نمایه - معاون ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز:
قاچاق از اسکلههای غیرمجاز صفر شد
گروه بازرگانی - چند ماه پس از آنکه رییسجمهور در همایش تخصصی راهبردهای نوین در پیشگیری و مقابله با قاچاق کالا و ارز تاکید کرد که هیچ وزارتخانهای حق ندارد اسکله و مرزی خارج از نظارت گمرک داشته باشد، معاون ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اعلام شناسایی و تعطیل کردن ۳۴ اسکله غیرمجاز، از صفر شدن حجم قاچاق در اسکلههای غیرمجاز خبر داده و گفته که در حال حاضر اسکله فعال ِ بدون مجوز در کشور نداریم.
به گفته مهدی ابویی، این البته در حالی است که بر اساس اعلام گمرک، هنوز اسکله غیر رسمی در کشور وجود دارد.
ابویی ضمن بیان این مطلب خاطرنشان کرد: بر این اساس ما از گمرک میخواهیم که این اسکلهها را به ما معرفی کند تا آنها را مسدود کنیم.
او افزود: در طول دو دهه گذشته یکی از اقدامات نادرست، توسعه بیرویه گمرکها بوده و فکر میکردیم هرجا گمرک بزنیم به نفع کشور است، در حالی که این کار بدون در نظر گرفتن ساختار نیروی انسانی و اصلاح تجهیزات و امکانات به پدیده قاچاق و گسترش تخلفات دامن زد.
ابویی اذعان کرد: گمرکهای کشور سنتی هستند و جوابگوی وضعیت تجاری فعلی کشور نیستند، برای مثال، روزانه از گمرک شهید رجایی در بندرعباس چهار هزار کانتینر وارد میشود، ولی هیچ ابزار فنی برای کنترل این کانتینرها نیست و صرفا به مدارک اظهار کننده اتکا میشود، در حالی که درصد بالایی از قاچاق کالا میتواند به این شکل وارد کشور شود، چون امکاناتی برای کنترل نداریم.
معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: به همین منظور باید گمرکها را تجهیز کنیم تا از حالت سنتی خارج شوند و به سمت توسعه و روزآمدی بروند، زیرا اگر عملیات گمرکی با امکانات فنی صورت گیرد، کنترلهای دستی به حداقل میرسد؛ چنانکه محور اصلی طرح تحول اقتصادی و مصوبه اخیر ستاد به دولت نیز اصلاح ساختار و رویهها و تجهیزات گمرکی است و معتقدیم هر میزان که گمرک را اصلاح کنیم به همان میزان تجارت خارجی ما اصلاح و از قاچاق پیشگیری میشود. به گفته معاون ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز هم اکنون ۱۶۷ گمرک در کشور وجود دارد، ولی ۸۰ درصد مبادلات کالایی تنها در ۲۰ گمرک کشور صورت میگیرد و مابقی گمرکات بدون استفاده هستند و این رویه نادرستی است که به توسعه اقتصاد لطمه میزند.
ارسال نظر