دنیای اقتصاد: وزارت صنعت، معدن وتجارت به منظور توسعه ترویج و تبلیغ نشان تجاری داخلی در بازارهای داخلی و خارجی و با هدف افزایش رقابت پذیری کالاها و خدمات ایرانی، تشویق تولیدکنندگان و صادرکنندگان با نشان برتر اقدام به برگزاری نخستین جشنواره نام و نشان تجاری کرده است.

رئیس کل سازمان توسعه تجارت در جشنواره برندهای برتر ایرانی به اهم اقدامات انجام شده در حوزه برند ازسوی سازمان توسعه تجارت ایران اشاره کرد و گفت: این سازمان در راستای احیای ماده ۲ آیین‌نامه سازماندهی تبلیغات کالاها و خدمات موضوع ماده ۸ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مکلف شد علاوه بر اجرای برنامه‌های مختلف در راستای فرهنگ‌سازی، توسعه و ترویج برند و آموزش در سطح کشور نسبت به انتخاب، معرفی و تشویق نام، نشان و برندهای تجاری برتر داخلی اقدام کنند.

مجتبی خسروتاج افزود: این کار در این راستا انجام شده تا بنگاه‌ها را از نظر وضعیت برند مورد ارزیابی قرار دهد و صاحبان کسب و کار را از جایگاه برند خود آگاه کند و برای تقویت و توسعه آن برنامه‌ریزی شود. همچنین از طریق معرفی برندهای برتر به‌صورت سالانه فضای رقابت در ایجاد برندهای قدرتمند در کشور فراهم می‌شود و از برندهای برتر تجلیل به عمل می‌آید و زمینه ایجاد زیرساخت‌های توسعه برندهای ملی و تقویت آنها برای تبدیل شدن به برندهای جهانی فراهم می‌شود. وی افزود: براین اساس با توجه به گستردگی گروه‌های کالایی و خدماتی مختلف در کشور برای اولین دوره جشنواره گروه کالاهای B۲C با دوام و تندمصرف برای شرکت در جشنواره انتخاب شد.

غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران نیز در این همایش گفت: متاسفانه در ایران ظهور و بروز نشان تجاری با دو مشکل عمده روبه‌رو است. یک نشان‌هایی هستند که خود به خود به سمت سقوط می‌روند و مشکل دوم این است که گاهی اوقات هم نشان‌های تجاری بنا به دلایلی کشته می‌شوند. وی یکی از علت‌های اساسی ماندگاری نشان‌های تجاری در دنیا را محیط مناسب کسب‌وکار عنوان کرد.بنگاه‌هایی که به تحولات روز توجه نمی‌کنند برندهایی هستند که بعد از مدت کوتاهی محو می‌شوند. محمدرضا نعمت‌زاده ، وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این همایش گفت: چرا باید پارچه و پوشاک از خارج بیاید و این امر نشانه کم‌کاری است. وی با بیان اینکه انتخاب برندهای برتر را به مردم و اهل فن واگذار کرده‌ایم، گفت: این امر در دنیا معمول است؛ چرا که مردم باید کالاهای تولیدی را بخرند و بپذیرند و بابت آن پول پرداخت کنند.

سیدرضا صالحی‌امیری، ‌وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: برندسازی تولید قدرت نرم ملی برای جمهوری اسلامی ایران است و برندسازها به نوعی در راستای تولید قدرت نرم ملی عمل می‌کنند. وی با بیان اینکه سه واژه هویت، قدرت نرم و برند با هم رابطه وسیعی دارند، گفت: بقا و تداوم یک جامعه به احساس هویت‌مداری است و هویت بقای تداوم حیات یک جامعه است و جامعه بدون آن دچار بحران سرگشتگی و کشمکش می‌شود. در پایان این همایش از ۱۸ برند برتر داخلی نیز تجلیل شد.