آمار رسمی قاچاق پوشاک: ۱.۵میلیارد دلار در سال
به گفته وی طرح مرتبط با برخورد با پوشاک قاچاق که قرار بود از مجتمعهای بزرگ شروع شود هم بهصورت نقطهای در حال اجرا است؛ بهطوری که چند وقت یکبار برای یک نقطه مشخص در یکی از استانها برنامهریزی و در یک روز مشخص اجرا میشود. دهقانینیا درباره تخمین میزان پوشاک قاچاق در بازار نیز گفت: قبلا پوشاک قاچاق در بازار ۳.۲میلیارد دلار بود، اما الان این میزان به زیر دومیلیارد دلار رسیده است و نزدیک به ۱.۵میلیارد دلار برآورد میشود. البته پیشتر مجید افتخاری؛ عضو هیاتمدیره اتحادیه تولید و صادرات پوشاک، در یک نشست خبری در حوزه پوشاک گفته بود که شاهد سونامی عجیبی هستیم و تاکنون این هجمه کالای قاچاق به بازار ایران سابقه نداشتهاست. هر سالبخشهای جدید بهصورت قاچاق وارد بازار میشوند و توانمندی شرکتهای داخلی را از بین میبرند.
در حالحاضر بخش قابلتوجهی از بازار داخل دست قاچاق است و تخمینزده میشود بیش از ۳.۵میلیارد دلار پوشاک قاچاق در سطح عرضه است. به گفته او در گذشته فقط پوشاک ترک در بازار قاچاق ایران بود، اما بعد از مدتی فروش پوشاک بنگلادشی بهصورت کیلویی اضافه شد که این محصولات یک دهم قیمت کالا در مبدا در ایران عرضه میشوند. بعد از برداشتهشدن محدودیتهای کرونا، پوشاک چینی هم به بازار ایران اضافه شد، بنابراین بدنه تولید دچار چالشهای جدید است و با مشکلات داخلی از جمله تامین انرژی نیز مواجه است. بهطور کلی در سالهای اخیر همواره برآورد بخشخصوصی و ستاد مقابله با قاچاقکالا و ارز از میزان قاچاق پوشاک اختلاف داشتهاست.
جمعآوری کالای محرز قاچاق
سرپرست معاونت بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران با بیان اینکه برخوردها در سطح عرضه با کالای قاچاق بیشتر در حوزه لوازم یدکی و محصولات آرایشی و بهداشتی است که مستقیم با جان مردم ارتباط دارد، از هشدار به مدیران مراکز تجاری برای جمعآوری برندهای محرز پوشاک قاچاق خبر داد. به گزارش «ایسنا» امیر خوشبخت با بیان اینکه با توجه به سیاستهای ستاد مبارزه با قاچاقکالا و ارز و سیاستهای وزارت صمت، برخورد با کالای قاچاق در تهران در دو سطح عرضه و انبارش و تولید دنبال میشود، گفت: طرح تشدید بازرسی در تهران در حوزههای لوازم یدکی، پوشاک، آرایشی و بهداشتی، دخانیات و لوازمخانگی در حال اجرا است. به گفته وی برخورد با کالای قاچاق در حوزه پوشاک از سوی سازمان صمت فعلا در حد اطلاع سانی است.
از سال۱۳۹۷ واردات پوشاک خارجی ممنوع و از همان زمان هم برخوردها شروع شدهاست.او با بیان اینکه در مقاطعی مثل الان برخورد با پوشاک قاچاق در سطح تولیدیها و انبارش بیشتر میشود و در سطح عرضه کمتر ورود شده، تصریح کرد: در هفتههای گذشته از سوی ستاد مقابله با قاچاقکالا و ارز، وزارت صمت و کارگروه حمایت از تولید اطلاعرسانیهای لازم انجام و از مدیران مراکز تجاری تهران دعوت و به آنها اطلاع دادهشده که حتما برندهای محرز قاچاق را جمعآوری کنند، در غیراینصورت شدت برخورد بیشتر خواهد شد. خوشبخت با بیان اینکه برخوردها در سطح عرضه با کالای قاچاق بیشتر در حوزه لوازم یدکی و محصولات آرایشی و بهداشتی است که مستقیم با جان مردم ارتباط دارد و بنابراین بیشتر بر آنها تاکید شده، اظهار کرد: در حالحاضر در حوزه لوازمخانگی و دخانیات هم اقداماتی در دستور کار است که ورود به حوزه قاچاق بیشتر شود.وزارت صنعت، معدن و تجارت طرح مقابله با قاچاق در سطح عرضه را از ۱۵ فروردین سالقبل در حوزه لوازم یدکی خودرو آغاز کرد. لوازم یدکی خودرو، لوازمخانگی، آرایشی و بهداشتی، پوشاک و دخانیات؛ پنج اولویت نخست اجرای طرح وزارت صنعت، معدن و تجارت در رابطه با مبارزه با قاچاقکالاست.