فراسو
هشدار مرتضوی به واردات قاچاقی دارو
سعید مرتضوی با اعلام این خبر همچنین درباره برخورد با قاچاق چند قلم دارو به کشور که به تازگی از یکی از کشورهای آمریکای جنوبی وارد شده و مورد تایید آن کشور هم نیست، توضیح داد: طبیعی است مساله قاچاق دارو برای ما از اهمیت بسیاری برخوردار است و دارو برای ورودش به کشور باید مجوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را داشته باشد؛ وقتی این داروها مجوز لازم ندارند؛ یعنی به شکل قاچاق وارد کشور شدهاند که اگر چنین موضوعی به اثبات برسد، بلافاصله به مراجع مربوطه و نیروی انتظامی گزارش و اطلاعات لازم به وزارت اطلاعات داده می شود تا به سرعت وارد عمل شوند.
گروه بازرگانی- رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالاوارز از طراحی و تهیه نرمافزاری با همکاری گمرک خبر داد که با استفاده از آن میزان و نوع کالا و تعداد دفعاتی که یک کالا وارد کشور میشود، شناسایی و رهگیری میشود.
سعید مرتضوی با اعلام این خبر همچنین درباره برخورد با قاچاق چند قلم دارو به کشور که به تازگی از یکی از کشورهای آمریکای جنوبی وارد شده و مورد تایید آن کشور هم نیست، توضیح داد: طبیعی است مساله قاچاق دارو برای ما از اهمیت بسیاری برخوردار است و دارو برای ورودش به کشور باید مجوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را داشته باشد؛ وقتی این داروها مجوز لازم ندارند؛ یعنی به شکل قاچاق وارد کشور شدهاند که اگر چنین موضوعی به اثبات برسد، بلافاصله به مراجع مربوطه و نیروی انتظامی گزارش و اطلاعات لازم به وزارت اطلاعات داده می شود تا به سرعت وارد عمل شوند. مرتضوی با بیان اینکه قاچاق دارو مجازات بسیار سنگینی دارد، افزود: موضوع داروهای تاریخ مصرف گذشته و بیکیفیت امری غیرقابل اغماض است؛ زیرا مستقیما با سلامت و جان مردم در ارتباط است.
از سوی دیگر معاون پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: اکنون سالانه شاهد ورود سالانه ۸۰۰ میلیون دلار لوازم آرایشی قاچاق به کشور هستیم که وزارت بهداشت در این زمینه مسوول است.
مهدی ابویی در نشست ضابطان خاص وزارت بهداشت و نحوه پیشگیری و مبارزه با قاچاق و تقلب افزود: مصرف کشور ما در حوزه لوازم آرایشی بالا است. در کشوری مانند عربستان، سالانه چیزی حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار لوازم آرایشی به فروش میرسد که همه این میزان مصرف خود آنها نیست، بلکه بخش عمدهای را هم به کسانی از جمله حجاج ما میفروشند.
وی گفت: واردات قانونی ما در لوازم آرایشی بهداشتی به طور متوسط ۱۵۰ میلیون دلار است که تولیدات ما در داخل ۱۰ درصد هم جوابگو نیست و حداقل ۸۰۰ میلیون دلار از نیاز ما از طریق قاچاق وارد میشود. همچنین در قالب واردات مجازی مانند کالای ملوانی و کالای مسافر هم حجم قابلتوجهی از اجناس قاچاق وارد کشور میشود.
ارسال نظر