فراسو
تجارت پر رونق میوه در سال ۸۹
گروه بازرگانی - آمار تجارت میوه در سال ۸۹ نشان میدهد که در این سال صادرات میوه از نظر ارزش و وزن به ترتیب ۳۰ و ۱۶ درصد رشد کرده است. همچنین سهم تجارت میوه در کل تجارت کشور معادل ۲ درصد بوده، این درحالی است که سهم واردات میوه در کل واردات کشور نیز به یک درصد رسیده است. در عین حال، ۲۳ درصد ارزش کل واردات میوه در سال ۸۹ در دو ماهه اردیبهشت و اسفندماه رخ داده است. از رقم واردات میوه در سال ۸۹، معادل ۷۰ درصد آن مربوط به میوههای گرمسیری است؛ ضمن اینکه از این ۷۰ درصد سهم واردات میوههای گرمسیری از کل واردات میوه نیز ۹۶ درصد مربوط به واردات موز بوده است.
همچنین سهم مرکبات از کل میوههای وارداتی در سال ۸۹ معادل ۲۵ درصد گزارش شده است که سایر میوهها نیز ۵ درصد در کل واردات سهم داشتهاند و هلو، شفتالو و برخی دیگر میوهها نیز در این بین قرار میگیرند.
آمارهای واردات میوه در سال ۸۹ نشانگر این است که از سهم ۲۵ درصد واردات مرکبات در کل واردات میوه کشور، ۷۳ درصد سهم پرتقال بوده است. ضمن اینکه حدود ۶۰ درصد از واردات مرکبات در سال ۸۹ در ماههای فروردین، اردیبهشت و اسفند انجام شده است. همچنین در سال گذشته صادرات سیب کشور به ۹۱۲ میلیون دلار رسیده، این درحالی است که میزان واردات این میوه به کشور، ۳۷ میلیون دلار بوده است. این آمار نشانگر این است که صادرات سیب ۵/۲۴ برابر واردات آن بوده است. آمار صادرات انگور ایرانی به بازارهای دنیا نیز رقم ۴/۷۱ میلیون دلار را نشان میدهد که در مقابل ۹/۵ میلیون دلار واردات انگور تازه به کشور، صادرات ۱۲ برابری نسبت به واردات را رقم زده است. آمار صادرات کشمش ایرانی در ۶ سال اخیر نیز نشانگر این است که ۷۶۷ هزار تن کشمش به ارزش ۱/۱ میلیارد دلار از کشور صادر شده است، این درحالی است که از هر ۴ کیلوگرم انگور تازه، یک کیلوگرم کشمش به دست میآید. بررسیها نشان میدهد ریاکسپورت میوه از کشورهای دیگر به ایران افزایش یافته و این موضوع فصل جدیدی را در تجارت میوه گشوده است. بر این اساس بخشی از آمارهای واردات میوه نیز ناشی از ریاکسپورت میوه از ایران به سایر کشورهای دنیا است؛ ضمن اینکه صادرات خربزه و هندوانه نیز در سالهای اخیر رونق چشمگیری یافته است. البته بار اصلی تجارت میوه را مباشران بخش خصوصی به عهده داشتهاند که این امر، به افزایش اشتغالزایی نیز کمک کرده است.
ارسال نظر