گروه بنگاه‌ها : رئیس اتاق اصناف ایران با اشاره به مقاومت‌های غیرعلمی در توسعه فروشگاه‌های زنجیره‌ای گفت: اتاق اصناف تهران، توسعه فروشگاه‌های زنجیره‌ای را در صدر برنامه‌های خود قرار داده است. علی فاضلی در اولین گردهمایی اتحادیه کشوری فروشگاه‌های زنجیره‌ای با بیان اینکه وضعیت اقتصادی خیلی مطلوب نیست، افزود: متاسفانه فروشگاه‌های زنجیره‌ای در جایگاه خودشان قرار ندارند و در نظام تامین و توزیع اقتصادی کشور سهم بسیار ناچیزی دارند.

همچنین یدالله صادقی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه این مراسم گفت: فروشگاه‌های زنجیره‌ای باید گسترش یابد زیرا سبب ایجاد آرامش برای مردم و ذی‌نفعان در این صنعت خواهد شد. وی افزود: مشکلی برای توسعه و گسترش این صنعت در حال‌حاضر وجود ندارد و سیاست‌گذاری‌ها در راستای توسعه این صنعت است. رئیس اتحادیه کشوری فروشگاه‌های زنجیره‌ای نیز در این جلسه بر ضرورت توسعه فروشگاه‌های زنجیره‌ای در اقصی‌نقاط کشور تاکید کرد و افزود: خوشبختانه دولت به‌ویژه وزارت صنعت، معدن و تجارت حامی جدی توسعه فروشگاه‌های زنجیره‌ای در کشور است. امیرخسرو فخریان بیان کرد: بدون شک با کاهش هزینه‌های توزیع و بهره‌وری بالا، انواع کالا با قیمت مناسب و کیفیت مطلوب به دست مصرف‌کنندگان خواهد رسید. وی ادامه داد: توسعه فروشگاه‌های زنجیره‌ای آثار فراوانی به لحاظ اجتماعی، اقتصادی، بهداشتی و... در جامعه دارد.

فخریان گفت: تمامی تلاش این فروشگاه‌ها، کاهش فاصله بین تولید و عرضه است تا کالا به صورت مستقیم به دست مصرف‌کنندگان برسد. وی افزود: فروشگاه‌های رنجیره‌ای با کاهش مدت زمان انبارداری و هزینه حمل‌ونقل کالا، ارتقای بهره‌وری و استفاده حداکثری از توانمندی نیروهای انسانی به‌دنبال عرضه کالا با قیمت مناسب به دست مصرف‌کنندگان هستند. فخریان با اشاره به این جمله که صنعت فروشگاه‌های زنجیره‌ای در رشد و توسعه اقتصادی کشورها بر کسی پوشیده نیست، افزود: حذف واسطه‌های غیرضروری میان تولیدکننده و مصرف کننده، کاهش هزینه‌های توزیع، کاهش آلودگی هوا و استهلاک وسایل نقلیه، کاهش زمان بین تولید تا توزیع وتوزیع تا مصرف، امکان اعمال نظارت سریع، دقیق و گسترده بر کار این فروشگاه‌ها، آزادی انتخاب بیشتر باتوجه به تنوع کالایی و صرفه‌جویی در وقت از جمله آثار و فواید این نوع واحدهای فروشگاهی است. وی گفت: توسعه فروشگاه‌های زنجیره‌ای در تمامی کشورهای دنیا روبه گسترش است بنابراین نمی‌توان جلوی توسعه چنین مراکز فروشگاهی را در جامعه سد کرد. فخریان، رئیس اتحادیه کشوری فروشگاه‌های زنجیره‌ای در این مراسم گفت: در حال حاضر ۲۴۵۰ شعبه فروشگاه‌ زنجیره‌ای در مساحتی حدود یک میلیون مترمربع در حال فعالیت و خدمت‌رسانی به مردم هستند. وی افزود: فروشگاه‌های زنجیره‌ای باعث کاهش هزینه‌های تولید تا مصرف می‌شود و سهم ۱۰ تا ۱۵ درصدی را در کاهش قیمت‌ها دارند.

فخریان بیان کرد: براساس آمار اخیر موسسه جهانی مک‌کینزی بخش خرده‌فروشی در ایران در افق ۲۰۳۵ رشد یک‌هزار میلیارد دلاری در اقتصاد را خواهد داشت و رشد بازار خرده‌فروشی از ۱۲۸ به ۴۰۰ میلیارد دلار می‌رسد.