با بازگشایی مرکز تجاری فرانسه در ایران، برنامهریزی برای همکاریهای بلندمدت کلید خورد
پایان سفرهای اکتشافی سرمایهگذاران
دنیای اقتصاد: انجمن کارفرمایان فرانسه (MEDEF) در پنجمین دیدار پس از برجام با فعالان بخشخصوصی کشور، از استقرار مرکز تجاری فرانسه در ایران با هدف کمک به شرکتهای کوچک فرانسوی و شرکای آنها در ایران خبر داد. هیات تجاری فرانسوی در جدیدترین دیدارهای خود با مسوولان دولتی و بخشخصوصی، این اطمینان را به طرف ایرانی دادند که به تعهدات خود درخصوص برجام پایبند هستند و هدف آنها تنها تجارت و کسب سهم بیشتر در بازار ایران نیست؛ بلکه بهدلیل نزدیکی فرهنگ علمی و صنعتی دو کشور، در جهت همکاریهای بلندمدت در ایران برنامهریزی میکنند.
دنیای اقتصاد: انجمن کارفرمایان فرانسه (MEDEF) در پنجمین دیدار پس از برجام با فعالان بخشخصوصی کشور، از استقرار مرکز تجاری فرانسه در ایران با هدف کمک به شرکتهای کوچک فرانسوی و شرکای آنها در ایران خبر داد. هیات تجاری فرانسوی در جدیدترین دیدارهای خود با مسوولان دولتی و بخشخصوصی، این اطمینان را به طرف ایرانی دادند که به تعهدات خود درخصوص برجام پایبند هستند و هدف آنها تنها تجارت و کسب سهم بیشتر در بازار ایران نیست؛ بلکه بهدلیل نزدیکی فرهنگ علمی و صنعتی دو کشور، در جهت همکاریهای بلندمدت در ایران برنامهریزی میکنند. این اقدام آنها درحالی است که به اعتقاد رئیس پارلمان بخشخصوصی، هیاتهای تجاری فرانسوی سفرهای اکتشافی خود در ایران را پشت سر گذاشته و وارد مرحله عملیاتی شدهاند. در تایید این اظهارنظر، نایبرئیس انجمن کارفرمایان فرانسه اعلام کرد، فرانسه بهدنبال توسعه روابط با ایران است و در هفتههای آینده شاهد امضای قراردادهای مهمی میان دو کشور خواهیم بود.
سازمان بینالمللی، غیردولتی و غیرانتفاعی مدف(MEDEF) در سال ۱۹۸۹ تاسیس شده و متشکل از ۸۰۰ هزار بنگاه اقتصادی فرانسه با ۲۰هزار کارمند در سراسر دنیا است و شرکتهای بزرگی چون توتال، ایرباس، ونسی، آلستوم و بانک بیانپی جزو اعضای این سازمان به شمار میروند. این سازمان همچنین نماینده کنفدراسیون کسبوکار فرانسه محسوب میشود و ۴۱ مدیر اجرایی از شرکتهای بینالمللی آن کشور را در بر میگیرد. ماموریت این سازمان ترویج دانش فنی و پشتیبانی از کسبوکار شرکتهای فرانسوی با هدف همکاریهای پایدار و بلندمدت است و در این راستا این تشکل غیردولتی تاکنون در ۱۵۰ کشور دنیا فعالیت داشته است.
همایش تجاری ایران و فرانسه روز گذشته با حضور نمایندگان انجمن کارفرمایان فرانسه (مدف بینالملل) و مدیران ۴۰ شرکت فرانسوی زیرمجموعه این انجمن و فعالان بخشخصوصی ایران در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار شد. رئیس اتاق ایران در این همایش با ابراز امیدواری نسبت به تداوم سفرهای هیاتهای تجاری که نشانه علاقهمندی تجار و صنعتگران دو کشور به همکاریهای مشترک است، گفت: ایران و فرانسه از دیرباز روابط اقتصادی ژرف و مستحکمی داشتهاند که طی دهه اخیر، بارها تحت تاثیر عوامل مختلف سیاسی و موضوع هستهای قرار گرفته است. با توجه به شرایط کنونی بهوجود آمده در ساختار اقتصادی ایران از سال ۲۰۱۵ میلادی، مجددا همکاریهای اقتصادی ایران و فرانسه، افزایش چشمگیری داشته و روز به روز گسترش یافته است.
