گروه بازرگانی - رییس سازمان توسعه تجارت با برشمردن پیش نیازهای حمایت از تولید صادراتی، بر لزوم به روزسازی روش‌های سنتی تولید و همچنین به کارگیری سرمایه‌های اجتماعی تاکید کرد. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: برنامه‌ریزی برای محقق‌سازی هدف تولید صادراتی با توجه به اینکه سال ۹۱ به عنوان سال حمایت از تولید به عنوان محور اصلی ماموریت‌های ارکان نظام و علی الخصوص وزارت‌خانه جدید‌التاسیس صنعت، معدن و تجارت از سوی مقام معظم رهبری مطرح شده است، مبین آرمان مشترکی است که نیازمند پیش‌بینی الزامات و رفع موانع پیش‌رو جهت محقق‌سازی این هدف است. به گفته حمید صافدل، توجه و تمرکز بر توسعه سرمایه‌های اجتماعی و اعتمادسازی فی‌مابین ارکان و دست‌اندرکاران تولید و تجارت از اهمیت مشابه و حتی بیشتری از توسعه فناوری تولید و نظام‌های تولیدی و تجاری برخوردار است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بنگاه‌های تولیدی و تجاری نمی‌توانند به طور ناگهانی نظام سنتی خود را با سیستم‌های مدرن تولید و تجارت آن هم در سطح کلاس جهانی جایگزین کنند بنابراین تحقق تولید صادراتی که در سال‌جاری مورد تاکید قرار گرفت، فرآیندی اثربخش و ارزش آفرین است و تا حدود زیادی به توسعه و تقویت مهارت‌ها و شایستگی‌های انسانی و نیز نگرش‌های مدیریتی متولیان امر مربوط می‌شود.

رییس کل سازمان توسعه تجارت در گفت‌و‌گو با ایسنا تاکید کرد: باید توجه داشت که حمایت از تولید و محقق‌سازی موج جدید تولید صادرات‌گرا مستلزم رعایت منظم سلسله‌ای از گام‌ها و توالی منطقی از اقدامات است؛ به نحوی که خروجی و نتیجه به تولید صادراتی منجر شود. او افزود: آموزش، توسعه مهارت‌ها و توانمندسازی بنگاه‌ها از طرفی و از جانب دیگر بهبود فضای کسب و کار در حوزه پیرامونی هر کدام نیازمند اقدامات و برنامه‌های متعددی است که اجرای آنها و توالی درست انجام آنها، نه یک امر تصادفی و مقطعی، بلکه طرحی راهبردی و برنامه‌ای مدبرانه است که باید توسط متولیان امر بر مبنای اختیارات و وظایف ایشان به مورد اجرا گذاشته شود صافدل گفت: همچنین، اگر بخواهیم در محقق‌سازی هدف حمایت از تولید صادرات‌گرا موفق باشیم، باید نه تنها در حلقه تولید بلکه در طول زنجیره تامین تا توزیع و فروش و صادرات و شایستگی‌های لازم را هم در دستگاه‌های حاکمیتی کشور و هم در متولیان بخش خصوصی و بنگاه‌های تولیدی و تجاری به‌وجود آوریم.

به گفته او تحقق هدف تولید صادراتی نیازمند یک نظام مدیریتی جدید است. چراکه عوامل اصلی موفقیت جهت کسب مزیت رقابتی پایدار آن‌هم در عرصه تولید و تجارت بین‌المللی و در شرایط رقابت شدید و تنگاتنگ بنگاه‌ها برای تولید صادرات‌گرا تفاوت‌های زیادی با نظام‌های سنتی مدیریتی تولیدی دارد که هدف آن صرفا پاسخگویی به نیازهای داخلی است.