به گزارش خبرگزاری تسنیم، جواد هدایتی از رشد ۲۰‌درصدی ترانزیت جاده‌‌‌ای در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: در مدت یاد شده حدود ۵‌میلیون تن کالا از بخش جاده‌‌‌ای ترانزیت شده که این میزان ترانزیت معادل کل ترانزیت (ریلی- جاده‌‌‌ای) سال ۹۹ است. همچنین میزان ترانزیت جاده‌‌‌ای در شهریور امسال برابر ۷۹۱‌هزار تن است.

وی افزود: بخش زیادی از رشد ترانزیت به سبب گشایش دوباره محورهای ترانزیتی و مرزهای ترکمنستان است که در گفت‌وگوهای دولت با کشورهای همسایه و همچنین رایزنی‌‌‌ها در اجلاس شانگهای، مسیر ترکمنستان دوباره بازگشایی شده است. روزانه ۱۰۰ کامیون از ترکیه به مقصد آسیای میانه یا برعکس، از ایران ترانزیت کالا دارند.

هدایتی با اشاره به اینکه پس از اجلاس شانگهای، ترکمنستان محدودیت‌های ترانزیتی و عوارض ۵/ ۱ دلاری به ازای هر کیلومتر را برای ناوگان ایران برداشته است، ‌‌‌ گفت: به این ترتیب شرایط خوبی هم برای ترانزیت و هم برای صادرات کالا به ترکمنستان و از آنجا به کشورهای آسیای میانه و روسیه فراهم شده است. وی افزود: با بازگشایی مرزهای ترکمنستان ترانزیت کالا به صورت حمل یکسره (جاده‌‌‌ای یا ریلی) از بندرعباس به مقصد آسیای میانه و روسیه امکان‌پذیر شده و گشایشی بزرگ در ترانزیت این منطقه ایجاد شده است. مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل‌ونقل بین‌المللی سازمان راهداری با بیان اینکه بازگشایی دوباره کریدورهای ترانزیتی با تحریم روسیه وارد مرحله جدیدی شده است، تصریح کرد: پیش از این، شاخه غربی کریدور شمال- جنوب (مسیر روسیه-آذربایجان- ایران) بیشترین فعالیت را داشت، اما با بسته شدن مرزهای روسیه با اروپا، شاخه شرقی یا میانی (خلیج فارس-ترکمنستان -آسیای میانه -روسیه) و به‌خصوص شاخه جنوبی کریدور شمال - جنوب (چین-ترکمنستان-ایران- ترکیه) با تقاضای زیاد بار مواجه است. شاخه میانی کریدور شمال- جنوب در حال حاضر از بار اشباع است و بیشترین توجه به شاخه جنوبی کریدور شمال- جنوب است که از ایران می‌گذرد. به گفته وی، پیش از تحریم روسیه روزانه حدود ۵/ ۱ میلیون تن بار چین از آسیای میانه و با حمل ترکیبی به اروپا می‌‌‌رفت، اکنون از شاخه جنوبی کریدور شمال- جنوب بار چین به مقصد ترکیه و بالعکس با حمل یکسره زمینی (جاده‌ای-ریلی) امکان انتقال را دارد.