گروه بازرگانی - نایب رییس مجلس با انتقاد از وضعیت تشکل‌های بخش‌خصوصی، کشور را فاقد یک نظام تشکلی منسجم و کارآمد دانست و گفت: تشکل‌ها باید توانمند شوند و برای پذیرش مسوولیت‌های اصل ۴۴ آمادگی لازم را پیدا کنند. محمدرضا باهنر در یازدهمین جلسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی اتاق ایران، ضمن غیرعادی توصیف کردن شرایط اقتصادی کشور، مشکلات موجود را «پرهزینه» عنوان کرد و ادامه داد: هر چند مشکلات بسیار بزرگ است، اما سنگینی مشکلات نباید ما را از توجه به نقاط ضعف داخلی و علاج آن‌ها باز دارد. وی با اشاره به گزارشی که در مورد خطرات تداوم بحران ارومیه اعلام شد، به وضع نامناسب سفره‌های آب زیرزمینی اشاره و تاکید کرد: مساله آب، بهره‌وری آب و محیط زیست باید مورد توجه باشد. در دوره تغییر اکولوژیک، مسائلی مانند ریزگردها هم فوریت دارد و اتاق باید در این صحنه حضور کارشناسی قوی داشته باشد.

در ادامه، محمد نهاوندیان، رییس اتاق ایران، عزم اتاق در توانمندسازی داخلی برای پاسخگویی بهتر به ماموریت «مشاورت سه قوه» را جدی دانست و با اشاره به سیاسی شدن فضای اقتصاد کشور، عدم توجه به حل ریشه‌ای مشکلات را یکی از آسیب‌های ناشی از آن عنوان کرد و گفت: در چنین فضایی، این احتمال وجود دارد که مسائل بلند مدت و مهم مانند آب، محیط‌زیست و کشاورزی نیز به فراموشی سپرده شود.

رییس پارلمان بخش‌خصوصی کشور همچنین رابطه آب و امنیت منطقه را مورد توجه قرار داد و با بیان اینکه در آینده جنگ‌های منطقه‌ای بر سر آب خواهد بود، اعلام کرد: در مرزهای غربی و شرقی ما نقاط بحرانی وجود دارد، اما ما باید به استقبال همکاری با همسایگان در امر آب برویم. زیرا می‌توان با همکاری و سرمایه‌گذاری مشترک با همسایگان در منطقه، تهدیدهای موجود را به فرصت تبدیل کرد.

به اعتقاد رییس اتاق ایران، بر هم زدن توازن در اقتصاد و کشاورزی و به‌ویژه برخورد با بخش‌های مختلف به صورت مجزا، یکی دیگر از مشکلات بخش کشاورزی است که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد. وی همچنین حمایت از سازماندهی توانمند بخش‌خصوصی را لازمه تحقق این امر عنوان و تصریح کرد: به‌طور قطع تفرقه در این ساختار، آسیب‌های جدی به اقتصاد ایران و به بخش کشاورزی وارد می‌کند و لازم است مجلس در این زمینه با هر نگاه تفرقه افکنانه به‌طور جدی مقابله کند. محسن جلال‌پور، نایب رییس اتاق ایران نیز، به ارائه گزارشی از وضعیت طرح انتزاع وظایف بخش کشاورزی پرداخت و به تضعیف موقعیت کشور در صورت تفکیک مدیریت واحد تجارت خارجی اشاره کرد.

وی همچنین خواستار متوقف شدن بررسی طرح انتزاع در مجلس در شرایط اقتصادی فعلی شد. محمدحسین کریمی‌پور، رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی اتاق ایران نیز گزارشی از فعالیت اتاق در اجرای تبصره ماده یک قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار در طول ۵ ماهی که از ابلاغ آن می‌گذرد، ارائه کرد و گفت: در راستای اجرایی شدن این تبصره، دفتر ساماندهی کشاورزی و آب در اتاق ایجاد شد. این دفتر در فرصت سه ساله قانون به تقویت کمیسیون‌های استانی، بهینه سازی ساختار تشکلی، نظام‌مند کردن ارتباط با حاکمیت و ساماندهی ارتباطات بین‌المللی بخش‌خصوصی می‌پردازد. وی یادآور شد: مطالعات تطبیقی برای احداث «مرکز مطالعات راهبردی کشاورزی و آب» با الگوگیری از تجارب جهانی و نیاز بومی نیز در حال اجرا است.