فرصتهای تجاری ایران در کنیا
دنیای اقتصاد: نشست بررسی فرصتهای همکاری اقتصادی تجاری اصفهان و کنیا با حضور سفیر، رایزن اقتصادی و مسوول میز آفریقای سازمان توسعه تجارت در اتاق اصفهان برگزار شد.
هادی فرجوند سفیر ایران در کنیا در این نشست گفت: افزایش ارتباطات اقتصادی و بازرگانی ایران با کنیا در گام نخست نیازمند حذف کشورهایی است که نقش واسطهگری دارند. صادرات به کنیا از طریق کشورهای واسطهای همچون امارات باعث میشود قیمت تمامشده کالاهای ایرانی در آن کشور افزایش یابد و این امر کاهش خرید کالای ایرانی را رقم میزند.
دنیای اقتصاد: نشست بررسی فرصتهای همکاری اقتصادی تجاری اصفهان و کنیا با حضور سفیر، رایزن اقتصادی و مسوول میز آفریقای سازمان توسعه تجارت در اتاق اصفهان برگزار شد.
هادی فرجوند سفیر ایران در کنیا در این نشست گفت: افزایش ارتباطات اقتصادی و بازرگانی ایران با کنیا در گام نخست نیازمند حذف کشورهایی است که نقش واسطهگری دارند. صادرات به کنیا از طریق کشورهای واسطهای همچون امارات باعث میشود قیمت تمامشده کالاهای ایرانی در آن کشور افزایش یابد و این امر کاهش خرید کالای ایرانی را رقم میزند. شناخت نداشتن فعالان اقتصادی دو کشور از فرصتهای تجاری و سرمایهگذاری متقابل، ترسیم چهره غیرواقعی از آفریقا و ایران از سوی رسانههای غربی و مشکلات بانکی، از جمله موانع پیش روی گسترش روابط اقتصادی ایران و کنیا هستند. کنیا دروازه ورودی آفریقا از طریق بندر مومباسا است، زیرا این بندر مرکز ترانزیت کالا به شرق آفریقا است. وی با تاکید بر این که کنیا دارای منابع خاکی و آبی مناسبی برای کشاورزی است، افزود: کشاورزان و صنایع تبدیلی استان اصفهان میتوانند از این منابع برای کشت فراسرزمینی استفاده کنند. فرجوند کشت فراسرزمینی محصولات پایه کشاورزی، فرآوری غذایی و محصولات لبنی، فرآوردههای چرم و تولید کیف و کفش، تولید مصالح ساختمانی سبک، تولید کنسانتره، میوه خشک و پودر میوه از محصولات محلی، تاسیس شبکه توزیع محلی گاز LPG، تاسیس بورس قیر و محصولات شیمیایی و پتروشیمی، فرآوری و بستهبندی محصولات شوینده و پاککننده، کشتارگاه صنعتی و فرآوری گوشت، ساخت مسکن و مرکز خرید، ساخت در و پنجره UPVC، زنبورداری و تولید عسل، ساخت مبلمان اداری و پذیرایی، صنایع فرآوری چوب و تولیدات چوبی، تولید انرژی از آبی، خورشیدی را از زمینههای کسبوکار در کنیا عنوان کرد. وی افزود: راهسازی و مسکنسازی، سدسازی و آبرسانی، نیروگاهی، تولید و اکتشاف نفت و محصولات جانبی، بهداشت و سلامت و زیرساختهای گردشگری از موضوعات جذاب در بخش خدمات فنی و مهندسی کنیا برای پیمانکاران استان اصفهان هستند. دولت کنیا طرح ۱۰ هزار کیلومتری راهسازی رابرنامهریزی کرده که در حال حاضر ۲ هزار کیلومتر در دست ساخت است. فرجوند همچنین از راهاندازی خط آهن بندر مومباسا تا نایروبی خبر داد و گفت: این راهآهن میتواند کالاهای ایرانی را از جنوب کنیا به مرکز و شرق حمل کند. وی وجود رودخانههای خروشان در کنیا را فرصت خوبی برای ساخت سدهای برقآبی و تامین آب کشاورزی زمینهای حاصلخیز عنوان کرد و گفت: شرکتهای خدمات فنی و مهندسی استان اصفهان میتوانند در سرمایهگذاری و اجرای پروژهها نقش مهمی ایفا کنند. همچنین احداث دو سد هرکدام به ارزش تقریبی ۲۵ میلیون دلار از سوی مهندسان ایرانی در کنیا فرصت مناسبی برای جذب پروژههای ساختمانی ایجاد کرده است. سفیر ایران در کنیا دارو را یکی از کالاهای ارزشمند در کنیا نام برد و گفت: حضور شرکتهای داروسازی ایران در این کشور میتواند فرصت تجاری و سرمایهگذاری مناسبی در بخش دارویی و بهداشتی ایجاد کند.
ارسال نظر