گروه بازرگانی - نماینده منتخب مردم اراک در مجلس نهم با اعلام اینکه «در مجلس هشتم چند گزارش محرمانه در خصوص آلودگی شیر به وایتکس به دست ما رسید، اما متاسفانه بنا به دلایلی نتوانسیم این موضوع را پیگیری کنیم،» گفت: براین اساس، یکی از اولویت‌های کمیسیون کشاورزی در مجلس نهم بررسی این بحران است. رجایی همچنین از فراخواندن مسوولان و دست اندرکاران تهیه و تولید فرآورده‌های لبنی به کمیسیون کشاورزی برای پاسخگویی در این باره در هفته‌های آینده خبر داد.

همه چیز از اظهارات جنجالی برخی تولیدکنندگان محصولات بستنی و لبنیات آغاز شد. آنها چندی پیش اعلام کردند که برخی تولیدکنندگان برای بقا در شرایطی که حق افزایش قیمت محصولات خود را با وجود رشد هزینه‌ها ندارند، آنها را ناگزیر کرده تا برخی اصول بهداشتی تولید را نادیده بگیرند به طوری که با افزودن برخی مواد شوینده مثل وایتکس به شیر بخشی از افزایش هزینه‌های تحمیل‌شده را جبران کنند! به گزارش «مهر» سعید سلطانی سروستانی، مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ضمن رد وجود هرگونه افزودنی به شیر، گفت: اصلا چنین چیزی صحت ندارد، چون نمایندگان سازمان دامپزشکی به صورت مرتب از شیرخام دامدارها نمونه‌برداری می‌کنند و اگر کوچک‌ترین ماده غیرمجازی در آن ببینند فورا آن را معدوم می‌کنند.

وی تصریح کرد: چطور ممکن است دامداران در شرایطی که با نوسان قیمت شیر مواجه هستیم و همه کارخانه‌های لبنی برای گرفتن شیر با یکدیگر رقابت شدیدی دارند به شیر خود وایتکس اضافه کنند؟! مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران همچنین درخصوص اضافه کردن وایتکس به شیرهای فله‌ای نیز گفت: با توجه به اینکه همه شیرجمع‌کن‌ها مجهز به دستگاه شیر سردکن هستند، تمام شیرها اعم از سنتی و صنعتی به صورت سرد تحویل کارخانه‌های لبنی می‌شود و دلیلی ندارد به آن وایتکس اضافه کنند.

واسطه‌ها به شیر وایتکس اضافه می‌کنند!

این واکنش‌ها در حالی است که محمدرضا اسماعیلی مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های سراسری لبنی ایران اظهار کرد: کارخانه‌های لبنی به هیچ وجه این کار را انجام نمی‌دهند.

وی اضافه کرد: اما متاسفانه برخی افراد سودجو که شیر را از دامداری‌ها خریداری می‌کنند و به کارخانه‌ها می‌فروشند برای اینکه دستگاه خنک‌کننده مخصوص شیر را ندارند برای پایین نگه داشتن بارمیکروبی و میزان اسیدیته شیر به آن وایتکس اضافه می‌کنند.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های سراسری لبنی ایران با بیان اینکه کارخانه‌های لبنی، با آزمایشگاه‌های مجهزی که دارند شیرآغشته به مواد افزودنی غیرمجاز مانند وایتکس را قبول نمی‌کنند، در عین حال گفت: البته ممکن است در این میان یکسری ساخت و پاخت‌هایی صورت بگیرد و شیر وایتکس دار به کارخانه‌های لبنی فروخته شود!

در این رابطه رضا باکری، دبیرانجمن فرآورده‌های لبنی ایران می‌گوید: من به عنوان نماینده کارخانه‌های صنایع لبنی قویا این موضوع را تکذیب می‌کنم؛ چراکه همه این کارخانه‌ها دارای مجوز وزارت بهداشت و گواهی سازمان استاندارد هستند.

و اما محسن مشکات معاون بهداشت و پیشگیری سازمان دامپزشکی خاطرنشان می‌کند: نمایندگان سازمان دامپزشکی پیش از آنکه شیرخام در کارخانه‌های صنایع لبنی در چرخه تولید فرآورده‌های لبنی قرار گیرند اقدام به نمونه‌برداری و آزمایش‌های سریع می‌کنند تا مشخص شود، شیر عاری از هرگونه افزودنی‌هایی مثل آب یا مواد شیمیایی دیگر (وایتکس) باشد و اگر تخلفی صورت گیرد، بلافاصله آن را گزارش می‌کنند و مانع انجام عملیات فرآوری روی شیر می‌شوند.