موتور بخش خصوصی استانها به حرکت درآمد
تثبیت نهاوندیان؛ تغییر هیاترییسه
دنیایاقتصاد- نمایندگان بخش خصوصی کشور روز چهارشنبه گذشته در انتخاباتی حساس پای صندوقهای رای رفتند و هفت عضو جدید دوره هفتم هیات رییسه اتاق ایران را برگزیدند.در این انتخابات ۳۶۳عضو هیات نمایندگان اتاق ایران که متشکل از نمایندگان اتاق تهران، اتاقهای شهرستانها و تشکلها هستند به برنامههای محمد نهاوندیان، غلامحسین شافعی، خدامراد احمدی،محسن جلال پور، پدرام سلطانی، محمود اسلامیان و عبدالرحمان سلیمانی رای مثبت دادند و رییس فعلی اتاق ایران با کسب ۲۷۶ رای بار دیگر بر رییس اسبق اتاق پیروز شد هر چند که او را رییس اتاق ایران برای «همیشه» خواند.
دنیایاقتصاد- نمایندگان بخش خصوصی کشور روز چهارشنبه گذشته در انتخاباتی حساس پای صندوقهای رای رفتند و هفت عضو جدید دوره هفتم هیات رییسه اتاق ایران را برگزیدند.در این انتخابات ۳۶۳عضو هیات نمایندگان اتاق ایران که متشکل از نمایندگان اتاق تهران، اتاقهای شهرستانها و تشکلها هستند به برنامههای محمد نهاوندیان، غلامحسین شافعی، خدامراد احمدی،محسن جلال پور، پدرام سلطانی، محمود اسلامیان و عبدالرحمان سلیمانی رای مثبت دادند و رییس فعلی اتاق ایران با کسب ۲۷۶ رای بار دیگر بر رییس اسبق اتاق پیروز شد هر چند که او را رییس اتاق ایران برای «همیشه» خواند.
هیات رییسه جدید اتاقایران انتخاب شد
رای بخش خصوصی به تغییر
محمد نهاوندیان، رییس اتاق ایران، 276 رای
نهاوندیان با اختلاف بیش از ۲۳۰ رای از رقبا، رییس شد
شافعی، احمدی، سلطانی، اسلامیان، جلالپور و سلیمانی اعضای جدید هیات رییسه اتاقایران هستند
نفیسه آفرین زاد
«شمارش آرا آغاز شد؛ محمد نهاوندیان پیشتاز است.» این نخستین خبری بود که از اولین نشست هیات نمایندگان پارلمان بخش خصوصی کشور به بیرون درز کرد و خبرنگارانی را که پشت درهای بسته و البته پرهیجان تر از همیشه، منتظر اعلام نتایج انتخابات اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران بودند از بیخبری درآورد.
نشستی که در روز چهارشنبه با حضور ۳۶۳ عضو هیات نمایندگان اتاق ایران با تب و تاب هرچه تمامتر در ساختمان شماره ۲۴۵ خیابان طالقانی برگزار شد تا از بین حدود ۳۰ نامزدی که برای کسب هفت کرسی هیات رییسه اتاقایران اعم از رییس، چهار نایب رییس، یک خزانهدار و یک منشی اعلام نامزدی کرده بودند، مدیران پارلمان بخش خصوصی برای چهار سال آینده انتخاب شوند.
