
گروه بازرگانی-رییس کل گمرک ایران از صادرات ۳میلیارد و ۶۴۳میلیوندلار کالا با احتساب میعانات گازی در دو ماه نخست سالجاری خبر داد که در مقایسه با مدت مشابه سال ۸۶ نشانگر ۷۱/۲۳درصد افزایش است. به گفته محمد هاشم رهبری در همین مدت ۵میلیون و ۳۲هزار تن کالا به ارزش ۷میلیارد و ۸۱۰میلیوندلار وارد کشور شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به لحاظ وزن ۳۹/۳۳درصد کاهش داشته اما از نظر ارزش ۲۱/ ۷درصد افزایش یافته است.
نمایی از بندر انزلی
گروه بازرگانی-رییس کل گمرک ایران از صادرات ۳میلیارد و ۶۴۳میلیوندلار کالا با احتساب میعانات گازی در دو ماه نخست سالجاری خبر داد که در مقایسه با مدت مشابه سال ۸۶ نشانگر ۷۱/۲۳درصد افزایش است. به گفته محمد هاشم رهبری در همین مدت ۵میلیون و ۳۲هزار تن کالا به ارزش ۷میلیارد و ۸۱۰میلیوندلار وارد کشور شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به لحاظ وزن ۳۹/۳۳درصد کاهش داشته اما از نظر ارزش ۲۱/ ۷درصد افزایش یافته است. به گزارش روابط عمومی گمرک ایران، رهبری افزود: وزن کالاهای صادر شده در این مدت با احتساب صادرات میعانات گازی ۶میلیون و ۵۴۶هزار تن بود که ۷۵/۰درصد رشد داشت.
رهبری گفت: میزان صادرات کالاهای غیرنفتی بدون احتساب میعانات گازی طی دو ماهه اول امسال ۵میلیون و ۲۸۶هزار تن به ارزش ۲ میلیارد و ۵۴۴میلیوندلار بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزن و ارزش به ترتیب ۸۲/۷ و ۷۱/۲۹درصد افزایش داشته است.
همچنین از میزان کل صادرات غیرنفتی در این مدت ۷میلیون و ۲۳هزاردلار از محل تجارت چمدانی و ۴۷میلیون و ۱۵هزاردلار از محل بازارچههای مرزی انجام گرفته است.
حکایت تکراری پروپان و بوتان
به گفته رییس کل گمرک ایران، عمدهترین کالاهای صادراتی کشورمان در این مدت، پروپان و بوتان مایع شده با ۳۷۸میلیوندلار بوده که ۱۴درصد از کل صادرات غیرنفتی و رتبه اول مربوط به آن بوده است.
متانول با ۱۵۷میلیون و ۳۰۰هزاردلار، پسته تازه یا خشک کرده با ۱۱۱میلیون و ۸۰۰هزاردلار و گاز طبیعی مایع شده در ظروف یکهزار سانتیمتر مکعب و بیشتر با ۹۰میلیون و ۱۰۰هزاردلار رتبههای بعدی را به خود اختصاص داده است.
رییس کل گمرک ایران درخصوص عمدهترین کالاهای وارداتی گفت: شمش از آهن و فولاد غیرممزوج با ۳۹۰میلیون و ۴۰۰هزاردلار و با اختصاص ۵درصد از ارزش کل واردات، عمدهترین کالای وارداتی کشورمان در دو ماهه اول سالجاری بود.
وی افزود: ماشینهای اکسترودینگ کشش، تکسچرینگ یا برش مواد نسجی سنتیک یا مصنوعی با ۳۵/ ۲درصد سهم ارزشی و میلههای آهنی یا فولادی گرم نورد شده با ۱۸ /۲درصد سهم ارزشی رتبههای دوم و سوم را به خود اختصاص دادهاند.
