رییس کنفدراسیون صادرات ایران که همواره از افزایش نرخ ارز دفاع کرده است، تصمیم اخیر بانک مرکزی و رساندن قیمت دلار به هزار و ۱۷۰ تومان را موجب لطمه خوردن صادرکنندگان در درازمدت ارزیابی کرد و با بیان اینکه «خواسته ما این نبود که ناگهان نرخ دلار ۱۲ درصد افزایش یابد»، گفت: برای حل این مشکل آرام‌آرام میزان افزایش را به پنج درصد کاهش دهند و روزانه ۲۰۰ میلیون دلار در کشور توزیع شود. اسدالله عسگراولادی در گفت‌وگو با «ایسنا»، خاطرنشان کرد: آنچه ما صادرکنندگان در مورد نرخ ارز از بانک مرکزی درخواست داشتیم، افزایش سالی پنج درصد بود که ماهانه نیم درصد می‌شد.

به گفته عسگراولادی این تصمیم به نفع برخی صادرکنندگان به صورت موقت خواهد بود؛ آن‌هایی که کالای خود را فروخته‌ بودند و حال می‌خواهند پول خود را دریافت کنند، شاید نفع ببرند، اما در سه چهار ماه آینده دوباره وضعیت به حالت قبلی برمی‌گردد و افزایش نرخ دلار باعث تورم داخلی می‌شود و حتی آنها لطمه می‌خورند.

به گفته وی در دوره اواسط اردیبهشت ماه که قیمت ارز رسمی ۱۰۶۰ تومان بود، خیلی از سودجوها با اسناد ساختگی دلار دریافت می‌کردند و سپس در بازار آزاد با قیمت ۱۱۸۰ تومان می‌فروختند و به نوعی رانت ایجاد شده بود.

وی تصریح کرد: ‌با آن اتفاق به بودجه مملکت صدمه وارد شد، اما با این حرکت، بانک مرکزی دیگر جلوی فساد را گرفت.

رییس کنفدراسیون صادرات در ادامه در مورد راهکار خود برای وضعیت فعلی نرخ ارز عنوان کرد: هم‌اکنون ما سالانه ۶۰ میلیارد دلار واردات داریم که اگر این رقم را بر ۳۰۰ روز کاری تقسیم کنیم، به روزانه ۲۰۰ میلیون دلار نیاز است که اگر بانک مرکزی بتواند روزانه ۲۰۰ میلیون دلار به روش صحیحی در سراسر کشور برای واردات و مسافران توزیع کند، مشکلی نخواهیم داشت و با این کار بازار سیاه ارز نیز دیگر وجود نخواهد داشت.