گزارشاین نشست را که طبق سنت معمول، با ریاست سنی محسن خلیلی عراقی، پیر صنعتایران و قرائت سوگند نامه آغاز شد، با پراهمیتترین نتیجه آن پی میگیریم؛ «محمد نهاوندیان با اکثریت قاطع آرا، رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادنایران شد.»این نتیجه در حالی حاصل شد که قرار بود رییس جدید اتاقایران که دومین دوره خود را به عنوان رییس دراین اتاق سپری میکند، با کسانی چون علینقی خاموشی، رییس سابق اتاق که 27 سال متمادی کرسی ریاست را در دست داشت و شجاعالدین بازرگانی که در چهار سال گذشته یعنی دوره ششم فعالیت اتاق، عنوان معاون وزیر بازرگانی و نایب رییسی پارلمان بخش خصوصی را داشت و امسال آمده بود تا شانس حضور خود در هیات رییسه را از بخش خصوصیامتحان کند، رقابت داشته باشد.رقابتی که البته پیش از برگزاری انتخابات، تنگاتنگ توصیف میشد، اما زمانی که نوبت به شمارش آرا رسید، همگان دانستند که دیگر دوران اقتصاد سنتی در بخش خصوصی به سرآمده و دوره تغییر از راه رسیده است.محمد نهاوندیان 57 ساله که دارای دکترای تخصصی اقتصاد از دانشگاه جورج واشنگتن آمریکا است و در کارنامه کاریاش ریاست مرکز مطالعات جهانی شدن، نمایندگی تامالاختیار تجاری
ایران و سرپرستی موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی به چشم میخورد، با کسب 276 رای معادل 75 درصد کل آرا، دوباره رییس اتاق بازرگانی وصنایع ومعادنایران شد.این تعداد رای در حالی حاصل شد که علینقی خاموشی، 42 رای و شجاع الدین بازرگانی 41 رای کسب کردند. البته علیرضا بوستانی، فرد نه چندان آشنای دیگری هم در بخش خصوصی برای ریاست اتاق بازرگانی کاندید شده بود که با کسب تنها 3رای از دور رقابتها خارج شد.براساساین گزارش، پیش از آن که رای گیری برای ریاست اتاقایران آغاز شود، به چهار نامزد ریاست 7 دقیقه زمان تعلق گرفت تا به اعلام برنامههای خود بپردازند. دراین بخش، ابتدا شجاعالدین بازرگانی به سخنرانی پرداخت و گفت: من شجاع الدین بازرگانی هستم مخلص همه شما. در حوزه بازرگانی کار کردم و شهرتم بازرگانی است. خانوادهام بازرگان بوده اند و من بااین حوزه آشنایی دارم. من اسم بامسمایی دارم که بااین شهرت وارد رقابتها شدهام. من عضو هیات رییسه دوره ششم و رییس انجمن نظارت در دوره ششم بودم. در آن عرصه رقابت میان آقایان خاموشی و نهاوندیان بود. روزگاری به یاد ماندنی که آقای نهاوندیان پیروز شد. کسی که دراین دوره ملالتها شنیده
است. به من گفتند تو که دوست نهاوندیان هستی، چرا وارد شدی؟ من میگویم که با رویکرد تحلیل مدیریت آمدم. دیروز با تغییر مدیریت وامروز با تحلیل مدیریت. من تجارت نکردهام و سفر خارجی هم نرفتهام، اما به عنوان منتقد وارد شدم. اتاقی که نتواند به مردم خدمات خوبی ارائه کند، نمیتواند اتاق خوبی باشد. باید اتاق را اصلاح و تحول آفرینی کرد.پس از شجاعالدین بازرگانی، علیرضا بوستانی و پس از آن، علینقی خاموشی بهایراد سخنرانی و اعلام برنامههای خود پرداختند. خاموشی که چند دقیقه بیشتر از زمان مقرر شده سخنرانی کرد و با اعتراض شنوندگان مواجه شد، دراین باره گفت: بنا به وظیفه، با کوله باری 27 ساله از کار و تجربه در اتاق بازرگانی و صنایع و معادنایران که بنا به ضرورت زمان با اوج و حضیض زیاد رو به رو بوده و چهار سال نظارت خاموش بر عملکرد اتاق از بیرون، وظیفه خود میدانم دیدگاهم را برای ترسیم اتاقی پویا بیان کنم.او افزود: با توجه بهاینکه طبق ابلاغیه سیاستهای اجرایی اصل 44 عاملیت دولت درامور اقتصادی به بخش غیردولتی واگذار شده، شایسته است بخش غیردولتی در صحنه اقتصاد کشور بهطور عملیاتی برای پیشبرد اهداف سیاستهای ذکر شده و
