فراسو - سفیر سوئد در دیدار با آلاسحاق مطرح کرد
مشکلات تجاری شرکتهای سوئدی در ایران
گروه بازرگانی- سفیر سوئد در دیدار با رییس اتاق تهران ضمن ابراز نگرانی از وضعیت شرکتهای سوئدی در ایران خواستار حل و فصل مشکلات مربوط به این شرکتها شد. در این دیدار که کارل لیفلاند، وزیر مختار و علیاکبر جاویدان معاون امور بینالملل اتاق تهران نیز حضور داشتند «ماگنوس ورنشتد»، سفیر سوئد با اشاره به روابط خوب و دیرینه بین دو کشور گفت: «روابط خوب دو کشور را میتوان از تعداد ایرانیهایی که در سوئد زندگی یا از این کشور دیدن میکنند، فهمید.»
ورنشتد ادامه داد: «به خاطر اینکه ایرانیهای زیادی در سوئد زندگی میکنند درخواست ویزا برای سفر به این کشور از سوی ایرانیها نیز زیاد است که در این رابطه سفارت سوئد سعی میکند تمام تسهیلات لازم را فراهم کند.»
این مقام سوئدی همچنین به روابط اقتصادی دو کشور اشاره کرد و از فعالیت شرکتهای سوئدی زیادی نام برد که در حوزههای مختلف در ایران مشغول به کار هستند؛ اما اخیرا برای برخی از آنان مشکلاتی ایجاد شده است. سفیر سوئد گفت: «ما با سه مشکل عمده در رابطه با فعالیت شرکتهایمان در ایران روبه رو هستیم که نمیدانیم باید چگونه این مشکلات را حل کنیم. اولین مشکل ما مربوط به شرکت اوریف لیم است که لوازم آرایشی بهداشتی تولید و عرضه میکرد. با اینکه سیستم فروش محصولات این شرکت یک روش فروش مستقیم و رودرو بود، فعالیتهای این شرکت «هرمی» تشخیص داده شده و مسدود شده است.»
ماگنوس ورنشتد با تاکید بر اینکه اوریف لیم به دنبال فعالیت هرمی نبوده،گفت: «در این روش فروش، شرکت به هر فردی که از او خرید میکند میخواهد به دوستان، آشنایان و اقوام خود نیز خرید از اوریف لیم را توصیه کند و بعد تخفیفها و هدایایی برای او در نظر میگیرد. این یک سیستم بینالمللی و مبتنی بر فروش مستقیم است.
سفیر سوئد اما دومین مشکل خود را مربوط به یک شرکت سوئدی که فعالیتش به صورت مشاوره در پروژههای راه و ساختمان است، اشاره کرد و گفت: «این شرکت سوئدی که در پروژههای بزرگ به عنوان مشاور با وزارت راه و ترابری همکاری داشته است تاکنون موفق نشده پولی بابت فعالیتهایش دریافت کند و در هر مورد مراجعه به وزارت راه با این ادعا مواجه شده که وزارت راه فعلا بودجهای برای پرداخت حقوق این شرکت در اختیار ندارد.»
ماگنوس ورنشتد در نهایت سومین مشکل این روزهای شرکتهای سوئدی را مربوط به یک شرکت بلبرینگسازی دانست. سفیر سوئد همچنین ادامه داد: «اخیرا عدهای به نامهای متفاوت از جمله شورای اصناف به این شرکت مراجعه کردهاند و از آنان لیست قیمت خواستهاند و شرکت را متهم به گرانفروشی کردهاند و آنان را تهدید کردهاند که در صورت عدم خروج از ایران دفترشان پلمب خواهد شد.»
یحیی آلاسحاق در پاسخ به نگرانیهای سفیر سوئد گفت: «کالاهای سوئدی همواره در ذهن ایرانیها تداعیکننده کیفیت بالا و مرغوبیت مطلوب است؛ چه بلبرینگ باشد و چه گوشی تلفن همراه. از آنجایی که کیفیت محصولات و پایبندی به تعهدات همواره از دغدغههای ما در روابط تجاری بوده، سوئد به دلیل دارا بودن هر دوی این شرایط، شریکی قابل اعتماد برای شرکتهای ایرانی محسوب شده است.»
رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران ادامه داد: ما آمادگی داریم تا این موارد را بررسی و تحلیل و ابعاد حقوقی آن را به طور کامل باز و شفاف کنیم تا راحتتر بتوان مسائل را حل کرد.»
یحیی آلاسحاق همچنین تاکید کرد که در روند بررسیهای حقوقی و قضایی در مورد شرکتهای سوئدی فعال در ایران همه چیز براساس قوانین تجاری پیش میرود و حقی از کسی تضییع نخواهد شد.
علیاکبر جوان جاویدان، معاون امور بینالملل اتاق تهران در این دیدار از سفیر سوئد خواست که این کشور در روابط با ایران همان راهی را در پیش گیرد که انگلیس و آلمان هدفگذاری کردهاند. جاویدان خاطرنشان کرد: در همین دورانی که تحریمهای ناعادلانه و ناحق از طرف آمریکا بر ایران تحمیل شده، نگاهی به فعالیتهای انگلیس و آلمان بیندازید.با اینکه این کشورها خود از تحریمها آگاه هستند اما منافع خود را رها نکردهاند. اتاقهای بازرگانی ایران و آلمان و ایران و انگلیس از فعالترین اتاقهای بازرگانی مشترک هستند. این در حالی است که شورای مشترک ایران و سوئد از سال ۱۳۷۲ تاکنون تشکیل جلسه نداده است.
ارسال نظر