نمایه
بیمه تکمیلی ۲۰۰ هزار قالیباف امسال نهایی میشود
سارا صفاری- نهایی شدن بیمه تکمیلی ۲۰۰ هزار قالیباف تا پایان سال جاری مهمترین خبری بود که فیصل مرداسی، رییس مرکز ملی فرش ایران دیروز در گفتوگو با خبرنگاران مطرح کرد؛ هر چند که سال گذشته نیز قرار بود این اتفاق بیفتد، اما به دلایل نامعلوم به تعویق افتاد. مرداسی همچنین درباره وضعیت صادرات فرش به کشور سونامی زده ژاپن، اظهار داشت: به دلیل اینکه آمار صادرات فرش هجدهم هر ماه مشخص میشود، فعلا نمیتوانم آمار دقیقی از وضعیت صادرات یک ماه اخیر به ژاپن ارائه بدهم، اگر چه بازار ژاپن به عنوان کشوری که رتبه ششم را در میان بازارهای صادراتی ایران دارد و سالانه تقریبا ۲۱ میلیون دلار فرش ایرانی وارد میکند، بسیار اهمیت دارد.
وی ابراز عقیده کرد: اقتصاد قدرتمند ژاپن میتواند به سرعت بحران را پشت سربگذارد تا شاهد اثرگذاری روی صادرات فرش نباشیم. البته از بحران هستهای که کل کشور را درگیر کرده اصل ماجرای سونامی در یک استان اتفاق افتاده و امیدواریم تاثیری بر کاهش صادرات فرش دستباف ایران نداشته باشد.
مرداسی همچنین در خصوص ادغام وزارتخانههای بازرگانی و صنایع و وضعیت الحاق مرکز ملی فرش به سازمان میراث فرهنگی گفت: در حال حاضر در وزارتخانههای بازرگانی و صنایع کارگروهی در حال تدوین ساختار و شرح وظایف وزارتخانه جدید هستند و هنوز کار به جایی نرسیده که در مورد شرکتهای تابعه بحث شود و این موضوع در حال بررسی اولیه است. رییس مرکز ملی فرش ایران همچنین با اشاره به فضای تجاری کشورهای منطقه که درگیر بحران سیاسی هستند، گفت: کشورهای عربی عمدتا فرشهای بزرگپارچه از ایران خریداری میکردند که توسط عمان و امارات به ایران سفارش داده میشد و به طور قطع فضای سیاسی موجود اقتصاد این کشورها را هم درگیر میکند؛ هر چند تاکنون این کشورها معتقدند آنچه پیش آمده جنبه «سیاسی» دارد و طبیعتا نباید روی صادرات اثر منفی بگذارد! وی در ادامه به صادرات فرش ایرانی اشاره کرد و افزود: صادرات فرش دستباف در سال گذشته ۵۵۶ میلیون دلار بوده که در مقایسه با سال پیش از آن ۲۷/۱۲ درصد رشد کرده است. طبق اظهارات مرداسی کشورهای آلمان با ۱۹ درصد، امارات با ۱۶ درصد، آمریکا با ۱۴ درصد، لبنان با ۶ درصد سهم، ایتالیا با ۵ درصد سهم و ژاپن با ۴ درصد سهم از بازار فرش ایران شش کشور عمده واردکننده فرش دستباف از کشورمان بودهاند. به گفته مرداسی ۷۲ میلیون دلار صادرات فرش ایران نیز مربوط به کشورهایی است که خریداران سنتی محسوب نمی شوند و ۱۳ درصد از خریدها نیز به کشورهایی نظیر برزیل، آفریقای جنوبی، قزاقستان و چین مربوط میشود.
رییس مرکز ملی فرش ایران در ادامه به برگزاری نمایشگاه فرش از یکم تا هفتم مهر ماه امسال اشاره کرد و گفت: ما به دنبال تخفیف ۵۰ درصدی در این نمایشگاه هستیم.
وی در پایان با اشاره به سهم ۴۰ درصدی ایران از صادرات فرش دستباف جهان، خاطرنشان کرد: هرچند آمار دقیقی هنوز اعلام نشده است، اما به طور معمول ارزش صادرات فرش دستباف در جهان یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار تا یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون دلار است.
وی افزود: اواخر سال گذشته سند راهبردی فرش دستباف آماده و تدوین شده و این سند و نقشه راهی برای مسیر فرش دستباف در طول برنامه پنجم توسعه خواهد بود. مرداسی در ادامه به بیمه تکمیلی قالیبافان که در دی ماه سال جاری نهایی شده اشاره کرد و توضیح داد: تاکنون ۸۰ هزار نفر برای بیمه قالیبافان معرفی شدهاند که از این تعداد ۴۹ هزار قالیباف بیمه شدهاند و برای امسال بیمه شدن ۲۰۰ هزار قالیباف هدفگذاری شده است که با این اقدام قالیبافان از خدمات درمانی و ۱۰۰ درصد حقوق بازنشستگی در صورت پرداخت حق بیمه ماهانه برخوردار خواهند شد. در همین راستا، محسن حسن زاده، معاون امور تولید مرکز ملی فرش ایران در خصوص اقدامات این مرکز به منظور افزایش تولید در سال گذشته اظهار داشت: در سال گذشته به دلیل خشکسالی در چین که تولیدکننده ابریشم است و سیل پاکستان که مهمترین تولیدکننده پشم و پنبه است، قیمت مواد اولیه تولید فرش در سطح جهانی بالا رفت و برای کمرنگ کردن تاثیر افزایش نرخ مواد اولیه با هماهنگی کمیسیون ماده یک اقدام به کاهش تعرفه پیله از ۱۲ درصد به ۵ درصد و کاهش نرخ تعرفه نخ خام از ۲۰ درصد به ۶ درصد کردیم.
ارسال نظر