فراسو
صادرات میوه روی مرز بحران
صدرالدین نیاورانی، با بیان این مطلب در گفتوگو با «برنا» گفت: از آنجایی که خشکسالی موجب کاهش تولید انواع میوه همچون سیب و انار میشود، پیشبینی میکنیم صادرات اقلام وسیعی از میوه در آینده با کاهش مواجه شود.
نایبرییس اتحادیه صادرکنندگان میوه از افزایش ۴۰درصدی قیمت میوه در سال جاری خبرداد و گفت: این موضوع موجب کاهش صادرات انواع میوه شده است.
صدرالدین نیاورانی، با بیان این مطلب در گفتوگو با «برنا» گفت: از آنجایی که خشکسالی موجب کاهش تولید انواع میوه همچون سیب و انار میشود، پیشبینی میکنیم صادرات اقلام وسیعی از میوه در آینده با کاهش مواجه شود. وی با بیان اینکه در حال حاضر میوههای سردرختی مثل گیلاس، زردآلو و سیب درختی وارد بازار مصرف شده است، اظهار داشت: با وجود اینکه در تولید این محصولات مشکل کم آبی وجود نداشت با این حال شاهد کاهش صادرات این محصولات هستیم.
نیاورانی با بیان اینکه یکی از عوامل کاهش صادرات محصولات سردرختی عدم اختصاص اعتبار برای صادرات میوه است، تصریح کرد: گرانی حملونقل به دلیل افزایش قیمت سوخت در سطح بینالمللی و افزایش ۳۵ تا ۴۰درصدی قیمت انواع میوه در داخل از جمله عوامل دیگری است که موجب کاهش صادرات میوه شده است.
به گفته وی قیمت گیلاس در سال گذشته کیلوییهزار و ۴۰۰تومان بود و اکنون به کیلویی دوهزار و ۲۰۰تومان رسیده است.
کارگران در باغات کار نمیکنند
نائب رییس اتحادیه صادرکنندگان میوه به افزایش حقوق کارگران اشاره کرد و گفت: در حال حاضر کارگران حاضر به کار در باغات نیستند به طوری که سال گذشته هر کارگر ۱۲هزار تومان به طور روزانه برای کار در مزرعه دریافت میکرد این در حالی است که در حال حاضر با روزی ۱۵هزار تومان نیز حاضر به کار کردن نیستند.
وی سیب، گلابی، انار، کیوی، گیلاس و سایر محصولات سردرختی را از جمله محصولات صادراتی ایران برشمرد و گفت: کشورهای عربی، روسیه، آلمان و انگلیس از مهمترین بازارهای صادراتی ایران محسوب میشوند که در حال حاضر در حال از دست رفتن است.
جوایز صادراتی پرداخت نشد
نیاورانی به عدمپرداخت یارانه حملونقل و جوایز صادراتی به مدت ۵ سال به صادرکنندگان میوه اشاره کرد و گفت: قرار بود تا سهام فولاد مبارکه را برای جوایز صادراتی به صادرکنندگان پرداخت کنند؛ اما تا به امروز یک سهم نیز به صادرکنندگان اختصاص نیافته است.
وی معتقد است: در صورت عدم حمایت مسوولان دولتی از صادرات میوه به طور حتم بازارهایی که ۳۰ سال برای آنها زحمت کشیده شده است از دست خواهد رفت.
نائب رییس اتحادیه صادرکنندگان میوه همچنین از افزایش هزینههای بستهبندی میوه خبر داد و گفت: این موضوع نیز موجب افزایش هزینهها برای صادرات شده است.
وی با اشاره به اینکه ۵/۱ تا ۲درصد میوه تولید داخل صادر میشود، اظهار داشت: این حجم از صادرات هیچ زیانی را متوجه مصرف داخلی نخواهد کرد و تاثیری در افزایش قیمتها نخواهد گذاشت.
نیاورانی خواستار بهبود روابط ایران با برخی کشورهای واردکننده میوه شد و گفت: در حال حاضر بخش خصوصی حجم عظیمی از میوه را از کشور مصر وارد میکند که به دلیل عدم حضور واردکنندگان در آن کشور از کیفیت پایینی برخوردار است.
به گفته نیاورانی گشایش LC برای واردات میوه از کشور مصر به سختی انجام میشود. چرا که این کشور سفارتی در ایران ندارد و واردکنندگان مجبور هستند مبالغ پرداختی خود را به صورت اعتباری پرداخت و بدون حضور در این کشور اقدام به واردات میوه کنند.
ارسال نظر