رییس کل گمرک ایران تاکید کرد: سایر ماشینها و دستگاههای مکانیکی با ۱۵/۲درصد، دانه ذرت با ۱۲/۲درصد، محصولات از آهن یا فولاد غیرممزوج تخت و گرم نورد شده با ۴۹/۱درصد، قطعات منفصله جهت تولید خودروهای سواری با ۳۵/۱درصد و سایر روغنهای سبک و فرآوردهها به جز بنزین با ۱۰/۱درصد از دیگر اقلام مهم وارداتی در این مدت بودهاند.
مقصدهای اصلی صادرات
رهبری افزود: بیشترین صادرات کشور در دو ماهه اول سالجاری به کشور امارات متحده عربی صورت گرفته است. سهم امارات از صادرات کشور ۸۴/۱۲درصد از وزن و ۶۸/۱۳درصد کل ارزش بود و ۳۴۷میلیون و ۹۵هزاردلار انواع کالا به این کشور صادر شده است. در رتبه دوم چین قرار دارد که سهم این کشور از کل صادرات کشورمان ۸/۱۱درصد از کل ارزش و معادل ۳۰۰میلیون و ۱۵هزاردلار است. عراق با ۲۲۲میلیون و ۹۸هزاردلار و ۷۷/۸درصد از کل ارزش، هند با ۲۱۲میلیون و ۶۳هزاردلار و ۳۶/۸درصد و ژاپن با ۱۵۴میلیون و ۵۴هزاردلار و ۰۸/۶درصد از کل ارزش عمدهترین کشورهای واردکننده کالا در دو ماهه اول سالجاری از کشورمان بودهاند.
۱/ ۶۴درصد از وزن و ۶۹/۴۸درصد از ارزش صادرات کشور در این مدت به پنج کشور امارات متحده عربی، چین، عراق، هند و ژاپن اختصاص دارد.
امارات، همچنان شریک اصلی واردات
همچون ماههای گذشته امارات متحده عربی بزرگترین صادرکننده کالا به ایران محسوب میشود و ۸۹/ ۱۹درصد از وزن و ۴۳/۲۱درصد ارزش کل واردات به این کشور اختصاص دارد. آلمان با ۴۴/۸درصد سهم وزنی و ۸۱/۱۳درصد سهم ارزش، چین با ۵/۸درصد سهم وزنی و ۹۴/۹درصد سهم ارزشی در رتبههای بعدی قرار دارند و پس از کشور امارات متحده عربی به عنوان بزرگترین صادرکنندگان کالا رتبههای دوم و سوم را به خود اختصاص دادهاند. جمهوری کره و سوئیس نیز از دیگر صادرکنندگان عمده کالا به کشورمان در این مدت بودهاند.
۳۹/ ۵۴درصد از وزن و ۱۹/۵۶درصد از ارزش کل واردات ایران در مدت یاد شده به پنج کشور امارات متحده عربی، آلمان، چین، جمهوری کره و سوئیس اختصاص دارد.
رییس کل گمرک ایران در ادامه به متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی و وارداتی اشاره کرد و گفت: متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی در مدت یاد شده ۴۸۱دلار و ۲۰ سنت و متوسط قیمت هر تن کالای وارداتی یکهزار و ۵۵۲دلار و ۱۸ سنت بود.
در سال ۱۳۸۶ متوسط قیمت هر تن کالای صادراتی از کشور ۴۰۰دلار و متوسط قیمت هر تن کالای وارداتی ۹۶۴دلار و ۴۴ سنت بود که مقایسه قیمتهای وارداتی و صادراتی کالاها با مدت مشابه سال گذشته از افزایش ۳/۲۰درصد قیمت هر تن کالای صادراتی حکایت دارد، در حالی که متوسط قیمت هر تن کالای وارداتی ۹۴/۶۰درصد افزایش داشته است.
رشد عجیب واردات خودرو
طی دو ماهه اول سال جاری تعداد ۸هزار و ۷۳۷ دستگاه خودرو سواری به ارزش ۱۸۳میلیون و ۸۹هزاردلار وارد کشور شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ تعداد ۱۳/۸۳درصد و از نظر ارزشدلاری ۵۸/۱۰۷درصد افزایش یافته است.
ارسال نظر