تعامل با سه قوه مجریه، مقننه و قضائیه لیاقت خود را به اثبات برساند تا خدای ناخواستهاین نمود نامطلوب در سیاستهای اقتصادی کشورایجاد نشود که بخش غیردولتی توان اجرایاین عاملیتها را ندارد و این واقعیتی است که انتخاب فردی با تجربه و شجاعت متهورانه را برای حضور در صحنه طلب میکند که بازویی قوی برایایجاد تحرک بخش غیردولتی در فعالیتهای اقتصادی باشد. وی پس از آن که چندین دقیقه دیگر در توصیف معیارهای اتاق پویا سخن گفت، عنوان کرد: «انتظار دارد شما صاحبان گرامیرای در انتخاب کاندیدای مورد نظرتان از بین نامزدهای معرفی شده با توجه به مطالب فوق اقدام فرمایید».پس از آن، نوبت به نهاوندیان، جدیترین رقیب کسب کرسی ریاست اتاق رسید تا بگوید: جایگاه اتاق با وجود مسائل و مشکلات در محیط کسبوکار ارتقا یافته و حاصلاین شور و شوق در انتخابات موج میزند. باید همه بخش خصوصی پشت انتخاب خود بایستند و با انسجام کامل رای دهند. خوشبختانه همه میخواهند در اتاق مسوولیت داشته باشند، اما همه باید برنامه داشته باشند.وی ادامه داد: رییس اتاق باید کسی باشد که نقش تعیین کننده اتاق در مدیریت و فرماندهی اقتصاد کشور را به رسمیت میشناسد و
مطالبه حق میکند. نگاه دولتسالارانه را برنمیتابد و ازاین فرصت به بهترین شکل استفاده میکند. او همچنین گفت: اقتصادایران باید جایگاه خود را تثبیت کند. مطالبه جدی ما رفع تحریم است. مدیریت اتاق فردا باید همراه با هیات رییسهای منسجم و اصلاح در مدیریت اجرایی باشد. بنده تقاضای رای ندارم و اگر رای بدهید بهاین برنامه رای خواهید داد. پس ازاین سخنان، رای گیری آغاز شد و در همان ابتدا، محمدنهاوندیان از نخستین گلدان 36 رای، بازرگانی 7 رای و خاموشی 3 رای کسب کردند. از دومین گلدان نیز محمد نهاوندیان 142رای، خاموشی 18 رای و بازرگانی 29 رای کسب کردند تا به این ترتیب از همان اولین دقایق رایگیری، نتیجه کار مشخص شود.نهایتا با شمارش گلدان سوم، محمد نهاوندیان با کسب 98 رای دیگر، رییس اتاقایران در دوره هفتم شد.
نهاوندیان: قصد ادامه مسیر نداشتم
به گزارش خبرنگار دنیای اقتصاد، نهاوندیان پس از کسب ریاست مجدد دور هفتم اتاق بازرگانیایران طی سخنانی گفت: میدانم که من شایستگی اعتماد شما را ندارم و دوستان نزدیک میدانند به هیچ وجه قصد ادامه این مسیر را نداشتم، اما به شما تعهد میدهم که این بار مسوولیت را با وجود عدم شایستگی ولی در حد توان، البته به شرط ادامه همکاری شما، تا پایان ادامه دهم. وی افزود: برادرمان آقای خاموشی حقشان به گردن اتاق بازرگانی و بخش خصوصی است واین بر هیچ کس پوشیده نیست و ما باید قدر سرمایههای اجتماعی خودمان را بدانیم.
در نظر من نیز آقای خاموشی تا همیشه رییس افتخاری اتاقایران هستند و از برادر دیگرمان آقای بازرگانی جز خوبی، خدمت و خلوص ندیدم و نامزدیایشان از سر خیرخواهی بود.
