ایسنا - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه کمتر از ۱۰ درصد ملزومات و تجهیزات پزشکی در اولویت دوم ارزی قرار گرفته‌اند، خواستار واگذاری اولویت‌گذاری تخصیص ارز به تجهیزات و ملزومات پزشکی به وزارت بهداشت شد و تصریح کرد: اگر این اقلام در اولویت‌های پایین تخصیص ارز قرار گیرند، ممکن است ارز به اولویت‌های تجهیزات و ملزوماتی که در اولویت‌های چهارم به بعد قرار دارند، تعلق نگیرد. در این صورت این تجهیزات و ملزومات با کمبود روبه‌رو می‌شود و این‌ کمبودها با سلامت مردم بازی خواهد کرد.

مرضیه وحیددستجردی با اشاره به ترخیص حدود ۷۰ میلیون دلار دارو و تجهیزات و ملزومات پزشکی که پیش از این در گمرک مانده بود، گفت: با همکاری بانک مرکزی و دستوری که گرفته شد، تقریبا تمام این موارد ظرف یک هفته از گمرک ترخیص شد. او با اشاره به نیاز ۲۵۰۰ میلیون دلاری ارز برای دارو و تجهیزات و ملزومات پزشکی، ادامه داد: از ابتدای سال تا کنون حدود ۹۷۵ میلیون دلار ارز تخصیص یافته که حدود یک سوم تا یک چهارم ارز مورد نیاز ارز دارویی است. البته مسوولان بانک مرکزی قول دادند و متعهد شدند که این تخصیص ارز را تسریع کنند تا هم فاصله زمانی شش ماهه از دست رفته ابتدای سال جبران شود و هم تا پایان سال بتوانیم به سرعت آنچه که در زمینه دارو و تجهیزات مورد نیاز است، وارد کشور کنیم.

دستجردی در پاسخ به اینکه بنا بر اعلام مسوولان اقتصادی، ارز دارو در اولویت دوم قرار گرفته است، گفت: بر اساس آنچه جمع‌بندی شده، دارو در اولویت دوم قرار گرفته است، اما در مورد ملزومات و تجهیزات پزشکی، شاید کمتر از ۱۰ درصد ملزومات و تجهیزات را در اولویت دوم ارزی قرار داده‌اند و مابقی را در اولویت‌های بعدی پیش‌بینی کرده‌اند و حتی در اولویت‌های ۸ و ۹ و ۱۰ قرار داده‌اند که به هیچ وجه مورد تایید ما نیست. او به مکاتبات انجام شده با غضنفری، وزیر صنعت، معدن و تجارت اشاره و تاکید کرد: اولویت‌گذاری تخصیص ارز برای تجهیزات و ملزومات پزشکی باید بر عهده وزارت بهداشت باشد؛ چرا که فقط ما می‌دانیم چه مواردی در اولویت قرار دارند.

وزیر بهداشت افزود: برای ملزومات و تجهیزات پزشکی، حداقل باید اولویت ۳ لحاظ شود. ما برای سلامت مردم کمتر از اولویت سوم را قائل نیستیم.