تاثیر واگذاری تنظیم بازار به وزارت جهادکشاورزی
ساداتینژاد با اشاره به عملکرد ۶ماهه وزارت جهادکشاورزی پس از واگذاری اختیار بازار به این وزارتخانه تصریح کرد: بهرغم عدمتجربه در این مورد بررسیها نشان میدهد که هرچه به جلو پیش میرویم عملکرد بهتری در این بخش داریم.
وی تصریح کرد: سال۱۴۰۱ برای انجام برخی کارها، سال حساستری را نسبت به سال۱۴۰۰ پیشرو خواهیم داشت.
وزیر کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کاهش قیمت ۴۵درصدی کود در ابتدای سالجاری، یادآور شد: این موضوع و کاهش قیمت این محصول برای ما و کشاورزان بسیار حائزاهمیت است. ساداتینژاد با اشاره به حذف واسطهها توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران و شرکت پشتیبانی دام، گفت: این شرکتها در سالجاری حق خرید از دلالان و واسطهها را ندارند و تنها محصولات کشاورزی را از کشاورزان خریداری خواهند کرد.
به گفته وزیر جهادکشاورزی تاکنون این شرکتها دارای مباشر خرید بودند که همین موضوع سبب افزایش قیمت شده است. وی با اشاره بهوجود امنیت غذایی در کشور تصریح کرد: بهرغم جنگ اوکراین شرایط امنی در حوزه امنیت غذایی مردم در کشور وجود دارد و هیچ مشکلی در زمینه اقلام غذایی در کشور نداریم. ساداتینژاد با اشاره به ممنوعیت موقت واردات محصول فلفلدلمهای از طرف روسیه، گفت: در ابتدای فعالیت دولت یک تهدید را به فرصت تبدیل کردیم، چراکه تا قبل از آن بهدنبال تامین بودهایم تا سلامت محصولات؛ بنابراین برای رفع این مساله معاونت سلامت در سازمان حفظ نباتات ایجاد کردهایم.
وی با اشاره به اینکه در حوزه تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی باید تغییراتی انجام شود، افزود: ما نیاز به مقاله در سال۱۴۰۱ نداریم و میخواهیم سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به کشاورزان کمک کند. به گفته وزیر جهادکشاورزی این مهم سبب فرصت مطالعاتی و حضور دانشگاهیان در کنار کشاورزان خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه سازمان مرکزی تعاون روستایی در سالجاری نقش خود را در تنظیمبازار با قوت و قدرت بیشتری انجام خواهد داد، تصریح کرد: این سازمان باید بتواند کشاورزی قراردادی را در سطح کشور گسترش دهد و میوه تنظیمبازار نوروز ۱۴۰۲ با کشاورزی قراردادی با باغداران عملیاتی خواهد شد، بهنحویکه بیمه و کود در اختیار باغداران قرار میدهد و در انتها میوه را از آنان خریداری خواهد کرد.
وی با اشاره به حوزه زراعت وزارت جهادکشاورزی، تصریح کرد: در سالآینده درمجموع ۲میلیون هکتار از کشت گندم باید بهصورت قراردادی انجام شود. کشت قراردادی در حوزه کلزا و برنج آغازشده و امسال ۴۵هزار هکتار برنج بهصورت قراردادی کشت خواهد شد. ساداتینژاد گفـت: امسال یکمیلیون راس گوسفند توسط اتکا بهصورت تولید قراردادی تولید خواهد شد.