غلامحسین شافعی تعداد هیاتهای اقتصادی که بین دو کشور در رفتوآمد بودهاند را قابلتوجه خواند و تاکید کرد: طی سالهای اخیر، هیاتهای تجاری- اقتصادی بلندپایه متعددی میان دو کشور رفتوآمد کردهاند و تفاهمنامههای بسیاری میان بخشهای خصوصی و دولتی دو کشور به امضا رسیده است. بخش بزرگی از این تفاهمنامهها به قراردادهای تعهدآور منتهی شد که میتوانیم به تفاهمنامه خرید هواپیمای مسافربری ایرباس، همکاری خودروسازان پژو و رنو و قرارداد شرکت توتال با هدف توسعه پارسجنوبی اشاره کنیم.
شافعی اظهار کرد: همچنین برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و فرانسه که تصمیمگیری برگزاری آن در سفر رئیسجمهور کشورمان به فرانسه انجام گرفته بود و با حضور وزرای خارجه دو کشور در ایران برگزار شد، از دیگر رویدادهای مهم اخیر دو کشور بود که نتایج مثبتی را بهدنبال داشت. رئیس اتاق ایران در ادامه به موقعیت استراتژیک کشور اشاره کرد و گفت: ایران میتواند بهعنوان پل ارتباطی میان کشورهای عضو اکو، آسیای میانه، قفقاز و خاورمیانه عمل کند و فرانسه را به بازار ۴۰۰ میلیون نفری مرتبط سازد. براساس اظهارات شافعی، درحال حاضر ایران کمترین ریسک سرمایهگذاری با بیشترین بازدهی در منطقه را دارد و امکانات مناسبی برای توسعه سرمایهگذاریهای مشترک در بخشهای انرژی، ترابری، زیرساخت، محیطزیست، فناوری اطلاعات، بهداشت و سلامت، کشاورزی، جهانگردی، خدمات و ... در اختیار دارد.
رئیس پارلمان بخشخصوصی کشور ادامه داد: سرمایهگذاری مشترک برای تولید برندهای واحد و صادرات آن به بازارهای پیرامونی، از جمله زمینههای همکاری پراهمیتی است که میتوان نسبت به آنها تامل کرد. شافعی افزود: از طرف دیگر فرانسه با سطح مبادلات بیش از یک هزار میلیارد دلار با جهان در زمره قدرتهای مطرح اقتصاد جهان و همواره یکی از منابع تامینکننده کالاهای عمده کشورمان بوده است. وی افزود: در حال حاضر، یکی از اهداف مشترک دو کشور، ارتقای حجم مبادلات تجاری، از سطح کنونی ۲ میلیارد و ۴۰۰ هزار دلار به میزان حداقل دو برابر در سال آتی است که امیدواریم این امر با تلاش بخشهای خصوصی دو کشور، در آینده نزدیک تحقق یابد. وی تصریح کرد: پس از سفرهای متعدد هیات اقتصادی ایران و فرانسه، اکنون سفرها، حالتهای اکتشافی را پشتسر گذاشته و وارد مرحله عملیاتی شدهاند.
