وی با اشاره به افزایش صادرات غیرنفتی کشور به ۵۳‌میلیارد در سال‌گذشته که بالاترین عدد در تاریخ تجاری ایران است، ‌‌‌‌‌‌ افزود: بررسی سبد صادراتی کشور نشان‌دهنده کشورهای جدیدی است که وارد سبد تجاری ایران شده‌اند و شامل قاره آفریقا نیز می‌شود. قائم‌مقام وزارت جهادکشاورزی با تاکید بر اینکه آفریقا یک قاره پرپتانسیل است، ‌‌‌‌‌‌ تصریح کرد: این قاره معادن، منابع طبیعی و مخازن بکری دارد که طی سال‌های گذشته مورد‌توجه کشورهای فعال در حوزه بین‌الملل قرارگرفته و کشورهایی مانند چین به غیر‌از سرمایه‌گذاری، ‌‌‌‌‌‌ به کشورهای این قاره نیروی کار نیز اعزام کرده‌اند. پیمان‌پاک با تاکید بر اینکه قاره آفریقا به‌عنوان یک گنج مخفی مورد‌توجه کشورهای فعال در حوزه اقتصادی قرار دارد، گفت: ایران سال‌ها از این فضا برخلاف شباهت‌‌‌‌‌‌ها و ارتباط نزدیک فرهنگی و سیاسی به‌ویژه در زمینه تحریم‌ها غفلت کرده است؛ زیرا منابع و معادن مورد‌نیاز بیشتر اقتصادهای در حال رشد در این قاره وجود دارد که ترغیب می‌کند وارد این بازار شویم و در یک سال‌گذشته نیز فعالیت‌های خوبی در توسعه‌تجارت صورت‌گرفت.

وی عنوان کرد: سال‌گذشته ۲/ ۱‌میلیارد دلار صادرات به آفریقا داشتیم درحالی‌که آمار تجاری در سال‌های گذشته ارقامی بین ۲۰۰ تا ۴۰۰‌میلیون دلار را به‌ثبت رسانده است که قیر، محصولات پتروشیمی، مواد غذایی، ‌‌‌‌‌‌مصالح ساختمانی و خدمات فنی و مهندسی از جمله کالاهای صادراتی ایران محسوب می‌شود.

قائم‌مقام وزارت جهادکشاورزی با اشاره به امضای قراردادهای تجاری با این قاره، اظهار کرد: در اجلاس غرب‌آفریقا که سال‌گذشته برگزار شد توافق‌هایی بالغ بر ۲‌میلیارد دلار شامل صادرات خودرو، خدمات تعمیرات کشتی، ‌‌‌‌‌‌رسیدگی به ناوگان دریایی، ‌‌‌‌‌‌ساختمان‌‌‌‌‌‌سازی و هتل‌‌‌‌‌‌سازی امضا شد.

پیمان‌پاک با اشاره به راه‌اندازی خانه نوآوری و فناوری در قاره آفریقا، ‌‌‌‌‌‌تاکید کرد: ۴۰محصول دانش‌بنیان ایرانی در این کشورهای این قاره به‌ثبت رسیده و داروهای ایرانی در مراکز درمانی این قاره مورد‌استفاده قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه تجارت با قاره آفریقا از طریق بخش‌خصوصی انجام می‌شود، ‌‌‌‌‌‌ تاکید کرد: بخش‌خصوصی به‌دنبال منفعت است و سوبسیدی پرداخت یا دریافت نمی‌کند، به همین دلیل از هر فرصتی برای درآمدزایی بیشتر بهره‌‌‌‌‌‌مند می‌شود.

قائم‌مقام وزارت جهادکشاورزی گفت: بر همین اساس تجارت با قاره آفریقا برای ایران ارزآوری دارد و از سوی دیگر تهاتر کالایی نیز از راهکارهایی است که به کشور برای تامین مواد اولیه و نیازهای وارداتی کشور کمک می‌کند.

پیمان‌پاک با بیان اینکه محصولات ارگانیک و گسترده کشاورزی به دلیل اقلیم مناسب در این قاره تولید می‌شود، ‌‌‌‌‌‌ خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات پیگیری‌شده در ماه‌های گذشته که جمعه پیش‌قرارداد آن بین دامپزشکی ایران و کنیا منعقد شد، واردات دام‌زنده بود تا بتوانیم از ظرفیت آفریقا برای این موضوع استفاده کنیم؛ زیرا استان سیستان و بلوچستان ظرفیت بالایی برای انتقال دام‌ها برای پروار، کشتار و توزیع دارد.

وی با اشاره به فعال‌کردن کشتارگاه‌‌‌‌‌‌های ساخته‌شده که تاکنون راکد مانده بود، ‌‌‌‌‌‌ تصریح کرد: اکنون با فعال‌سازی این ظرفیت از پاکستان و قاره آفریقا علاوه‌بر تامین گوشت مورد‌نیاز کشور می‌توانیم این امکان را فعال کنیم تا دام‌زنده باکیفیت بالا و قیمت پایین در دسترس قرار بگیرد.

قائم‌مقام وزارت جهادکشاورزی با اشاره به یک‌میلیون ‌تن مصرف سالانه کشور در زمینه گوشت، ‌‌‌‌‌‌تصریح کرد: در هر سال‌۱۵۰‌میلیون‌ تن گوشت وارد کشور می‌شود که می‌توانیم با واردات دام‌زنده و گوشت ارگانیک از مبدایی نزدیک‌تر مانند قاره آفریقا، آن را با قیمت کمتر در اختیار مصرف‌کننده قرار دهیم.

پیمان‌پاک با اشاره به ایجاد کشت فراسرزمینی توسط چینی‌‌‌‌‌‌ها و ترک‌‌‌‌‌‌ها، ‌‌‌‌‌‌تاکید کرد: محصولات مختلف را می‌توانیم در کشور اوگاندا که چند ‌میلیون هکتار زمین آماده برای کشت دارد، کشت کنیم و طی سال‌های گذشته چهار‌هزار و ۵۰۰ هکتار را در اختیار ایران قرار داده‌است. وی با بیان اینکه زمین‌‌‌‌‌‌های مورد‌استفاده ایران برای کشت فراسرزمینی برای تولید ذرت و پیله ابریشم با قیمت مناسب مورد‌استفاده قرار می‌گیرد، ‌‌‌‌‌‌ تصریح کرد: قاره آفریقا به دلیل منابع غنی و خاک حاصلخیز به دلیل نزدیکی به خط استوا می‌تواند برای ایران بسیار سودمند باشد و از سوی دیگر ۱۰‌میلیارد واردات نهاده‌‌‌‌‌‌های کشاورزی نیز می‌تواند از این کشور انجام شود و با قیمت مناسب‌‌‌‌‌‌تری در اختیار ایران قرار بگیرد.

قائم‌مقام وزیر کشاورزی گفت: واردات از قاره آفریقا که مشکل سیاسی و نگرانی برای انتقال کالا با ایران ندارد، منفعت بسیاری برای کشور به‌همراه دارد.