رییس دوره هفتم اتاق بازرگانی ایران همچنین گفت: رای امروز و این حضور جدی و متین هیات نمایندگان یک پیام دارد و آن پیام انسجام و عزم بخش خصوصی است تا اقتصادایران را در ساختار نوین هدایت کند و از طریق تضارب آرا به سخن تازه برسد. من نیزامیدوارم که اقتصادایران را به لطف الهی و تدبیر همگان دگرگون کنیم. وی افزود: امیدوارم دراین دوره بتوانیم با پیشرفت و عدالت نرخ رشد بالای 8 درصد را تامین کنیم و با همکاری صمیمانه با دولت، مجلس و قوهقضائیه وظیفه خود را که مشاوره بهاین سه قوه است، انجام دهیم؛ چرا که اتاق وظیفه خود را میداند تا مستقل و مستدل ارائه طریق کند و رویکرد اتاق همکاری صمیمانه با ارکان نظام است.
رقابت تنگاتنگ برای انتخاب ۴ نایب رییس از بین ۱۶ نامزد
در ادامه، رای گیری برای انتخاب نواب رییس اتاقایران در حالی آغاز شد که ترافیک کاندیداتوری برای چهار پست نایب رییسی زیاد بود. 16 نامزد احراز این صندلیها در حالی به رقابت با هم پرداختند که محمد مهدی راسخ در همان ابتدا به نفع آل اسحاق کنار کشید.
با پایان یافتن شمارش آرا برای انتخاب چهار نایب رییس اتاقایران، به ترتیب غلامحسین شافعی از اتاق بازرگانی مشهد با ۱۸۵ رای به عنوان نایب رییس اول، خدامراد احمدی، نماینده وزارت صنایع با کسب ۱۶۹ رای به عنوان نایب رییس دوم، محسن جلال پور از اتاق بازرگانی کرمان با ۱۵۶ رای به عنوان نایب رییس سوم و پدرام سلطانی از اتاق تهران با ۱۴۳ رای به عنوان نایب رییس چهارم حائز بیشترین آرا برای حضور در ترکیب هیات رییسه شدند.
دراین بین، حساسترین رقابت برای کسب کرسی نایب رییسی اتاق در بخش نایب رییس چهارم میان پدرام سلطانی یعنی یکی از جوانترین اعضای هیات نمایندگان اتاق و میرمحمدصادقی عضو 30 ساله هیات نمایندگان رقم خورد که در نهایت حاج علاء میرمحمد صادقی با کسب تنها 6 رای کمتر از سلطانی، از دور رقابت جا ماند تا بعد از 30 سال با صندلی هیات رییسه اتاقایران خداحافظی کند.یحیی آل اسحاق، رییس اتاق بازرگانی تهران نیز که جزو نامزدهای شاخص نایب رییسی بود در نهایت با کسب 95 رای از ورود به هیات رییسه اتاقایران بازماند. اسدالله عسگراولادی نیز دیگر نامزد شاخص نایب رییسی اتاقایران بود که 71 رای کسب کرد و به کرسی هیات رییسه اتاقایران نرسید.دیگر نامزدهای نایب رییسی اتاقایران، هوشنگ فاخر (87 رای)، مجتبی خسروتاج (68 رای)، یونس ژائله (61 رای)، ابوالحسن خلیلی (55 رای)، محمد پارسا (32 رای)، محسن بهرامی ارض اقدس (30 رای) و مجیدرضا حریری (12 رای) بودند.
