دنیای اقتصاد: حدود سه هفته بعد از ورود دسته جمعی ۴ فروند از هواپیماهای مدرن ۷۲ ATR، فرهاد پرورش، مدیرعامل هما با اشاره به سفر سه فروند از این هواپیما، طی روزهای گذشته خبر داد که با برنامه‌ریزی مقتضی به زودی شاهد افتتاح مسیرهای پروازی جدید از نقاط کم‌برخوردار خواهیم بود.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، اولین فروند از این چهار فروند ATR، روز چهارشنبه هفته گذشته با رجیستر EP-ITA و شماره پرواز IR۳۳۰۰ اولین پرواز خود را ساعت ۰۹:۰۰ صبح در مسیر تهران-مشهد انجام داد؛ دومین پرواز این هواپیما بعد از ظهر همان روز ساعت ۱۶:۰۰ در مسیر مشهد-تهران به شماره پرواز IR۳۳۰۱ انجام شد. دومین‌ هواپیمای ۶۰۰-۷۲ ATR ‌هما نیز با رجیستر EP-ITB حدود ساعت ۰۸:۳۰ صبح روز پنج‌شنبه، تهران را به مقصد مشهد مقدس ترک کرد. البته به دلیل مسافت زیاد پرواز در مسیر تهران - مشهد قرار نیست در این خط پروازی باقی بماند و تنها با هدف انجام رسم دیرینه پرواز هواپیمای نو به مشهد مقدس ۲ ساعتی را در نخستین سفر خود در آسمان ایران پرواز داشت. سومین‌ هواپیمای ۶۰۰-۷۲ ATR ‌ هما نیز ‌با رجیستر EP-ITC روز گذشته ‌به سمت مشهد مقدس پرواز و مسافران را جابه‌جا کرد.، چهارمین فروند از هواپیمای‌ ATR هما با رجیستر EP-ITD نیز قرار است صبح امروز در اولین پرواز خود و چهارمین پرواز ATRها، مسافران را از تهران به سمت مشهد مقدس جابه‌جا کند.

هر فروند از این پرنده‌های کوچک در هر پرواز ۷۰ مسافر را جابجا می‌کند. این هواپیماها در مسیرهای کوچک و فرودگاه‌های کم برخوردار استفاده خواهد شد که همواره درخواست‌های فراوانی برای برقراری پرواز از این مقاصد وجود داشته است. ولی به دلیل فقدان ناوگان مناسب و متناسب با این فرودگاه‌های کوچک امکان برآورده شدن این نیاز وجود نداشته است. مدیر عامل هما همچنین در مراسم ورود ۴ فروند از هواپیماهای ۶۰۰-۷۲ ATR در جمع خبرنگاران از ورود ۵ فروند دیگر از این نوع هواپیماها خبر داده و اعلام کرده بود تا پایان سال ۲۰۱۷ ایران صاحب ۹ فروند هواپیمای ATR خواهد شد. وی توضیح داد که هما برای خرید ۲۰ فروند از این هواپیماها با شرکت سازنده قرارداد بسته است که باقی آن در سال ۲۰۱۸ تحویل ایران ایر می‌شود. هواپیمای ۶۰۰-۷۲ ATR هواپیمایی است که بهترین مشخصات را برای جایگزینی هواپیماهای فوکر و MD دارد که در حال حاضر در ناوگان داخلی شرکت‌های هواپیمایی در حال جابه‌جایی مسافر است.