از نقشه راه گل محمدی رونمایی شد
گروه بنگاهها - سیدحسین صدری: همزمان با نخستین همایش علمی تخصصی گل محمدی در قمصر کاشان، از «دستگاه اسانس تقطیر مداوم»، «اولین نمونه استاندارد اسانس استحصال شده از این دستگاه» و «نقشه راه صنعت گل محمدی و گلاب» رونمایی شد. رییس پژوهشکده اسانسهای طبیعی دانشگاه کاشان در مراسم رونمایی از این دستگاه گفت: اسانس استحصال شده از این دستگاه، نخستین اسانس استاندارد شده ایران است که میتواند طلایهدار ورود ایران به بازار اسانس دنیا باشد.
دکتر «عبدالرسول ابراهیمآبادی» افزود: این دستگاه با برخورداری از قابلیتها و فناوری روز دنیا، با بهرهگیری از روش تقطیر با بخار آب و به صورت تقطیر مداوم از گل محمدی و گیاهان اسانسدار، بهترین و باکیفیتترین اسانس را استحصال میکند.
وی، از جمله مزایای مهم این دستگاه را انجام تقطیر مداوم و استحصال اسانس تام گیاه در یک مرحله، مصرف انرژی بسیار کم به دلیل حجم تقطیر پایین، سهولت استفاده از دستگاه و استفاده از روش تقطیر با بخار آب به عنوان بهترین روش تقطیر برشمرد و افزود: عدم تولید پسماند و کاهش معضلات زیست محیطی ناشی از پسماند تقطیر، سرعت عمل مناسب و بازدهی مطلوب طی عمل اسانسگیری از دیگر مزایای مهم «دستگاه اسانس تقطیر مداوم» است. رییس پژوهشکده اسانسهای طبیعی دانشگاه کاشان خاطرنشان کرد: این دستگاه توسط اساتید و محققان دانشگاه کاشان در پژوهشکده اسانسهای طبیعی این دانشگاه، طراحی و ساخته شده و هماکنون قابلیت طراحی و ساخت انواع این دستگاه با ظرفیتهای مختلف وجود دارد. به گفته وی «دستگاه اسانس تقطیر مداوم اسانس از گیاهان» قادر به استحصال اسانس از تمام گیاهان اسانسدار دارای کیفیت و کمیت بوده و قابل رقابت با نمونههای خارجی آن است.سازنده دستگاه تقطیر مداوم، قیمت تمام شده این دستگاه را ۲۵۰ میلیون ریال برشمرد و خاطرنشان کرد: تا پایان سالجاری یکصد نمونه از این دستگاه توسط این پژوهشکده تولید میشود.ابراهیمآبادی افزود: ظرفیت این دستگاه ۱۲۰ کیلوگرم گل محمدی است و افزایش آن در مرحله نخست تا ۳۰۰ کیلوگرم و در مرحله دوم تا ۵۰۰ کیلوگرم امکانپذیر است.وی در ادامه با اشاره به استحصال ۱۲ میلیگرم اسانس از ۱۰۰ سیسی گلاب استاندارد گفت: از یک بطری نیم لیتری گلاب استاندارد ۶۰ میلیگرم اسانس استحصال میشود؛ بنابراین حملونقل و تجارت این کالای گران قیت مقرون به صرفهتر از گلاب است.
ارسال نظر