معاون وزیر بازرگانی: قیمت‌ها کاهش هم داشته است!

گروه بازرگانی - به رغم محسوس بودن افزایش قیمت برخی کالاهای اساسی در بازار، قائم‌مقام وزیر بازرگانی می‌گوید: جمع‌بندی این وزارتخانه از بازار کالاهای اساسی نشان می‌دهد در غالب موارد قیمت برخی کالاهای اساسی در بازار، کاهش هم داشته است. به گفته مسعود موحدی، اگر افزایش قیمتی در کالاها دیده می‌شود به دلیل تغییرات افزایشی در بازارهای جهانی یا تغییرات متداول سالانه است که در محدوده مشخصی و با تحلیل دقیق از هر گروه کالایی اجازه افزایش قیمت داده شده است. وی البته تصریح کرد: افزایش قیمت‌ها بدون هماهنگی با سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان مجاز نبوده و لزوما باید با این سازمان هماهنگ شود.

معاون وزیر بازرگانی در حالی تاکید می‌کند با هرگونه افزایش قیمت کالاهای اساسی پس از هدفمندی یارانه‌ها برخورد جدی می‌شود که مدیرکل تامین و توزیع کالای وزارت بازرگانی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان اعلام می‌کند: به تازگی اجازه افزایش قیمت در بازار را به تولیدکنندگان داده است و به همین دلیل، این افزایش قیمت که از سال گذشته در دنیا رخ داده، هم‌اکنون به بازار داخلی منتقل شده است.

یداله صادقی در مورد افزایش قیمت برخی کالاهای اساسی گفت: قیمت کالاهای ذخیره‌سازی شده که هم‌اکنون در بازار توزیع می‌شود، متناسب با قیمت‌های فعلی و قیمت‌های زمان خریداری کالاها است و لزوما پایین‌تر از قیمت فعلی بازار نیست.

صادقی در پاسخ به این سوال که کالاهای مذکور در سال گذشته ذخیره شده‌اند، بنابراین باید هم‌اکنون قیمت آنها کمتر از قیمت‌های فعلی که ناشی از افزایش قیمت‌های جهانی است، باشد؟ تاکید کرد: قیمت برخی کالاها از آبان ماه سال ۸۹ در بازار افزایش داشته و بر همین اساس، خریدهایی که از سوی مباشران انجام گرفته با قیمت‌های افزایش یافته بوده است، اما به دلیل اینکه فرآیند نقل و انتقال کالا زمان‌بر است و از سویی دولت به تولیدکنندگان تکلیف کرده بود که تا پایان سال ۸۹ به دلیل اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها افزایش قیمت نداشته باشند، این افزایش به بازار منتقل نشده بود.

او در عین حال از صدور اجازه وزارت بازرگانی برای آزادسازی کالاهای ذخیره‌سازی شده از سوی مباشران خبر داد و گفت: به منظور جلوگیری از بروز حباب قیمتی و کمبودهای کالایی، توزیع گسترده ذخایر برنج، روغن و شکر در بازار آغاز شده است.