فراسو
احتکار کالا در پی نوسان نرخ ارز
به گزارش «ایسنا»، از آنجا که آثار نوسانات چند روز اخیر بازار ارز به تدریج به بازار کالا رسیده است، اکنون برخی خبرها حاکی از برخورد احتیاطآمیز عمدهفروشها و رویکرد احتکاری آنها در بازار است.
گروه بازرگانی- مقامات دولتی و بخش خصوصی به فروشندگانی که از فروش کالاهای خود به بهانه نوسان نرخ ارز امتناع کنند، هشدار دادند.
به گزارش «ایسنا»، از آنجا که آثار نوسانات چند روز اخیر بازار ارز به تدریج به بازار کالا رسیده است، اکنون برخی خبرها حاکی از برخورد احتیاطآمیز عمدهفروشها و رویکرد احتکاری آنها در بازار است. این امتناع از فروش در بخشهایی مانند کاغذ و مقوا حتی باعث شده که تولیدکنندگان موادغذایی در انتظار فروش مجدد مقوا، چند روزی تولید خود را متوقف کنند. در واکنش به این اتفاقات علاوه بر سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان مقامات بخش خصوصی نیز به واحدهای عرضه کننده هشدار دادهاند که در صورت امتناع از فروش با آنها برخورد خواهد شد.
رییس مجمع واردکنندگان که ۹۵ درصد واردکنندههای لوازم خانگی تحت پوشش این مجمع است، تصریح کرد: هرچند در بازار ارز تشنجی رخ داده، اما مجمع عالی واردکنندگان به این حوزه وارد شده و به تمام مجموعههای خود دستور داده که کالاهای خود را عرضه کنند.
محمدحسین برخوردار با تاکید بر این نکته که «در مورد قیمتها باید بحث شود»، افزود: با واحدهایی که از فروش کالا امتناع کنند برخورد خواهد شد. این هشدار را معاون بازرسی و رسیدگی به تخلفات سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان نیز اینگونه بیان کرده است: امتناع از فروش و عرضه کالا، کاملا تخلف است و هر کجا که این موضوع مشاهده شود و یا فروشنده رسما آن را اعلام و از عرضه کالا امتناع کند و یا گزارش آن به ما رسیده باشد، برخورد شدیدی میکنیم.
شکلگیری تقاضای کاذب در بازار
از سوی دیگر نایبرییس اتاق بازرگانی ایران میگوید: اکنون تقاضای بازار به سمت دلار رانتی سوق پیدا کرده و نوسان و صعود قیمت دلار بخش تولید، صنعت و تجارت کشور را به شدت تحتالشعاع قرار داده است.
به گفته پدرام سلطانی بخش خصوصی همواره در حمایت از تولید و صادرات، خواستار مدیریت نرخ ارز و برآورد آثار آن بر بخشهای مختلف اقتصاد کشور بوده است.
براین اساس باید به نوعی این نرخ را مدیریت کرد که تولیدکننده چشمانداز مشخصی از آینده فعالیتهای خود داشته باشد و با اطمینان، نسبت به انجام سرمایه گذاری و فراهم ساختن فناوریهای مورد نیاز اقدام کند، اما در شرایط کنونی، تولیدکننده همواره باید نگران نوسانات پیش رو بوده و نمیتواند در فضای بیثبات موجود تصمیمی بگیرد. وی در گفتوگو با «ایلنا» تاکید کرد: در شرایط کنونی مدیریت بازار ارز کشور از سوی بانک مرکزی امری غیرقابل اجتناب است، چرا که ما هماکنون در شرایط عادی قرار نداریم.
ارسال نظر