دنیای اقتصاد: پنج‌شنبه گذشته ساختمان پلاسکو که به بورس پوشاک ایران معروف بود، پس از آتش‌سوزی، فرو ریخت. در این میان برخی نگرانی‌ها نیز ناشی از کمبود عرضه پوشاک در شب عید است. اما متولیان این بخش از کفایت پوشاک شب عید خبر می‌دهند و مردم را به خرید پوشاک ایرانی برای کمک به خسارت‌دیدگان این حادثه تشویق می‌کنند.

در این زمینه علی فاضلی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم درباره احتمال افزایش قیمت البسه مردانه در شب عید با توجه به حادثه تخریب ساختمان پلاسکو اظهار کرد: در حال بررسی آن هستیم که چه ‌میزان پوشاک در این مکان تولید و چه‌ میزان ذخیره شده بود. بعد از انجام بررسی‌ها درصورتی که کمبودی برای البسه مورد نیاز شب عید احساس شود در مدت باقی‌مانده آن را از جایی دیگر تامین می‌کنیم. بر این اساس می‌توان اذعان کرد که مشکلی برای تامین پوشاک شب عید نخواهیم داشت. زیرا سایر تولیدی‌های ما مشکلی ندارند و اکنون در حال تولید هستند. میزان خسارت کالاهای این پاساژ براساس برآورد اولیه‌ای که از اتحادیه‌های پوشاک و اتحادیه کالای کشباف و اتحادیه پیراهن‌دوزان و اتحادیه لوازم ورزشی داشته‌ایم بیش از هزار میلیارد تومان است. برای میزان دقیق خسارات باید منتظر اتمام کمک‌رسانی و آواربرداری باشیم.رئیس اتاق اصناف ایران در گفت‌وگو با «ایرنا» هم عنوان کرد: به‌زودی درباره چگونگی ساخت ساختمان پلاسکو، نشست مشترکی با بنیاد مستضعفان برگزار و درباره آن تصمیم‌گیری می‌شود. به گفته وی، این ساختمان انباری نداشته و در نهایت شاید یک واحد به اندازه ۲ هزار البسه را نگهداری می‌کرد. در این ساختمان ۴۰۰ واحد پیراهن دوز، ۶ واحد کشباف، هشت واحد صنف خیاطان و ۲۰ واحد نیز به تولیدکنندگان کفاشان اختصاص داشت. همه واحدهای این مکان تجاری به شکل سرقفلی بود که بنیاد مستضعفان باید در زمینه ساخت دوباره آن تصمیم‌گیری کند.

از سوی دیگر محمد‌جواد صدق‌آمیز رئیس مرکز پژوهش‌ اتحادیه صنف پوشاک در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، با بیان اینکه حجم کالای از بین رفته در ساختمان پلاسکو قابل مقایسه با حجم کالای موجود در کشور نیست، گفت: از بین رفتن ۱۰۰ میلیارد تومان پوشاک تاثیری در بازار شب عید ندارد. بنابراین این اتفاق منجر به بی‌نظمی و گرانفروشی در بازار پوشاک نخواهد شد. با توجه به رکود حاکم و انباشت کالا در بازار پوشاک، دغدغه‌ای برای افزایش قیمت در بخش پوشاک نداریم. سهم این ساختمان از بازار پوشاک کشور تنها ۲ درصد بوده و از بین رفتن این ۲ درصد در تنظیم بازار تاثیری ندارد. اما قطعا خسارت بزرگی برای کسبه این ساختمان است.

