جریمه 105 میلیارد ریالی سه شرکت

گروه بازرگانی - ۱۰۵ میلیارد ریال جریمه برای سه شرکت تولیدکننده فرآورده‌های لبنی! این خبری است که مدیرکل بازرسی ویژه سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان اعلام می‌کند و می‌گوید: در راستای سیاست‌های تدوین شده برای کنترل قیمت فرآورده‌های لبنی از ابتدای اجرای قانون هدفمندی یارانه‌‎ها تاکنون، برخی از تولیدکنندگان محصولات لبنی در اعمال قیمت‌های افزایشی خودسرانه عمل کرده و موجب بروز التهاباتی در بازار شده‌اند. تب و تاب بازار تخم مرغ

مدیرکل بازرسی ویژه سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان همچنین با اعلام اسامی مراکز عرضه‌ مستقیم تخم‌مرغ و حداکثر سود فروش تخم‌مرغ، از تخلف ۴۷۷ میلیون تومانی تخم‌مرغ‌فروشان خبر داد و تصریح کرد که هر ۱۵ روز یک بار موجودی‌های تخم‌مرغ باید اعلام شود.

محمدحسین مولاخواه با اعلام قیمت تخم‌مرغ در مقابل در مرغداری که حداکثر کیلویی ۲۳۵۰تومان، در عمده‌فروشی کیلویی ۲۵۰۰ تومان و برای مصرف‌کننده کیلویی ۲۷۵۰ تومان است، افزود: با توجه به افزایش قیمت تخم‌مرغ و تعیین قیمت منطقی این محصول اعم از وارداتی و داخلی برای مقاطع مختلف فروش از سوی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، جهت‌یابی کلیه بازرسی‌ها در سراسر کشور به سمت تنظیم بازار و نظارت بر تولید، توزیع و قیمت تخم‌مرغ سوق داده شده و معاونت نظارت و بازرسی استان‌ها از هرگونه بازرسی‌های غیرضروری منع شده‌اند و با جدیت و قاطعیت موضوع کنترل قیمت را دنبال می‌کنند.

وی ادامه داد: ضمنا در بخشنامه‌ای مقرر شد بازرسان در دفاتر فروش واحدهای مرغداری مستقر شده و اسناد و مدارک فروش واحد را به‌طور روزانه بررسی و از عرضه تخم‌مرغ با قیمت‌های بالاتر جلوگیری کنند.

مولاخواه اضافه کرد: کلیه تولیدکنندگان، مراکز پخش و بنکداران که تاکنون در ابتدای هر ماه نسبت به اعلام موجودی تخم‌مرغ اقدام می‌کردند، با توجه به وضعیت فعلی تا اطلاع ثانوی مکلف هستند هر ۱۵ روز یک بار، یعنی اول و پانزدهم هر ماه، برگ اعلام موجودی انبار و سردخانه خود را به طور صحیح و دقیق به سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت تسلیم کنند.

به گفته این مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت طبق آخرین دستورالعمل‌ها و ضوابط موجود سود قانونی فروش تخم‌مرغ برای واحدهای تولیدی ۱۷ درصد، سود و هزینه‌های عمده‌فروشی سه درصد و سود و هزینه‌های خرده‌فروشی ۱۰ درصد است.

وی در این مورد تاکید کرد: ضرایب مشخص شده حداکثر سودی است که از در واحد تولیدی و واردکننده تا قیمت فروش مغازه‌دار لحاظ شده و وجود هر عامل یا واسطه دیگری در این فاصله که موجب افزایش سود مجاز شود، تخلف گران‌فروشی محسوب می‌شود.

به گفته مولاخواه پرونده تعداد ۱۷ واحد مرغداری به ارزش تخلف ۲۶۷ میلیون تومان، پرونده ۵۹۰ عمده‌فروش و واسطه به ارزش تخلف حدود ۱۴۰ میلیون تومان و پرونده دو هزار و ۲۷۲ واحد صنفی و فروشگاه به ارزش تخلف ۷۰ میلیون تومان توسط بازرسان و ناظران صنفی و غیرصنفی تشکیل و به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال شده است.