حجم کالاهای قاچاق کشف شده در سال ۹۱ اعلام شد
۷۰۰ میلیارد تومان، ارزش پروندههای قاچاق کالا
رییس کل گمرک اعلام کرد: در شش ماه اول امسال ۱۲ هزار پرونده قاچاق در گمرکهای کشور تشکیل شده است. عباس معمارنژاد به ایسنا، گفت: ارزش این تعداد پرونده به ۷۰۰ میلیارد تومان میرسد. همچنین رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز جزئیات جدیدی از تخلفات موسسات خصوصی یا دولتی در بازار ارز را تشریح کرد. فداحسین مالکی گفت: در یک بخش، برخی موسسات ارز مرجع دریافت کردهاند که با آن کالا به کشور وارد کنند، اما همان ارز را وارد بازار آزاد کردهاند و با قیمت آزاد فروختهاند. او ادامه داد: در بخش دیگری، موسسات ارز مرجع دریافت کردهاند و کالاها هم با آن وارد شده است، اما این کالا به بازار عرضه نشده است.
مالکی با اشاره به اینکه جزئیات تخلفات و اقدامات این موسسهها به طور کامل شناسایی شده است، گفت: همه موسسات متخلف به قوه قضائیه معرفی شدهاند.
این مسوول با بیان اینکه برخورد با صرافیهای غیر مجاز آغاز شده است، گفت: البته صرافیهای مجاز باید به فعالیت خود ادامه دهند؛ اما صرافان غیرمجاز حتما مورد برخورد قضایی قرار خواهند گرفت. رییس مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به اینکه موضوع قاچاق سوخت مدنظر جدی مسوولان قرار گرفته است، گفت: این وضعیت باید هرچه سریعتر ساماندهی شود؛ زیرا با وجود همه تلاشهای استانداران مرزی، متاسفانه این روند ادامه دارد. او ادامه داد: به عنوان مثال در یکی از شهرهای بندری پیش از این گزارش شده که ۳۰۰۰ شناور وجود دارد؛ اما بررسیهای ما نشان داد که تعداد شناورها حداکثر ۲۸۰ فروند است. این درحالی است که پیش از آن به اندازه ۳۰۰۰ شناور سوخت به آن مناطق تعلق میگرفت و مشخص بود که مابهالتفاوت این دو رقم قاچاق شده است.
مالکی همچنین با انتقاد از واردات شتاب زده برخی کالاهای غیرضروری در چند ماه نخست امسال به دلیل نوسانهای نرخ ارز گفت: گزارش ما نشان میدهد در سه یا چهار ماه اول امسال، میزان واردات به کشور از نظر وزنی ۱۲ درصد افزایش داشته؛ اما از نظر ارزش ۱۶ درصد کاهش یافته است که نشان می دهد کالاهای غیر ضروری زیادی به کشور وارد شده است.
ارسال نظر