احمد کیمیایی‌اسدی، نایب رئیس کمیسیون تسهیل کسب‌وکار اتاق بازرگانی تهران نیز در گفت‌وگو با «ایسنا» اظهار کرد: حادثه ساختمان پلاسکو، بازار پوشاک را در کوتاه مدت تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ اما برای بازار شب عید مشکلی از بابت افزایش قیمت و کمبود عرضه وجود نخواهد داشت. مطمئنا این اتفاق در بازار پوشاک تاثیرگذار است اما در فرصتی که تا شب عید باقی است این امکان وجود دارد که کمبود به وجود آمده جبران شود تا مشکلی از بابت عرضه یا افزایش قیمت‌ها به وجود نیاید. یکی دیگر از دغدغه‌هایی که پس از حادثه تلخ پلاسکو مطرح می‌شود، درخصوص خسارت‌های سنگین این اتفاق برای صاحبان کسب‌وکار است. تمهیداتی که از سوی دولت و مسوولان ذی‌ربط در این خصوص اندیشیده خواهد شد نیز مورد توجه قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، بانک صنعت و معدن به‌عنوان بانک تخصصی و توسعه‌ای در بخش تولید و پیشرو در ایفای نقش مسوولیت اجتماعی، به منظور راه‌اندازی مجدد کسب‌وکار واحدهای تولیدی خسارت‌دیده، آمادگی خود را برای اعطای تسهیلات مالی با شرایط ویژه در راستای تجدید فعالیت و تداوم اشتغال کارکنان واحدهای تولیدی مزبور اعلام کرده است.

به علاوه، بسیاری از واحدهای تولیدی پلاسکو بیمه نبودند. اما رئیس اتحادیه دوزندگان و فروشندگان پیراهن از خوداظهاری کسبه آسیب‌دیده برای برآورد خسارت وارده خبر داد. جواد درودیان نقوسیان در گفت‌وگو با «ایسنا» در رابطه با سرنوشت کسبه متضرر از این حادثه گفت: قرار است جلسه‌ای برگزار شود که کسبه پلاسکو در آن حضور یابند و لیست اجناس و کارگران مغازه‌ها و واحدهای تولیدی خود را ارائه دهند تا برآوردی از خسارت وارد شده در هر یک از آنها حداقل به‌صورت خوداظهاری به دست آید تا در ادامه بتوانیم تصمیمی برای این مدیریت حادثه بگیریم. تعداد کمی از واحدهای مستقر در این ساختمان، بیمه بودند. بار مالی خسارتی که به کسبه وارد شده است، با توجه به اینکه تعداد کمی از این واحدها بیمه شده بودند، احتمالا بر عهده دولت خواهد بود. اما هنوز تصمیم دقیقی درباره نحوه حل این مشکل گرفته نشده است. درودیان در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس گفت: در جلسه امروز ستاد بحران اصناف پیشنهادی برای معافیت مالیاتی آسیب‌دیدگان مالی حادثه پلاسکو ارائه شد.

محمد نبوی، عضو اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع نساجی و پوشاک ایران هم در گفت‌وگو با «ایسنا» با هشدار نسبت به سوء‌استفاده برخی سودجویان در حوزه پوشاک به دلیل اتفاقی که در مورد پاساژ پلاسکو رخ داده است، اظهار کرد: باید با مدیریت بحران از سوء‌استفاده‌های احتمالی در این رابطه جلوگیری کرد، چرا که برخی سودجویان می‌خواهند از آب گل‌آلود ماهی بگیرند و نسبت به واردات پوشاک اقدام کنند مساله‌ای که طی چند وقت اخیر در مقابل آن ایستادگی شد و نباید مجددا به پله اول بازگردیم. با افزایش پنج درصدی میزان تولید سایر واحدهای تولیدی پوشاک می‌توان کمبود ایجاد شده در بازار را تا نوروز جبران کرد. از سویی بسیاری از افراد مشغول در این مجموعه بیمه بیکاری نداشته‌اند و مشخص نیست از این به بعد که شغل خود را از دست داده‌اند، چگونه امرار معاش خواهند کرد.

ابراهیم درستی، نایب رئیس اتاق اصناف هم از تشکیل جلسه کمیته ویژه حادثه ساختمان پلاسکو در اتاق اصناف تهران خبر داد و به «ایسنا» گفت: درصددیم محلی را به‌صورت سازه‌های موقت برای خسارت‌دیدگان حادثه ساختمان پلاسکو در نظر بگیریم تا شب عید را بگذرانند و بتوانند کار خود را ادامه دهند. اولویت برای استقرار در نمایشگاه‌های بهاره با پلاسکویی‌ها است. به گزارش سایت اتاق بازرگانی ایران نیز غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران هم در پی حادثه ساختمان پلاسکو در نامه‌ای به علی فاضلی، رئیس اتاق اصناف کشور، ضمن ابراز تاسف و تاثر نسبت به این حادثه، برای همکاری میان دو اتاق اعلام آمادگی کرد.