۵ کاندید برای یک کرسی خزانهداری
با تعیین شدن چهار نایب رییس اتاقایران، نوبت به انتخاب خزانهدار رسید که 5 کاندید جدی از جمله محمود اسلامیان از اتاق اصفهان، محمدمهدی رییسزاده، مسعود دانشمند و شاهرخ ظهیری از اتاق تهران و محمدعلی عباسی از اتاق بازرگانی اراک برای آن اعلام نامزدی کرده بودند. در نهایت، پس از شمارش آرا برای پست خزانهدار در هیات رییسه اتاقایران، محمود اسلامیان نایب رییس اتاق بازرگانی اصفهان توانست با کسب 137 رای حائز اکثریت آرا و پیروز نهاییاین رقابت شود. نزدیکترین فرد به محمود اسلامیان، خزانه دار پیشین اتاقایران یعنی مسعود دانشمند بود که با 5 رای کمتر از اسلامیان یعنی 132 رای در جایگاه دومایستاد. شاهرخ ظهیری نیز که در دور ششم خزانهدار اتاق بازرگانی تهران بود، دراین رقابت با کسب 55 رای در جایگاه سوم قرار گرفت تا در این دوره نه در هیات رییسه اتاقایران و نه هیات رییسه اتاق تهران حضور داشته باشد. محمدعلی عباسی و محمدمهدی رییس زاده نیز به ترتیب با کسب 18 و 10 رای در جایگاه چهارم و پنجم این رقابت قرار گرفتند.
منشی از اهواز آمد
پس از انتخاب خزانهدار اتاقایران، نوبت به انتخاب منشی رسید. در حالی که رقابت نزدیک و سختی بین عبدالرحمان سلیمانی و فاطمه مقیمیبرای احراز آخرین صندلی هیات رییسه اتاقایران شکل گرفته بود، در نهایتاین سلیمانی بود که توانست تنها با چهار رای بیشتر به هیات رییسه راه یابد.برای احرازاین پست شش نفر اعلام نامزدی کرده بودند که در همان ابتدا علی عبداللهیان و محمود تولایی انصراف خود را اعلام کردند. ترکمان غلامیاز اتاق ارومیه و پرویز حسابی از اتاق تهران دیگر نامزدهایی بودند که در کنار مقیمی و سلیمانی به رقابت پا گذاشتند که در نهایت تنها موفق به کسب 3 و 7 رای شدند.بهاین ترتیب عبدالرحمان سلیمانی دهکردی از اتاق اهواز توانست با کسب 171 رای بر رقیب سرسختی چون فاطمه مقیمی، تنها زن کاندیدای هیات رییسه که 167 رای داشت، پیروز شد و به عنوان منشی، آخرین صندلی هیات رییسه اتاق در اختیار او قرار گرفت.
در حاشیه ...
از متن انتخابات هیات رییسه اتاقایران که بگذریم، حاشیههای این انتخابات نیز شنیدنی است. در کنار چهار نامزد ریاست اتاقایران، جمشید عدالتیان، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران نیز حضور داشت که وقتی برای سخنرانی پشت تریبون رفت، انصراف خود را همان جا اعلام کرد و به نفع محمد نهاوندیان کنار رفت.وقتی دو گلدان از پنج گلدان رای شمارش شد، اختلاف رای نهاوندیان با سایر رقبا آنقدر زیاد بود که ریاست قطعی شد. البته در میانههای شمارش گلدان سوم و در حالی که خیلیها در حال تبریک به محمد نهاوندیان بودند، اولین رای بوستانی قرائت شد که حاضرین را به تعجب واداشت.مسوول شمارش آرای انتخابات همزمان با نزدیک شدن به پایان انتخابات با خنده گفت: آن قدر اسم نهاوندیان را آوردم که فکر کنم تا چند ساعت دیگر و حتی در خواب هم هی بگویم نهاوندیان!حاج علاء میرمحمدصادقی که دو هفته قبل از شروع انتخابات اعلام کرده بود نامزد هیات رییسه نخواهد شد، به دلیل اصرار دوستان و یارانش به صحنه انتخابات آمد، اما رقابت را پس از سالها به جوانها واگذار کرد.انتخابات دوره هفتم هیات رییسه اتاق ایران با شکست پیشکسوتان اتاق همراه بود که از جمله آنها علی نقی خاموشی،
علاء میرمحمد صادقی، اسدالله عسگراولادی، شاهرخ ظهیری و یحیی آلاسحاق بودند. از میان اعضای جدید هیات رییسه اتاقایران، رییس و نایب رییس اول چهرههایی هستند که در دوره ششم اتاق نیز رییس و نایب رییس بودند.غلامحسین شافعی، نایب رییس اول دوره هفتم اتاق بازرگانی ایران دارای مدرک تحصیلی مهندسی صنایع است و نایب رییسی اتاق بازرگانی ایران، ریاست اتاق مشهد و مدیرعاملی شرکت شفیع را تاکنون تجربه کرده است. برخی این فعال بخش خصوصی 60 ساله را سلطان انار خطاب میکنند.
