اعلام جزئیات سفرهای دریایی به قطر برای جامجهانی
به گزارش «ایسنا»، حسین عباسنژاد افزود: پیش از آن که مساله جام جهانی و برگزاری آن در قطر مطرح شود و خارج از این موضوع، راهاندازی خط کشتیرانی را در نظر داشتیم و برنامهریزی برای آن را انجام داده بودیم. هدف اول ما راهاندازی سفرهای دریایی
بوشهر - دوحه به دلیل نزدیکی دو بندر به یکدیگر بود، به همین دلیل هم مساله تعمیرات اساسی و لایروبی اسکله مسافری بوشهر را در دستور کار قرار دادیم.
وی گفت: بر اساس برنامهریزی صورتگرفته در اواسط تابستان امسال اسکله مسافری بوشهر آماده سفرهای دریایی خواهد شد و با شرکت صاحب کشتیهای موردنظر نیز مذاکره کردیم تا هرچه سریعتر آمادهسازی کشتیها نیز انجام شود.
مدیرکل امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: طبق وعدهای که وزیر گردشگری داده، قطر جزو اولویتهای ما برای راهاندازی سفرهای دریایی و گردشگری دریایی است و معتقدیم که امکانات و زیرساختها در ایران بهوجود آمده و در قطر هم وجود دارد و میتوانیم از طریق سفرهای دریایی از امکانات گردشگری دو کشور به نحواحسن استفاده کنیم. همچنین در صحبتها و مذاکرات دوجانبه بین ایران و قطر مقرر شد تا امکانات و بسترهای لازم برای راهاندازی هرچه سریعتر این خط کشتیرانی فراهم شود و امیدواریم در توافقنامه دیگری که توسط وزیر راه و شهرسازی امضا شد و در آینده نیز توافقهای دیگری در این زمینه امضا خواهد شد، پشتیبانیهایی از سوی دو کشور برای ارائه دیگر خدمات مانند هتلینگ و تامین مایحتاج در ایام جامجهانی و حتی پس از آن از طریق ایران صورت گیرد.
عباسنژاد اعلام کرد: راهاندازی خط کشتیرانی مسافری و آمادهسازی بنادر مسافری دو کشور در دستور کار قرار دارد اما اینکه چگونه بتوانیم از حداکثر ظرفیتهای کشتیرانی ایران برای جابهجایی مسافران در ایام جامجهانی استفاده کنیم بستگی به موافقتهای دیگری دارد که با قطر امضا خواهد شد که میتوان به مساله ویزا، هتلینگ و... در راستای تسهیل رفت و آمد مسافران و تماشاگران جامجهانی قطر اشاره کرد.
به گفته وی، در حالحاضر ۳هزار صندلی ظرفیت شناورهای مسافری است که میتوانند در روز و شب جابهجایی مسافر را بین بنادر ایران و قطر و کشورهای دیگر انجام دهند و با وجود اینکه در ابتدا بوشهر را برای انجام سفرهای دریایی بین ایران و قطر انتخاب کرده بودیم، چند بندر دیگر امکان پهلوگیری این کشتیها را دارد و ترمینالهای مسافری استاندارد و مجهزی را در آنجا داریم که میتوان به ترمینال مسافری کیش اشاره کرد که در حال آمادهسازی است و همزمان با آن دو شناور بزرگ و چند شناور کوچک را تا ماههای آینده آماده سفرهای دریایی خواهیم کرد اما اگر نیاز باشد، تسهیلات موردنیاز را برای افزایش ظرفیت مسافر و تعداد شناورهای مسافری به شرکتهای متقاضی ارائه خواهیم داد.
مدیرکل امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی درباره قیمت بلیت کشتیهای مسافری به مقصد قطر و تعیینتکلیف آنها در ماههای آتی گفت: یکی از مشکلاتی که میتواند قیمت سفرهای دریایی خارجی و داخلی را متعادل کند، مساله سوخت است که در آییننامه اخیر مصوب هیات وزیران مساله سوخت حل شد و امیدواریم سفرهای دریایی داخلی و خارجی هرچه سریعتر تقویت شود. برای سفر دریایی به مقصد قطر نیز بر اساس مسافت و هزینههای سفر قیمت بلیتی را مشخص خواهیم کرد تا این سفرها هرچه سریعتر رونق بگیرد.