رئیس اتاق ایران یادآور شد: افزایش حجم مبادلات تجاری دو کشور مستلزم رفع موانع بانکی، مشکلات گمرکی، ترانزیتی و ارائه تسهیلات پیرامون صدور روادید تجاری است. امیدواریم در آینده نزدیک با رفع موانع تجاری موجود، بتوانیم بستر مناسبی برای تعامل دو کشور و توسعه همکاریهای تجاری- اقتصادی بین دو کشور پدید آوریم. در ادامه، ایوتیبو دو سیلگی، نایبرئیس انجمن کارفرمایان فرانسه (مدف بینالملل) نیز حضور در این همایش را فرصتی برای تقویت تبادلات دو کشور دانست و گفت: از آخرین حضور هیات تجاری فرانسه در ایران که در ژانویه ۲۰۱۷ صورت گرفت، تاکنون تحولات مختلفی به لحاظ سیاسی در دو کشور صورت گرفته است که میتوان به آغاز دوره ریاستجمهوری جدید در هر دو کشور اشاره کرد که البته با وجود این تغییرات همچنان علاقهمندی برای توسعه روابط بین شرکتهای ایرانی و فرانسوی برای تقویت روابط تجاری بین دو کشور وجود دارد و این مهم هیچ تغییری نکرده است.
وی با بیان اینکه بعد از توافق هستهای، هر دو کشور تلاش زیادی کردند تا روابط خود را در زمینه تجاری توسعه دهند، بیان کرد: فرهنگ علمی و صنعتی دو کشور ایران و فرانسه بسیار غنی و نزدیک به هم است و همین موضوع اجازه میدهد تا اساس همکاریها بین دو کشور در زمینههای مختلف انرژی، مخابرات، صنایع اتومبیل و... شکل گیرد. دوسیلگی تصریح کرد: شرکتهای فرانسوی تنها برای تجارت و کاسبی و گرفتن سهمی از بازار ایران نیامدهاند. اگرچه این سهم نسبت به سهم سایر کشورهای اروپایی کمتر است، اما ما بهدنبال توسعه روابط تجاری درازمدت هستیم و بهعنوان نمونه میتوانیم به قرارداد توتال برای فاز ۱۱ پارس جنوبی، همچنین قرارداد شرکت رنو برای تولید سالانه ۳۰۰ هزار دستگاه خودرو در ایران اشاره کنیم. وی افزود: فکر میکنم در هفتههای آینده شاهد امضای قراردادهای مهمی بین دو کشور در این زمینهها باشیم.
نایبرئیس انجمن کارفرمایان فرانسه حضور ۴۰ شرکت بزرگ و کوچک فرانسوی در اتاق ایران را بیانگر میزان علاقهمندی به گسترش روابط اقتصادی دانست و گفت: به این ترتیب مرکز تجاری فرانسه در ایران برای کمک به حضور شرکتهای فرانسوی کوچک و شرکای آنها در ایران تاسیس شده است. دوسیلگی اظهار کرد: با توجه به وجود شرایط نامناسب سیاسی که نااطمینانیهایی را ایجاد میکند، اما ما به دنبال حضور در ایران هستیم و این حضور را برای برقراری روابط تجاری ادامه میدهیم. وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون دومین بار است که نمایندگان شرکت «مدف بینالملل» به ایران میآیند، گفت: ما برای درک بیشتر توسعه تجاری با ایران و شناخت بیشتر و توسعه شراکتها و غنی کردن این شرکتها در ایران حضور داریم.
کامیار آذری، دبیرکل اتاق مشترک ایران و فرانسه نیز در این همایش ضمن ابراز خرسندی از احیای روابط اقتصادی ایران و فرانسه، حرکت در این مسیر را امیدوارکننده خواند و برای توسعه آن اعلام آمادگی کرد و گفت: اکنون زمان آن رسیده تا یک گروه کاری از نمایندگان مدف و نمایندگان اتاق ایران تشکیل شود و به منظور تسریع در انجام کارها، پیشنهادهایی را ارائه دهند. سباستین آندرو، رئیس بخش اقتصادی سفارت فرانسه در تهران هم با تاکید بر لزوم توسعه مناسبات اقتصادی با ایران، گفت: وظیفه و انگیزه ما این است که ارتباطات تجاری را با ایران افزایش دهیم. وی همچنین ابراز امیدواری کرد تا صفحه جدیدی از رمان روابط ایران و فرانسه گشوده شود. در ادامه این همایش نیز، مذاکرات رو در رو بین فعالان اقتصادی دو کشور انجام شد.
ارسال نظر