گروه بازرگانی- شرکت خدمات مالی و بانکداری اچ.اس.بی.سی بریتانیا اعلام کرد که فعالیت‌های تولیدی چین در ماه مارس (فروردین) سال‌جاری برای چهارمین‌ماه پیاپی کاهش یافته است.

به گزارش ایسنا، اعلام این خبر باعث شد تا نگرانی‌ها درباره کاهش نرخ رشد اقتصادی دومین اقتصاد بزرگ جهان تشدید شود. دلیل اصلی کاهش شاخص فعالیت‌های تولیدی چین در مارس امسال افت صادرات این کشور اعلام شده است. انتشار این خبر همچنین به سیاست‌گذاران چینی فشار وارد خواهد کرد تا هرچه سریع‌تر سیاست‌های مالی و پولی مناسبی را در پیش بگیرند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، چند روز پیش بزرگ‌ترین شرکت معدنی جهان نیز درباره کاهش تقاضای خرید سنگ آهن چین در بازارهای جهانی هشدار داده بود.

این در حالی است که با توجه به افزایش چشمگیر واردات نفت چین، کسری تجاری این کشور به ۴۸/۳۱ میلیارد دلار رسیده است.

چین که دارای نظام اقتصادی صادرات محور است - در ماه ژانویه مازاد ۲۸/۲۷ میلیارد دلار را ثبت کرد - اما مجموع واردات ماهانه این کشور نسبت به سال گذشته ۶/۳۹ درصد افزایش داشته و به ۹۶/۱۴۵ میلیارد دلار رسیده است. این در حالی است که میزان صادرات چین تنها با رشد ۴/۱۸ درصد به ۴۷/۱۱۴ میلیارد دلار رسیده است.

کسری تجاری اخیر چین بیشترین میزان طی ۱۲ سال گذشته محسوب می‌شود و به مراتب بیشتر از رقم ۵/۸ میلیارد دلاری پیش‌بینی شده از سوی اقتصاددانان است. با توجه به افزایش واردات پس از وقفه ایجاد شده در زمان تعطیلات سال نو چینی، تحلیلگران انتظار کسری تجاری این کشور را داشتند، اما آنها افزایش چشمگیر صادرات و اندکی افزایش در واردات را پیش‌بینی کرده بودند.

آمارهای مربوط به کسری تجاری از نظر سیاسی برای چین و آمریکا که معتقد است مقام‌های دولت پکن ارزش یوآن را به صورت مصنوعی پایین نگاه می‌دارند، اهمیت بسیار زیادی دارد. این در حالی است که میزان صادرات چین به کشورهای غربی تحت تاثیر بحران بدهی‌های منطقه یورو و روند کند بهبود شرایط اقتصادی آمریکا قرار گرفته است.

آمار ارائه شده بیانگر آن است که واردات نفت دومین نظام اقتصادی بزرگ جهان رکورد جدیدی معادل ۹۸/۵ میلیون بشکه نفت در روز را به ثبت رسانده است. این آمار در شرایطی منتشر شده که مقام‌های چینی از کاهش چشمگیر نرخ تورم در این کشور خبر می‌دهند.

اتحادیه اروپا با معاملاتی به ارزش ۸/۷۹ میلیارد دلار طی دو ماه اول سال جاری میلادی که رشد ۷/۴ درصدی نسبت به سال گذشته را نشان می‌دهد، همچنان بزرگ‌ترین شریک تجاری چین محسوب می‌شود. پس از آن، آمریکا با ۰۵/۶۶ میلیارد دلار و رشد ۲/۹ درصدی نسبت به سال گذشته در مکان دوم قرار گرفته است.