خدامراد احمدی ۳۸ ساله، نایب رییس دوم اتاق بازرگانی ایران جوان ترین عضو هیات رییسه اتاق و تنها نماینده دولت دراین جمع است. وی که دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی و کارشناسی عمران است، به عنوان نماینده وزارت صنایع در اتاق تهران و ایران حاضر است. محسن جلالپور ۴۸ ساله، نایب رییس سوم اتاق بازرگانی ایران دارای مدرک کارشناسی مدیریت بازرگانی است و تاکنون ریاست اتاق بازرگانی کرمان، ریاست انجمن پسته ایران، ریاست هیات مدیره شرکت گسترش بازرگانی کرمان، ریاست هیات مدیره شرکت بارز استیل، ریاست هیات مدیره بنیاد خیریه نفیس کرمان و مدیریت شرکت راهبران سیمان را تجربه کرده است.پدرام سلطانی ۴۲ ساله، نایب رییس چهارم اتاق بازرگانی ایران دارای مدرک دکترای حرفهای پزشکی از دانشگاه تهران و مدرک MBA از دانشگاه منچستر انگلستان است و تاکنون ریاست هیات مدیره گروه شرکتهای پرسال و دبیرکلی صندوق توسعه صادرات فرآوردههای نفتی ایران را بر عهده داشته است.محمود اسلامیان، خزانهدار اتاق بازرگانی ایران اهل اصفهان و دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی و کارشناسی مهندسی صنایع است. این فعال بخش خصوصی ۵۵ ساله تاکنون مسوول صنایع خودکفایی
در استان اصفهان، استاندار چهارمحالوبختیاری، مدیرعامل شرکت ملی ذوبآهن ایران، مدیرعامل مجتمع فولادمبارکه، عضو موسس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد جهان، عضو هیاتامنای شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان و رییس هیات مدیره مجتمع صنایع قائم رضا بوده است.
آخرین عضو هیات رییسه اتاق ایران از استان اهواز است.
عبدالرحمان سلیمانی دهکردی، منشی اتاق ایران دارای مدرک کارشناسی ارشد تاریخ است. وی ۹ سال سابقه تجاری دارد و نام او به عنوان طراح منطقه آزاد اروند ثبت شده است. سلیمانی ۵۲ ساله تاکنون مسوول منطقه ویژه اقتصادی خوزستان و بازارچههای مرزی و مشاور اقتصادی استاندار خوزستان بوده است.
در این انتخابات، 70 درصد هیات رییسه تغییر کرد.
شجاع الدین بازرگانی پس از موفقیت نهاوندیان در انتخابات هیات رییسه، پیام تبریکی به رییس جدید نوشت و گفت: «بسیار خوشحال و خرسندم که درسال جهاد اقتصادی شاهد حضور پرشور اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در انتخابات هفتمین دوره هیات رییسه پارلمان بخش خصوصی بودم. این حضور گرم و پرشور را که منجر به انتخاب قاطع جنابعالی به عنوان رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادنایران شد و صمیمانه تبریک میگویم و امیدوارم با هفکری وهم اندیشی همکاران و اعضای محترم هیأت نمایندگان در اهداف توسعه وپیشرفت بخش خصوصی و تامین منافع فعالان اقتصادی موفق ومؤید باشید.»
ارسال نظر