بررسی افزایش قیمت‌ها در سازمان حمایت

گروه بازرگانی - طی هفته گذشته تولید‌کنندگان نان صنعتی و ماکارونی رسما خواستار افزایش قیمت محصولات خود به دلیل افزایش قیمت‌های مواد اولیه در سطح جهانی و نیز پایان گرفتن توافق بر سر تثبیت قیمت‌ها با وزارت بازرگانی شدند. رییس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان اکنون می‌گوید برخی واحدهای تولیدی برای افزایش قیمت محصولات خود مستنداتی ارائه کرده‌اند که با توجه به دو مساله تدریجی و محدود بودن افزایش قیمت در حال بررسی آن هستیم. محمد‌حسن نکویی‌مهر در گفت‌وگو با «فارس» در واکنش به این سوال که وضعیت بازار را در شرایط کنونی چگونه ارزیابی می‌کنید؟ اظهار داشت: برای اجرای موفق قانون هدفمند‌کردن یارانه‌ها که با مشارکت اصناف و واحدهای تولیدی صورت گرفته است از این صنوف تشکر می‌کنم؛ چرا که این واحدها توانسته‌اند فضای مناسبی را برای قانون فراهم کنند.

وی با اشاره به افزایش قیمت جهانی برخی کالاها، افزود: به دلیل افزایش قیمت جهانی نفت، در حال حاضر فرآورده‌های نفت و پتروشیمی افزایش قیمت داشته است. همچنین شاهد افزایش قیمت غلات و موادغذایی و برخی فلزات در بازارهای جهانی هستیم که در برخی موارد بازار ما تاثیر کمی از این تغییر قیمت‌ها گرفته است، اما باید توجه داشته باشیم که میزان افزایش قیمتی که در بازارهای جهانی وجود دارد در بازارهای داخلی دیده نمی‌شود.

رییس سازمان حمایت در واکنش به این سوال که با توجه به افزایش قیمت‌های جهانی چگونه می‌شود که قیمت کالاهای داخلی افزایش پیدا نکند، گفت: با افزایش قیمت مواد اولیه و هزینه‌ها نباید افزایش قیمت در کالای نهایی وجود داشته باشد؛ چرا که ما معتقدیم تولید‌کنندگان از روش‌های کاهش قیمت و ارتقای بهره‌وری برای ثابت‌نگه‌داشتن قیمت‌ها استفاده کنند و اگر در مواردی بهره‌وری پاسخگو نباشد باید افزایش قیمت منطقی داشته باشیم. وی در پاسخ به این سوال که افزایش قیمت منطقی یعنی چه؟ گفت: باید واحدهای تولیدی از طریق انجمن‌ها و تشکل‌ها مستندات و دلایل افزایش هزینه‌های خود را به سازمان حمایت اعلام کنند تا مورد بررسی قرار گیرد و در صورتی که اجتناب‌ناپذیر باشد این تغییر قیمت صورت می‌گیرد.

سهمیه آرد برچیده شد

از سوی دیگر، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: از این پس باید واحدهای صنفی از هر کارخانه‌ای که دلشان می‌خواهند بروند و آرد تهیه کنند.

حمید علیخانی اظهار کرد: از امروز در ۵ استان سمنان، البرز، خوزستان، سیستان و کردستان نیز قیمت آرد و نان اصلاح می‌شود.

وی افزود: تنها قیمت آرد و نان در استان قم اصلاح نشده است که طی روزهای آینده این اصلاح قیمت صورت می‌گیرد. علیخانی در واکنش به این سوال که در حال حاضر برخی واحدها مدعی‌اند که به آنها آرد داده نمی‌شود، خاطرنشان کرد: قبلا واحدهای تولیدکننده نان سهمیه آرد داشتند، اما امروز دیگر چیزی به اسم سهمیه نداریم و واحدهای تولیدکننده به هر مقداری می‌توانند آرد بخرند فقط باید پول را به کارخانجات آرد واریز کرده و آرد را تحویل بگیرند. علیخانی تاکید کرد: برای اینکه اختلالی در توزیع آرد به وجود نیاید تا یکی دو هفته آینده شرکت حمل‌ونقل بین‌المللی خلیج‌فارس این کار را انجام می‌دهد، اما پس از آن باید واحدها خودشان به دنبال آرد بروند.

بازار رصد می‌شود

از سوی دیگر معاون سازمان بازرگانی استان تهران از مقابله با هرگونه کمبود کالا در بازار خبرداد و گفت: در حال حاضر، بازار به صورت مرتب رصد شده و کمبود هیچ کالایی مشاهده نمی‌شود.

هدایت حاتمی شرایط بازار مرغ و تخم‌مرغ را مناسب و همراه با کاهش قیمت ذکر کرد و گفت: خوشبختانه در تولید این کالاها مشکلی وجود ندارد و مواد غذایی مورد نیاز مردم، بدون محدودیت و کمبود در اختیار آنها قرار می‌گیرد، در این میان با نوسانات احتمالی قیمت نیز مقابله خواهد شد.