گسترش دامنه اختلاف نظر میان دو نهاد متولی واردات میوه
گروه بازرگانی- اختلاف نظر میان مدیران وزارتخانههای جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و بازرگانی بر سر نحوه واردات میوه ادامه دارد. در تازهترین اظهار نظر، معاون مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت با انتقاد از «ابهامات و تناقضهای وزارت جهاد کشاورزی در واردات محصولات کشاورزی» میگوید: اگر وزارت جهاد کشاورزی قصد عدم ورود اقلام کشاورزی را داشت در نامههایی که به وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای اجرای ماده ۱۶ قانون افزایش بهرهوری بخش کشاورزی و منابع طبیعی میفرستاد مرتبا نظرات خود را تغییر نمیداد و به صراحت بر ممنوعیت ورود محصولات کشاورزی در کلیه نامههای خود تاکید میکرد. به گفته ساسان خدایی نامههایی که از طرف وزارت جهاد کشاورزی به وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص واردات اقلام کشاورزی در فاصله زمانی کوتاه ارسال شده است توام با تغییرات پی در پی بوده است.
خدایی تصریح کرد: در نامههای ارسالی وزارت جهاد کشاورزی به وزارت صنعت، معدن و تجارت ابهام، کلی گویی و مشخص نبودن مصادیق کالا و محصولات کشاورزی به وضوح دیده میشود.
وی ادامه داد: به عنوان نمونه در نامههای ارسالی به وزارت صنعت، معدن و تجارت از سوی وزارت جهاد کشاورزی به ذکر میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری بدون تعیین مصادیق آنها اشاره شده است، در حالی که قانونگذار تعیین مصادیق کالاهای کشاورزی را با توجه به تخصص و ماموریت دستگاه در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار داده است.
معاون مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت ایران گفت: در همین راستا وزارت صنعت، معدن و تجارت نامههایی را به وزارت جهاد کشاورزی برای رفع ابهامات موجود ارسال کرده است که به رغم پیگیریهای انجام شده پاسخهای وزارت جهاد کشاورزی کمکی به رفع ابهامات موجود نکرده است.
خدایی ادامه داد: در این راستا چنانچه ممنوعیت واردات انواع میوه در نظر باشد باید به صراحت اعلام و از عباراتی نظیر «از قبیل و ...»، «ممنوعیت ورود در فصل برداشت در صورت کفاف تولید داخل» بدون اشاره به زمان آمار تولید داخل برای هر محصول در نامهها خودداری شود و اگر استثنایی در این مورد وجود دارد با ذکر نوع کالا، تعرفه و مشخصات کامل آن اقلام را به وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کند.
معاون مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت ایران افزود: بدیهی است چنانچه برقراری سهمیه مقداری یا زمان ورود با تعرفه مشخص مدنظر است باید مراتب به طور شفاف از سوی وزارت جهاد کشاورزی اعلام و بر این اساس اطلاعرسانی لازم صورت گیرد.
واردات میوه ممنوع است
از سوی دیگر معاون امور اقتصادی و برنامهریزی وزیر جهاد کشاورزی در یک اظهارنظر رسمی با اعلام اینکه واردات میوه تا آخر سال ممنوع است، گفت: وزارت جهاد کشاورزی حامی تولید است نه واردکننده و واردات میوه به رغم تاکید مکرر این وزارتخانه بر ممنوعیت واردات میوه انجام شده است.
محمدعلی نیکبخت با بیان اینکه در نامه دوم برای واردات پرتقال و نارنگی تعرفه ۹۰ درصد عنوان شد و این به این دلیل بود که به هر صورتی اگر بعدا نیاز به واردات باشد بعد از اینکه وزارت جهاد کشاورزی مجوز داد با این تعرفه وارد شود، تصریح کرد متاسفانه وزارت بازرگانی درج همین تعرفه را دستاویز قرار داده و آنرا و بهانهای برای واردات قلمداد کرده است.
وی افزود: در این نامه تعرفه ۱۹۰ ردیف کالا عنوان شده بود که پرتقال و نارنگی هم جزو آنها بود.
این مقام وزارت جهادکشاورزی گفت: موضوع به قدری واضح است که دیگر نیازی به تفسیر ندارد و واقعا معلوم نیست چطور با این ابلاغیههای محکم وزارت بازرگانی اقدام به واردات کرده است.
نیکبخت در پاسخ به این سوال «فارس» که چرا بعد از ابلاغ قانون بهرهوری کشاورزی یک میلیون تن میوه وارد کشور شده است، گفت: وزارت جهاد کشاورزی کار خود را انجام داده و در کمتر از ۳۰ روز برنامههای واردات را به وزارت بازرگانی ابلاغ کرده است.
کاهش تعرفه واردات میوه از ۱۵بهمن به ۴درصد از سوی دیگر یک مقام مسوول در وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: با مجوز وزارت جهاد کشاورزی تعرفه واردات میوه از ۱۵ بهمن ماه ۴ درصد میشود.
به گفته این مقام مسوول در حال حاضر تعرفه واردات سیب، پرتقال و نارنگی ۹۰ درصد، تعرفه واردات کیوی ۱۲۰ درصد و تعرفه واردات موز ۴ درصد است.
ارسال نظر