صادرات ۲۳ هزار تن ماهی و آبزیان طی ۳ ماه
سیدروحالله لطیفی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، با اشاره به وضعیت صادرات آبزیان دریایی از گمرکات، گفت: ارزش صادرات آبزیان و محصولات شیلاتی کشور بالغ بر ۳۷ میلیون و۴۱۵ هزارو۷۸۵ دلار است که در این میان حدود ۶۰۶ تن خاویار به ارزش ۷۲۷ هزار دلار صادرشده است.
لطیفی افزود: آبزیان دریایی صادراتی کشور شامل ماهیهای زنده زینتی آب شیرین و آب شور، ماهیهای آزاد، قزلآلا، مارماهی، ماهیهای پهن یخزده، ماهی تن، کوسهماهی، فیله ماهی، انواع خرچنگ، ماهی خشکشده، انواع میگو و خاویار و انواع ماهیهای دیگرماکول و غیرماکول است که به بیش از ۳۴ کشور صادر شده است. سخنگوی گمرک درخصوص مقاصد صادراتی این کالاها گفت: محصولات دریایی از کشورمان به کشورهای آلمان، ژاپن، سوئیس، کانادا، استرالیا، امارات، چین، هنگکنگ، روسیه، تایلند، جمهوری آذربایجان، قطر،کویت، ارمنستان و... صادر شده است.
دبیر شورای اطلاعرسانی گمرک درخصوص واردات ماهی وسایر آبزیان افزود: در بازه زمانی ۳ ماه اول سالجاری، بالغ بر ۳ هزارو۳۰۵ تن انواع ماهی به ارزش ۶ میلیون و۹۷۹ هزارو۳۲۲ دلار از ۱۸ کشور جهان، واردات به کشور توسط تجار را شاهد بودیم که بیشترین حجم واردات ماهی از سنگاپور، چین وهندوستان بوده است. لطیفی گفت: روند رو به رشد جمعیت جهان، جامعه بشری را به سمت بهرهگیری از پتانسیلهای تولید پروتئین در خشکیها و تامین نیاز خود با استفاده از دریاها و اقیانوسها سوق داده است، ظرفیت محدود تولید غذا در خشکی، دریا و اقیانوس سبب شد جامعه بشری توجه ویژهای به پرورش آبزیان و افزایش تولید در واحد سطح داشته باشد.
وی افزود میزان صادرات آبزیان دریایی در سالهای گذشته بالغ بر ۳۵۰ میلیون دلار بوده است که این میزان با توجه به سرمایهگذاریها وظرفیتهای گسترده در سواحل ومناطق جنوبی کشور بهویژه در گسترش مزرعههای پرورش میگو در جنوب ونیز پرورش ماهیان بومی آزاد، سفید، کپور وخاویار در شمال و پرورش انواع آبزیان در استانهای مختلف، امکان جهش بیشتر این صنعت و بهدست آوردن بازارهای بینالمللی را بهدلیل مغذی و مفید بودن محصولات شیلاتی، بهصورت قابلتوجهی به دنبال داشته است.