جای خالی گوشت شتر مرغ در بازار ایران
گروه بازرگانی- فعالان صنایع غذایی در حالی در تلاش برای واردات انواع گوشت مورد نیاز مصرف داخلی هستند که به اعتقاد برخی از کارشناسان، ایران از نظر پرورش شترمرغ دارای قابلیتهای زیادی است و میتوان به جای واردات گوشت از کشورهای دیگر به پرورش و توزیع گوشت شترمرغ پرداخت. علی مهام که دامپزشک و محقق در زمینه شترمرغ است در این مورد به منافع اقتصادی توسعه پرورش شترمرغ اشاره میکند و میگوید: با گسترش این صنعت علاوه بر رسیدن به خودکفایی در زمینه تولید و تامین گوشت، از واردات گوشتهای خارجی نیز جلوگیری میشود.
به گفته او علاوه بر گوشت این پرنده، پوست، پر، روغن و دیگر محصولات آن نیز ارزش اقتصادی بالایی دارند و در حال حاضر چرم شترمرغ جز مرغوبترین و گرانترین انواع چرم در جهان است.
مهام همچنین گفت: کشور ما به لحاظ شرایط اقلیمی و آب و هوایی بهترین گزینه برای این صنعت است به خصوص، مناطق حاشیه کویر محل مناسبی برای پرورش شتر مرغ به شمار میروند. او با این توضیحات جایگاه ایران را از نظر امکان پرورش شتر مرغ نسبت به بسیاری از کشورها مطلوب ارزیابی کرد و گفت: تیم در حالی است که کشورهای اروپایی چنین قابلیتی ندارند و در جهان فقط آفریقای جنوبی و آمریکا در این صنعت پیشتاز هستند.
به گفته این فعال اقتصادی این صنعت در ایران مغفول مانده است که علاوه بر وجود پتانسیلهای مناسب برای گسترش صنعت شترمرغ، این صنعت جزو مشاغل کم هزینه و پربازده است. چرا که شترمرغ نه تنها نسبت به سایر دام و طیور از مقاومت بیشتری برخوردار است، بلکه میتوان انواع محصولات سودآور را از آن برداشت کرد.
مهام معتقد است، اما با تمام اینها به دلیل اینکه هنوز سرمایه گذاری عمده در این صنعت صورت نگرفته و چرخه تولید تکمیل نشده، این صنعت تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی دارد.
ارسال نظر